Teraz jest wtorek, 15 października 2019, 01:03




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 
 Problem - obraz w Canopusie "delikatnie" skacze... 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: niedziela, 8 lipca 2007, 16:37
Posty: 5
Lokalizacja: Wrocław
Post Problem - obraz w Canopusie "delikatnie" skacze...
Witam i takie pytanie mam. Po zmontowaniu materiału w A. Premiere 6.5. wyliczam materiał do dvd na programie Canopus Procoder. Wszystko jest oki, oprócz tego, że w miejscach gdzie mam np. panoramy - ruch kamerą - obraz mi delikatnie skacze, dosłownie minimalnie. Może ktoś pomóc i napisać od czego to zależy ? Od których parametrów. Na moją wiedzę, zależy to od ustawień BITRATE, ale jakie one mają być dobre, tego już nie wiem....pozdro


niedziela, 8 lipca 2007, 16:47
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 26 lipca 2006, 10:57
Posty: 4858
Lokalizacja: Tczew
Post Re: Problem - obraz w Canopusie "delikatnie" skacz
look001 napisał(a):
Witam i takie pytanie mam. Po zmontowaniu materiału w A. Premiere 6.5. wyliczam materiał do dvd na programie Canopus Procoder. Wszystko jest oki, oprócz tego, że w miejscach gdzie mam np. panoramy - ruch kamerą - obraz mi delikatnie skacze, dosłownie minimalnie. ...pozdro

Jeżeli oglądasz to na ekranie monitora komputera to - niech sobie skacze, ma pełne prawo do tego. Jeżeli oglądasz ro na ekranie telewizora, no to nie powinno. Użyj filtra antiflicker, czy o podobnej nazwie. Bitrate zapewniające dobra jakość i możliwe do przełknięcia dla praktycznie wszystkich odtwarzaczy to okolice 8000, a w większości nawet do 9000.
PS Jeżeli denerwuje Cię skakanie widziane na monitorze, to używaj do oglądania filmu Power DVD, WinDVD, lub darmowego VLC i użyj w nich filtru deinterlace, ale nie usuwaj przeplotu z orginalnego pliku.

_________________
最诚挚的问候


niedziela, 8 lipca 2007, 17:18
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: niedziela, 8 lipca 2007, 16:37
Posty: 5
Lokalizacja: Wrocław
Post 
Może i to wystarczy, pytanie teraz czy 1 PASS czy 2 PASS ?


niedziela, 8 lipca 2007, 18:14
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 2 kwietnia 2007, 23:33
Posty: 1690
Lokalizacja: Tarnów
Post 
jeśli schodzisz z bitratem poniżej 6Mbps to 2pass jest jak najbardziej wskazany (VBR, max bitrate ok. 9-9.5Mbps) a jeśli nie to CBR 1pass powinien w zupełności wystarczyć :)

_________________
Retail OSX 10.6.5
Intel Core 2 Duo E8400 3.0Ghz
GA-EP35-DS3
4GB RAM 800Mhz
GF8600GT 256 MB VRAM


niedziela, 8 lipca 2007, 18:31
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 16 lutego 2005, 09:35
Posty: 396
Lokalizacja: Jaworzno
Post 
Dwu przebiegowo . Najlepiej przekonaj się sam . Zrób projekt 1-dno i 2 przebiegowo na jakiejś nie długiej próbce i sam oceń .


niedziela, 8 lipca 2007, 18:33
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: czwartek, 16 czerwca 2005, 17:57
Posty: 20
Post 
A ja myślę że to problem kodeka, tez miałem z tym problem teraz eksportuje w m2p potem programik do tworzenia dvd i nie ma żadnych dziwnych drgań.Jeżeli eksportujesz w AVI to zmień kodek na microsofta a nie canopusa.Powodzonka i pzdr.


poniedziałek, 9 lipca 2007, 23:00
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: niedziela, 8 lipca 2007, 16:37
Posty: 5
Lokalizacja: Wrocław
Post 
Alio dzięki za podpowiedź...napisz tylko proszę, gdzie mam zmienić kodeka, w ustawieniu w Premierze w ustawieniach VIDEO mam tylko Microsoft PAL i NTSC, a w Canopusie jeszczem nie grzebał...ale nie widziałem tego...

pozdr


poniedziałek, 9 lipca 2007, 23:23
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL