Teraz jest niedziela, 20 października 2019, 00:39




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9 ] 
 Bufor w Edius v4 
Autor Wiadomość
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: środa, 22 listopada 2006, 13:36
Posty: 87
Post Bufor w Edius v4
Czy mozna zwiekszyc wielkośc bufora w Edius 4 dla RT(max.96). Problem dotyczy glownie Xploda i efektów dluższych niz 2s. Do 2s efekty te chodzą w RT,powyzej brakuje juz bufora.Czy można coś z tym zrobic?


sobota, 9 grudnia 2006, 18:48
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: piątek, 8 grudnia 2006, 15:08
Posty: 10
Post 
Nie wim jak jest w ediusie ale w vegasie 7.0 masz fabrycznie ustawiony na 511 RAM przy 2GB pamięci.Ta opcja w wegasie znajduje sie w preferencjach i nazywa się dynamic ram prewiev.W ediusie powinno być podobnie można ją kształtować dowolnie ale pamiętam że nie z każdą wartością to chodziło dobrze dltatego wpisz 511 jeżeli masz 2GB pamięci.Pozdrawim


sobota, 9 grudnia 2006, 23:45
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 24 marca 2003, 19:58
Posty: 393
Lokalizacja: Warszawa
Post 
Witam!

Raczej watpie czy da sie to ustawic ale nie jestem tego do konca pewien.

Liczba 96 oznacza ilosc ramek w sekundach. To ze akurat u p. Darros daje to tylko
2 sekundy zalezy od mocy obliczeniowej komputera. Ten parametr przeklada sie
mocno na wydajnosc kompa. Jesli masz wolniejszy sprzet o i te 96 bufora nie starczy
a jesli masz szybki to nawet nie zauwazysz jego spadku. Generalnie zawsze dojdzie do sytuacji gdzie bedzie go za malo.
Jesli chodzi tylko o jakies krotkie fragmenty np.2-4s to zawsze to
przeciez mozna blyskawicznie przeliczyc. Edius jest tu akurat szybki.

_________________
iSLATE - http://www.islate


poniedziałek, 11 grudnia 2006, 11:56
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: poniedziałek, 24 października 2005, 11:43
Posty: 43
Post 
Oto link do powyższego tematu

http://www.forumwideo.pl/viewtopic.php?t=16429


poniedziałek, 11 grudnia 2006, 20:28
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 24 marca 2003, 19:58
Posty: 393
Lokalizacja: Warszawa
Post 
Witam!

Zgadzam sie co do tego linka, jednak sadzac po pytaniu p.Darrosa smiem
twierdzic ze nie posiada karty montazowej i uzywa presetow kozystajacych
z typowego kontrolera OHCI. W tym przypadku nie da sie ustawic bufora na wiecej niz na 96.

W przypadku karty np.DVX wielkosc mozna zwiekszyc do 160 - to potwierdzam.

Takze stad moja odpowiedz.

_________________
iSLATE - http://www.islate


wtorek, 12 grudnia 2006, 11:13
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: środa, 22 listopada 2006, 13:36
Posty: 87
Post 
Dziekuje za odpoiwedzi:) Jeżeli chodzi o wypowiedź p.MKPROFILM to niestety myli sie pan:) Posiadam Ediusa Nx PCI-e.Komputer jest na Duo Core 2 i 1GB ramu.Wiec chyba moc obliczeniowa nie jest taka zla?:) Bede wdzieczny za dalsze wypowiedzi:)


środa, 13 grudnia 2006, 12:20
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 24 marca 2003, 19:58
Posty: 393
Lokalizacja: Warszawa
Post 
Witam :D

P.Darros - w czym sie myle bo za bardzo nie rozumiem :roll: .
Sadze jednak ze chodzi o wydajnosc kompa. Twierdze tylko ze na szybszym
od pana napewno bedzie wieksza wydajnosc i to raczej watpliwe ze bedzie inaczej.
Dlaczego tak twierdze?
Poniewaz na moim starszym kompie oczywiscie wolniejszym, efekty RT
Ediusowe jak i Xplode ledwo chodzily w RT. Obecnie na szybszym
- wydajnosc jest o wiele wieksza.Na tej wlasnie podstawie twierdze to co
napisalem we wczesniejszym emailu.

Pozdrawiam
MKPROFILM

_________________
iSLATE - http://www.islate


środa, 20 grudnia 2006, 16:03
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: poniedziałek, 7 marca 2005, 17:21
Posty: 37
Post 
Ja też mam kartę Edius NX i nie mogę ustawic bufora na większy niż 90, więc jak to w końcu jest panowie?


niedziela, 31 grudnia 2006, 20:06
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 24 marca 2003, 19:58
Posty: 393
Lokalizacja: Warszawa
Post 
Witam!

No tego to juz nie wiem dlaczego akurat na Edius NX jest 96 a nie 160 jak na DVX.
Pewnie panowie programisci stwierdzili ze w obecnej dobie szybkich
komputerow, wiekszasc z nich poradzi sobie z ciut mniejszym buforowaniem.
W koncu komputery od czasu wprowadzenia DVX-a poszly spoooro do przodu.

Byc moze taki mieli punkt widzenia - sam nie wiem.

Pozdrawiam
Krzych Wizzard :wink:

_________________
iSLATE - http://www.islate


środa, 3 stycznia 2007, 00:21
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL