Teraz jest wtorek, 15 października 2019, 09:20




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 
 Procoder 2 a 3 h materiału 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec

Dołączył: wtorek, 13 lutego 2007, 15:23
Posty: 31
Post Procoder 2 a 3 h materiału
Jak ustawić Procodera tak aby na płycie zmieściło sie 3 h materiału. Czy bedzie duża starata jakości między 2 a 3 godziny? proszę o dokładną odpowiedz względem ustawień


sobota, 17 lutego 2007, 12:23
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 26 czerwca 2006, 14:12
Posty: 635
Post 
http://videocalc.abelhadigital.com/ polecam ten kalkulator ktory rozwiaze twoje problemy :] wylicz bitrate dla 2 godzin dla 3 przelicz po minucie materialu z tego i z tego i pusc na tv :]

Porównasz i sie zdecydujesz :) Musisz niestety sam potestowac, bo ciezko cosw ogolnie powiedziec skoro nie znamy materialu źródłowego

_________________
:mrgreen:


sobota, 17 lutego 2007, 21:31
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 29 lipca 2004, 21:33
Posty: 932
Lokalizacja: Poznań
Post 
kubanczyk napisał(a):
ciezko cosw ogolnie powiedziec skoro nie znamy materialu źródłowego

Nawet nie znając materiału źródłowego można stwierdzić, że 3 godz. wciśnięte na płytkę będzie się odznaczać słabą jakością. Robiłem kiedyś testy. O ile pamiętam bitrate był na poziomie 2.500 kbps. i jak dla mnie jakość była nie do zaakceptowania.


niedziela, 18 lutego 2007, 01:30
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 28 listopada 2004, 11:51
Posty: 1053
Lokalizacja: WADOWICE
Post 
Zgadzam się z mmstudio i jeszcze polecam kalkulator. B.dobry sam go używam http://dvd-hq.info/Calculator.html

_________________
Z życiem, jak ze sztuką w teatrze: ważne, nie jak długo trwa, ale jak jest zagrana

http://www.tokksa.pl
http://www.tokksa.pl/wild.php
http://www.facebook.com/pages/Tokksa/14 ... 140?v=wall

http://vimeo.com/tokksa
http://vimeo.com/tokksawild/videos


niedziela, 18 lutego 2007, 16:40
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: wtorek, 24 stycznia 2006, 17:22
Posty: 118
Lokalizacja: Szczecin City
Post 
Chyba że DivX zrobisz. Wiele stacjonarnych odtwarzaczy akceptuje ten format (tylko zostań przy starszych wersjach DivX - np. DivX 5.03)


poniedziałek, 19 lutego 2007, 01:24
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: wtorek, 31 sierpnia 2004, 22:55
Posty: 167
Lokalizacja: Łajszczew ;)
Post 
TOKKSA napisał(a):
Zgadzam się z mmstudio i jeszcze polecam kalkulator. B.dobry sam go używam http://dvd-hq.info/Calculator.html


Kurcze :D czy materiał bardziej skopompresowany jest podobny jakościowo do materiału mniej skompresowanego ?? Idiotyczne wręcz pytanie...


poniedziałek, 19 lutego 2007, 01:26
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 28 listopada 2004, 11:51
Posty: 1053
Lokalizacja: WADOWICE
Post 
kix5 napisał(a):
Kurcze czy materiał bardziej skopompresowany jest podobny jakościowo do materiału mniej skompresowanego ?? Idiotyczne wręcz pytanie...


Zgadza, się idiotyczne pytanie :wink:

_________________
Z życiem, jak ze sztuką w teatrze: ważne, nie jak długo trwa, ale jak jest zagrana

http://www.tokksa.pl
http://www.tokksa.pl/wild.php
http://www.facebook.com/pages/Tokksa/14 ... 140?v=wall

http://vimeo.com/tokksa
http://vimeo.com/tokksawild/videos


poniedziałek, 19 lutego 2007, 09:59
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL