Teraz jest wtorek, 22 października 2019, 04:30




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 
 Edius 4 a pliki flash 
Autor Wiadomość
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: środa, 14 marca 2007, 12:00
Posty: 96
Post Edius 4 a pliki flash
Witam serdecznie!
W Ediusie 4 jest możliwość zaimportowania plików Macromedia Flash (*.swf).
Niestety nie udaje mi się tych plików prawidłowo otworzyć w Edku. Pliki się ładują, ale na ekranie widzę "ciemność". Czy chodzi o to aby te fleshki były w jakiejś konkretnej wersji?
Mam nadzieję że sprawa jest prosta i będę mógł wykorzystać animacje zrobione właśnie we flash'u. Każdorazowe kodowanie zewnętrznym programem do pliku wideo jest trochę mało wygodne.
dzięki za ew. "oświecenie"
pozdrowienia...


wtorek, 27 marca 2007, 14:58
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: poniedziałek, 30 sierpnia 2004, 23:38
Posty: 94
Post 
Nie sprawdzałem tego , ale w manualu stoi że pliki Flash "via Quick Time importer"... więc może nie masz QT zainstalowanego, albo starą( niewłaściwą) wersję ? A Edek w jakiej dokładnie wersji ?

pzdr! Nixi

_________________
NLE PC Q9400@3,25GHz, Edius DVX 4.60, Vitascene 1.035-Heroglyph 2.6, JVC GY-HM70, 2x Canon HV20


wtorek, 27 marca 2007, 15:51
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: środa, 14 marca 2007, 12:00
Posty: 96
Post 
Edek to trial wersji 4., ściągnięty z ftp Canopusa, QuickTime zainstalowany w wersji 7.1.5. Do manuala nie dotarłem.
Swoją drogą trochę to dziwne, że program nie importuje tych plików bezpośrednio. W okienku "Ad file" przy imporcie do "Bin'a" jest wyraźnie to rozszerzenie - *.swf. Nie wiedziałem że program używa "podpórki" w postaci jakiegoś "via Quick Time importer", żeby sobie poradzić z flashem.
Dzięki za informacje - zawsze to trochę bliżej niż ostatnio :)
Poszperam jeszcze odnośnie tej kwestii...


wtorek, 27 marca 2007, 16:27
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: poniedziałek, 30 sierpnia 2004, 23:38
Posty: 94
Post 
wersja "4" to mało precyzyjnie... jeśli trialowa to wersja 4.02 prawdopodobnie- zaciągnij update do ver. 4.22 - jest duzo poprawek, może pójdzie ?

pzdr! Nixi

_________________
NLE PC Q9400@3,25GHz, Edius DVX 4.60, Vitascene 1.035-Heroglyph 2.6, JVC GY-HM70, 2x Canon HV20


wtorek, 27 marca 2007, 17:07
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: środa, 14 marca 2007, 12:00
Posty: 96
Post 
Update do 4.22 doinstalowany. Niestety problem nadal istnieje. Co ciekawe, niektóre pliki nie otwierają się wcale, a te które program importuje do bina i na timeline są niestety bez obrazu.


środa, 28 marca 2007, 18:51
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 24 marca 2003, 19:58
Posty: 393
Lokalizacja: Warszawa
Post 
Witam!

Niewiem dlaczego tak sie dzieje ale to byc moze wina wersji trial,
lecz tego nie jestem pewien. W koncu trial nie musi byc w pelni
funkcjonalny w stosunku do wersji full.

U mnie swf wczytuja sie bez zadnych problemow, jak dowiem sie blizej
mam na mysli jakies kodek, szczegolne parametry to podesle.
Moze nawet wysle swf ktory u mnie dziala. Zobaczymy.

Prosze podac namiar jakby co gdzie wysylac.

Pozdrawiam
MKPROFILM

_________________
iSLATE - http://www.islate


piątek, 30 marca 2007, 10:40
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL