Teraz jest niedziela, 20 października 2019, 00:20




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 
 Wyłączenie tworzenia kopii zapasowej w Edius 3 Pro 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 22 sierpnia 2006, 22:06
Posty: 1
Post Wyłączenie tworzenia kopii zapasowej w Edius 3 Pro
Witam wszystkich!!

Mam pytanko: Czy można wyłączyć tworzenie zapasowych kopii edytowanego materiału przy każdym jego zapisywaniu???
To zapisywanie jest dość uciążliwe, bo pochłania ogromne ilości miejsca na twardym dysku,
pozdrawiam
Piotrek


wtorek, 22 sierpnia 2006, 22:11
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 8 sierpnia 2005, 01:21
Posty: 796
Lokalizacja: Warszawa
Post 
Nie wiem jak jest w Ediusie - lecz bardzo w to wątpię, aby plik projektu miał więcej jak 0,4MB 8) :lol:

_________________
| Sony HVR Z1 | Intel Xeon X3380 na Asus Extreme RAMPAGE (i48X), RAM 4GB Corsair 1333Mhz, FSB 1333Mhz | Windows 7 Ultimate 64bit | Vegas Pro 9 64bit |


środa, 23 sierpnia 2006, 07:43
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Wyłącz Auto save można w menu settings -> Application Settings -> Application -> Odznaczyć opcję Enable Auto Save. Jednak jak napisał "ao" nie powinno zajmować Ci to dużo miejsca jednak nie 0,4MB. Przy domyślnych ustawieniach i trzygodzinnym materiale autosave zajmuje mi 10,8 MB. Więc czy jest sens wyłączyć autosave??


środa, 23 sierpnia 2006, 09:17
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: sobota, 4 marca 2006, 22:58
Posty: 72
Post 
ja bym nie wyłączał docenisz autosave przy pierwszej lepszej wywrotce kompa, zanika napiecia czy solidnym zwisie


środa, 23 sierpnia 2006, 09:28
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 8 sierpnia 2005, 01:21
Posty: 796
Lokalizacja: Warszawa
Post 
af_bitim napisał(a):
ja bym nie wyłączał docenisz autosave przy pierwszej lepszej wywrotce kompa, zanika napiecia czy solidnym zwisie


To prawda - kilka razy to już doceniłem ...
m in raz jak spalił mi się halogen z sufitu podwieszanego wywaliło korki ... i 20 godzin pracy poszłoby w siną dal gdyby nie autosave :)

_________________
| Sony HVR Z1 | Intel Xeon X3380 na Asus Extreme RAMPAGE (i48X), RAM 4GB Corsair 1333Mhz, FSB 1333Mhz | Windows 7 Ultimate 64bit | Vegas Pro 9 64bit |


środa, 23 sierpnia 2006, 09:36
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 26 lipca 2006, 10:57
Posty: 4863
Lokalizacja: Tczew
Post Re: Wyłączenie tworzenia kopii zapasowej w Edius 3 Pro
Miękki napisał(a):
To zapisywanie jest dość uciążliwe, bo pochłania ogromne ilości miejsca na twardym dysku,
pozdrawiam
Piotrek

W Pinnacle Studio jest funkcja renderowanie w tle. Jej włączenie powoduje zapisywanie oprócz zapisywania projektu, zapisywanie zrenderowanych przejść i innych fragmentów w DV. To naprawdę potrafi zająć trochę miejsca. Ediusa nie znam, a w Lets'EDIT takiej funkcji nie używam, więc nie wiem czy chodzi o takie samo zjawisko?
pozdrawiam

_________________
最诚挚的问候


środa, 23 sierpnia 2006, 12:20
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL