Teraz jest wtorek, 15 października 2019, 01:08




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 36 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona
 EDIUS 4.5 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 2 listopada 2005, 22:28
Posty: 298
Post EDIUS 4.5
Witam wszystkich,

Czy ktoś z szanownych kolegów zna termin "wypuszczenia" ver. 4.5? Miało być początek lipca a tu nic...

Pozdrawiam!

_________________
--------------------------------
CANON EOS MARK III
EDIUS 7.4
PS & AE & LR
D810 + szkła
CMIII + szkła


wtorek, 3 lipca 2007, 18:53
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 24 marca 2003, 19:58
Posty: 393
Lokalizacja: Warszawa
Post 
Witam! :D

Poczatek lipca to nie np. 1 lub 2 lipca. Nie bylo dokladnej daty
przeciez. Raczej wypada poczekac pewnie z tydzien, dwa. To wydaje sie
bardziej rozsadne jesli wziac pod uwage "poczatek lipca".

Swoja droga pewnie wypadnie poczekac z miesiac a moze i lepiej.
Tak to bywalo do tej pory.

Cieprliwosci...ja tez czekam :wink:

Pozdrawiam

_________________
iSLATE - http://www.islate


piątek, 6 lipca 2007, 17:17
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 2 listopada 2005, 22:28
Posty: 298
Post 
http://bsmultimedia.nazwa.pl/bsmultimedia/news,3

jak widzisz - podana jest dokladna data ;))

Pozdrawiam

_________________
--------------------------------
CANON EOS MARK III
EDIUS 7.4
PS & AE & LR
D810 + szkła
CMIII + szkła


piątek, 6 lipca 2007, 17:44
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 24 marca 2003, 19:58
Posty: 393
Lokalizacja: Warszawa
Post 
Witam :)

Wiem, wiem ale nie traktuj tego serio. Z mojego punktu widzenia
pisanie dat mija sie z celem bo nie od tej firmy przeciez zalezy
kiedy wyjdzie update. Oni sa tylko dalekim posrednikiem.

Wlasnie z tego wzgledu narazaja sie potem na zlosliwe emaile od
uzytkownikow ze wprowadzaja ich takimi informacjami w blad.
Rozsadnie by bylo napisac ze "...na poczatku lipca, w pierwszej polowie
lipca..." itp. a nie pisac informacji bez pokrycia.

Pozdrawiam

_________________
iSLATE - http://www.islate


piątek, 6 lipca 2007, 17:59
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: środa, 18 lipca 2007, 22:44
Posty: 7
Post 
Panowie bądzmy cierpliwi.... :lol:
Juz w sierpniu kazdy z nas bedzie mogł nacieszyc sie nowym edwardem :wink:
Poki co cieszmy sie dobra pogoda :D

_________________
Im beginner...
Forgive me if I lost.


czwartek, 19 lipca 2007, 21:05
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 24 marca 2003, 19:58
Posty: 393
Lokalizacja: Warszawa
Post 
Sie przyczepie...juz to gdzies slyszalem - bedzie w lipcu... :wink:
hmm moze lepiej skonczmy z tymi deklaracjami.

Pozdrawiam

_________________
iSLATE - http://www.islate


piątek, 20 lipca 2007, 10:40
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: sobota, 25 września 2004, 22:45
Posty: 72
Post 
No i doczekaliśmy się, ssijcie i cieszcie się: Edius 4.5

pozdrówka , testujemy


piątek, 20 lipca 2007, 23:54
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: środa, 18 lipca 2007, 22:44
Posty: 7
Post 
Wkoncu.....
Fajnie :D
Zaraz zainstaluje :twisted:

_________________
Im beginner...
Forgive me if I lost.


sobota, 21 lipca 2007, 13:03
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 24 marca 2003, 19:58
Posty: 393
Lokalizacja: Warszawa
Post 
Witam! :)
Mam zainstalowany update Edka 4.5.

Wrazenie jak narazie pozytywne ale nie do konca.

Moje pierwsze spostrzezenia na szybko.

POZYTYWY :D

1. Mozna zwiekszyc bufor w trybie OHCI - DUZY PLUS!
2. Widoczna szybsza praca, jest jakis zwawszy.
3. oraz "plusy" ktore opisali w zapowiedziach. Narazie nie testowalem wszystkich.

MINUSY :cry:

1. QuickTitler wywala sie przy sporej liczbie plikow PSD
ktore chcemy wprowadzic do projektu QuickTitlera. Do tej pory nie bylo zadnych
problemow i nie wazne bylo jaka plik PSD ma rozdzielczosc, dpi.
Obecnie np. plik z 150 dpi wchodzi a 300 juz nie. I co najwazniejsze -
nie jest to regula!?
Mam takich gotowych projektow QuickTitlera sporo i teraz musze wszystko
przerabiac.

2. Nadal nie ma kanalu alpha na zagniezdzonej sekwencji. Zadnego postepu!

3. Nadal 3DMotion skaluje w obrebie rozdzielczosci projektu a nie
rozdzielczosci pliku. Znaczy to ze jesli pracujemy w SD 576 a chcemy
w projekcie zrobic zastosowac grafike o duzdej rozdzielczosci, plugin 3D
nie robi zoomu w wysokiej rozdzielczosci tylko skaluje wszystko do 576.
Oczywiscie pikseloza na MAXA. Mogli by w koncu zaimplementowac opcje
z IMAGINATE!!!

To narazie tyle.

Co do problemow z PSD dzwonilem do BEIKSU ale niestety zostalem
splawiony. Pan. A.S. byl zdziwiony skad mam update :wink: i
odrazu zmienil ton rozmowy na taki ktory nazwalbym MUR NIE DO PRZEBICIA!
Ale poinformowal mnie ze OFICJALNIE update na stronie Canopusa ma byc
od 8 SIERPNIA. Wtedy bedzie mogl udzielac dopiero porad.

Swoja droga hmm..jestem ciekaw jakich bo do tej pory jak dzownilem z
problemami a bylo ich kilka - nigdy nie uzyskalem od niego pomocy.

Zaznaczam ze moje problemy nie sa zwiazane z tym "gdzie kliknac zeby
cos uzyskac" raczej bardziej skomplikowane.

Dodam ze update jest zassany z Japonskiego ftp-a.

Pozdrawiam

_________________
iSLATE - http://www.islate


poniedziałek, 23 lipca 2007, 12:53
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 8 stycznia 2004, 23:02
Posty: 610
Lokalizacja: Warszawa
Post 
Ma pytanie.
Czy po instalce Edka 4.5 jest problem z tytularką TMPro i np. efekatmi Adorage? Też ma upgrade z japońca ftp.

_________________
Panasonic AG-DVC30, Panasonic HMC151e x2 kiedyś........obecnie Panasonic HC-X1i Panasonic GH5


sobota, 28 lipca 2007, 13:17
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: poniedziałek, 2 kwietnia 2007, 22:46
Posty: 19
Post 
czy ten upgrade z japońca to stabilna wersja czy jakaś beta ?


sobota, 28 lipca 2007, 13:22
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 24 marca 2003, 19:58
Posty: 393
Lokalizacja: Warszawa
Post 
Witam!

Ja zainstalowalem japan Edius 4.5 update i wszystko chodzi mi OK
oprocz wspomnianych problemow. Podobno z Ediusem NX cos nie gra ale
po 8 sierpnia ma wyjsc oficjalna ersja updeatu 4.51 i ma to sie zmienic.

Co do reszty, no coz - nie uzywam TitleMotion i Adorage zatem nie wiem
czy po upgreadzie bedzie dzialac. Najlepiej sprobowac samemu a jak nie
pojdzie, spowrotem przeinstalowac stara wersje.

Zaden klopot.

Pozdrawiam

_________________
iSLATE - http://www.islate


niedziela, 29 lipca 2007, 09:13
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: środa, 14 marca 2007, 12:00
Posty: 96
Post 
TitleMotion chodzi bez problemu. Adorage nie wiem - nie posiadam, ale wydaje mi się, że nie powinno być żadnych problemów.
Ciekawym dodatkiem - choć niezbyt wyrafinowanym, jest moduł umożliwiający tworzenie i wypalanie płytek DVD bezpośrednio spod Ediusa. Zawsze to uzupełnienie możliwości programu.
Moduł ten oferuje raczej podstawowe funkcje i możliwości. Dlatego też zaawansowani użytkownicy pozostaną przy innych, znanych już im, dających większe możliwości programach.
Tak czy inaczej nie dopatrzyłem się w tym dodatku możliwości utworzenia obrazu ISO skompilowanego DVD i trochę mi to przeszkadza. Nie zauważyłem też obsługi HD DVD czy też Blu-ray
Bardzo przypomina poprzednie programy, służące do tworzenia DVD, Canopusa. Co dodatkowo ułatwi jego obsługę.
Moduł do DVD nie jest nowy, ponieważ jakiś czas temu pojawił się na rynku japońskim dodatek o nazwie Edius J DVD i współpracował z Ediusem bodajże od wersji 4.20 lub 4.22.
Jeśli chodzi o interface programu, to faktycznie niepotrzebnie tyle namieszali w ikonkach narzędzi itd. Dotychczasowi użytkownicy pewno szybko tego nie zaakceptują. Zmiana ikon programu i okienka startowego to już spora przesada. Czy ładniejsze? Hmmm...., nie wiem, to już kwestia estetyki i indywidualnych przyzwyczajeń.

Nie widziałem jeszcze Procedera 3 i zastanawiam się (to zawsze dodatkowy wydatek) czy warto się przesiadać z dwójki. Oczywiście obsługuje więcej formatów audio i wideo, przez co jest bardziej elastyczny. Ale tak na dobrą sprawę…, czy potrzeba ich aż tyle? No może z wyjątkiem tych do Internetu, ale do nich można kodować w innych, posiadanych już programach.
Najważniejsze pytanie – czy prędkość i jakość zostały poprawione? Jeśli chodzi o jakość to pewnie niewiele było do zrobienia. Jednak prędkość programu na tle konkurencji wypada dość słabo, a od ostatniego wydania Procodera minęło już sporo czasu.


Ostatnio edytowano niedziela, 29 lipca 2007, 23:06 przez Kondor_PL, łącznie edytowano 1 raz

niedziela, 29 lipca 2007, 16:12
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: niedziela, 22 maja 2005, 16:27
Posty: 109
Lokalizacja: Wrocław
Post edek..
witam a czy moze koledzy doszukali sie obslugi formatu V9 obslugiwanego przez ps3 to chyba m2t? w/g zapowiedzi miala byc dodana obsluga bd cos nie widze i poco to kodowanie segmentowe ( soory za nazwe ) mpeg2hd skoro nie ma co z tym plikiem zrobic uleprzono kolejny raz obsluge formatu dvd a hd ... inym razem?


niedziela, 29 lipca 2007, 16:48
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: środa, 22 listopada 2006, 13:36
Posty: 87
Post 
Jest już dostępny Edius 4.5 na stronie Canopusa. Miłej pracy:)


wtorek, 7 sierpnia 2007, 20:10
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 36 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL