Teraz jest wtorek, 15 października 2019, 09:26




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 
 Zoom ( przybliżenie) 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Zoom ( przybliżenie)
witam...

mam pytanko gdzie w ediusie jest cos takiego jak zoom chcem dać w danym momencie filmu przybliżenie , szukałęm tego efektu ale znaleść nie mogłem , z góry dzięki za odpowiedź


sobota, 6 stycznia 2007, 11:39
Bywalec
Bywalec

Dołączył: poniedziałek, 6 marca 2006, 23:12
Posty: 41
Lokalizacja: Police
Post 
Witam.
Z tego co wiem nie ma w Ediusie gotowego filtra lub innej sposobnosci jak samemu wykombinowac taki efekt. Sam kiedys nad tym myslalem i wymyslilem ze chyba jedyna opcja jest uzycie "3D Picture In Picture" w ktorym mozna w dowolny sposob operowac rozmiarami obrazu. Oczywiscie jest to troche meczace ale jak juz cos takiego stworzysz to zapisujesz do pamieci i efekt jest gotowy :P
Chyba ze ktos ma inne pomysly :?:


sobota, 6 stycznia 2007, 21:14
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 23 stycznia 2007, 10:51
Posty: 5
Post 
muhehel napisał(a):
chyba jedyna opcja jest uzycie "3D Picture In Picture" w ktorym mozna w dowolny sposob operowac rozmiarami obrazu


Rzeczywiście to jedyna możliwość. A przy okazji:
jak dowolnie rozciągać i zawężać obraz? - w "Picture in Picture" nie ma tej opcji.


wtorek, 23 stycznia 2007, 11:12
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: poniedziałek, 6 marca 2006, 23:12
Posty: 41
Lokalizacja: Police
Post 
Do tego sluży funkcja "Layout" ktorą wywołasz za pomocą klawisza F7, lub prawym przyciskiem myszki na klipie ... i jak wyżej :)
W takim razie ja zapytam jak wyłączyć przeplot z fotki zrobionej z klipu (Ctrl + T). Chodzi mi o możliwość wyostrzenia zdjecia. Kiedyś w Uleadzie wyłanczałem przeplot i było po sprawie. Tutaj w Ediusie możliwość taka dotyczy tylko przy stosowaniu funkcji "Speed" i zaznaczeniu "Always Deinterlance". Ale w przypadku fotek speed nie działa :(
Czy istnieje jakieś rozsądne rozwiązanie?


wtorek, 23 stycznia 2007, 13:35
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 23 stycznia 2007, 10:51
Posty: 5
Post 
Można ustawić opcje dla stopklatki czy to eksportowanej z zewnątrz czy z timeline'u i wybrać przeplot lub tylko jedno z pól: Settings/Plug-in Settings/Still Image


wtorek, 23 stycznia 2007, 14:17
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL