Teraz jest niedziela, 20 października 2019, 05:35




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9 ] 
 Edius 4.13 - problem z exportem 
Autor Wiadomość
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: czwartek, 1 lutego 2007, 11:56
Posty: 95
Post Edius 4.13 - problem z exportem
Witam wszystkich,
To moja inauguracja na tym forum.

Posiadam karte Canopusa NX-PCI-X wraz z Ediusem 4.13
Mam taki problem, ze przy exporcie z timeline do mpeg-a lub nawet DV AVI przy samym koncu exportu program sie wysypuje i znika z ekranu.
Przy exporcie do DV AVI dochodzi do konca zaznaczonego obszaru do wyexportowania i potem Edius sie wywala i znika z ekranu.

W przypadku exportu do DVD MPEG-a nie dochodzi do samego konca i tez sie wysypuje.

Moze ktos mial podobny problem??? albo wie w czym rzecz?

Nie testowalem tego na wczesniejszych wersjach Ediusa, gdyz od razu zrobilem upgrade do wersji 4.13


czwartek, 1 lutego 2007, 12:04
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: niedziela, 11 czerwca 2006, 12:46
Posty: 133
Post 
miałem to samo z 3.61.Kabinowałem z wszystkim i nic nie dało.Zmieniłem kompa i jest ok.Podejżewam ,ze to płyta głowna,ale niewiem napewno.Karty graficzne zmieniałem,dyski tez.


czwartek, 1 lutego 2007, 14:48
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: czwartek, 1 lutego 2007, 11:56
Posty: 95
Post 
Komp jest zupelnie nowy na plycie Asus P5WDG2 WS Professional I975X, procesor Core 2 Duo 6600, 2GB Ram itp

wiec chyba nie w tym rzecz


czwartek, 1 lutego 2007, 14:53
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: niedziela, 26 czerwca 2005, 18:45
Posty: 30
Lokalizacja: Pilica
Post 
powypinaj zbedny sprzet (karty muzyczne,kontrolery modemy itp)zostaw tylko to co konieczne zeby ruszyl system bez karty video,format,system,sp2,nie zbedne sterowniki ,Edius,proba exportu,potem karta, sterowniki i proba,acha zresetuj bios i zapisz optymalne uatawienia potem skonfiguruj tak jak sie zaleca i moze ci sie uda


czwartek, 1 lutego 2007, 17:39
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: sobota, 25 września 2004, 22:45
Posty: 72
Post 
Hmmmm........ miałem to samo . Przyczyną była źle skomresowana MP3 - ka. Utworek przekonwertowałem do Wav ( oczywiście w innym programie ) i poszło . Pozdrawiam.


czwartek, 1 lutego 2007, 18:13
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: czwartek, 1 lutego 2007, 11:56
Posty: 95
Post 
Maro' napisał(a):
powypinaj zbedny sprzet (karty muzyczne,kontrolery modemy itp)zostaw tylko to co konieczne zeby ruszyl system bez karty video,format,system,sp2,nie zbedne sterowniki ,Edius,proba exportu,potem karta, sterowniki i proba,acha zresetuj bios i zapisz optymalne uatawienia potem skonfiguruj tak jak sie zaleca i moze ci sie uda


Co ma piernik do wiatraka, poza tym, co wszystko o czym kolega pisze jest zintegrowane z plyta glowna a SP2 jest juz z systemem. Kolega raczej malo sie zna i tylko gdyba.

Ja pytalem raczej tych, ktorzy mieli podobny problem.

[ Dodano: Czw Lut 01, 2007 11:24 pm ]
vision napisał(a):
Hmmmm........ miałem to samo . Przyczyną była źle skomresowana MP3 - ka. Utworek przekonwertowałem do Wav ( oczywiście w innym programie ) i poszło . Pozdrawiam.


Teraz chyba wiem co jest przyczyna, mianowicie wiekszosc materialu pochodzi za pleneru, typu plaza nad morzem itp gdzie bylo duzo szumu i podmuchow wiatru, Wiekszosc materialu poddalem filtrowaniu poprzez wtyczke VST SoundSoap i chyba tu tkwi problem. Bo naet ten projekt jest jakis taki zamulony. Jak utworze nowy projekt i wrzuce tam ten sam material tylko bez zadnych filtro itp, to wszystko smiga az milo a tu po cieciu klip tnie się kilka sekund.

Tylko jaki z tego wniosek?

2007.02.02:
Po wczorajszych testach okazalo sie ze cala przyczyna wywalania sie exportu byl napis umieszczony nie na scieżce T tylko na sciezce Video nad filmem. Po usunieciu tego napisu wszystko poszlo normalnie. Natomiast problem z wywalaniem sie Ediusa po zakonczeniu exportu nie zniknal!!
Mimo poprawnego zakonczenia exportu, prawie za kazdym razem pokazuje sie komunikat "prgram wykonal .... i zostanie zamkniety"

Nie wrózy to nic dobrego, bo przeciez jest to system do powaznych prac montazowych a nie zabawka tylko do prostych filmow. Troche mnuie to przeraza, bo moze sie okazac, ze z kazdym projektem beda jakies jaja !!


czwartek, 1 lutego 2007, 23:20
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: niedziela, 11 czerwca 2006, 12:46
Posty: 133
Post 
może coś z dyskami?mam dwa dyski WD 320GB SATA na których też mam jaja z eksportem.Niewiem dlaczego.Na starych dyskach chodzi miodzio.Może ktoś wie jakie dyski są najlepsze?


piątek, 2 lutego 2007, 12:20
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: niedziela, 26 czerwca 2005, 18:45
Posty: 30
Lokalizacja: Pilica
Post 
widzisz zimar moze i sie mało znam ale ja nie mam problemow z Ediusem i a w razie czego to sam daje rade :lol:


piątek, 2 lutego 2007, 12:49
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: czwartek, 1 lutego 2007, 11:56
Posty: 95
Post 
Maro' napisał(a):
widzisz zimar moze i sie mało znam ale ja nie mam problemow z Ediusem i a w razie czego to sam daje rade :lol:


Kiedys testowalem sobie triala w wersji 3.xx i nie bylo problemow zadnych, pojawily sie one w trialu w wersji 4. Obecnie mam wersje kompercyjna z upgrade do 4.13 i problem jednak wystepuje.

Do tej pory zawsze sobie sam dawalem rade jesli chodzi o sprzet i soft. Natomiast wywalanie sie programu zaraz po tym jak zrobi export dla mnei jest dziwne.


piątek, 2 lutego 2007, 13:27
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL