Teraz jest poniedziałek, 21 października 2019, 00:02




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11 ] 
 PROCODER 3 
Autor Wiadomość
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: niedziela, 17 sierpnia 2003, 20:36
Posty: 81
Lokalizacja: Rzeszów
Post PROCODER 3
Witam
Chciałbym zapytać czy Procoder w wersji 3,0 instaluje sie pod
Premierem CS3 ?
na stronie producenta jest napisane że w wersji 2,x , ale zapytam czy może ktoś z Was posiada produkty i próbował zainstalować.
pozdrawiam


niedziela, 18 listopada 2007, 11:17
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 3 marca 2005, 20:30
Posty: 382
Post 
Oficjalnie NIE.
Nie oficjalnie TAK, ale nie do końca. :mrgreen:


niedziela, 18 listopada 2007, 15:31
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: środa, 14 marca 2007, 12:00
Posty: 96
Post 
Nie wiedziałem że się w ogóle da.


niedziela, 18 listopada 2007, 16:13
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: niedziela, 17 sierpnia 2003, 20:36
Posty: 81
Lokalizacja: Rzeszów
Post 
dzięki za odpowiedz ,
czyli pozostaje czekać aż zrobią kolejną wersję ;)
CS3 ma oryginalnie eksport Mainconcept'em , jak się ten program ma jakościowo do Procodera ??


niedziela, 18 listopada 2007, 17:01
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 29 lipca 2004, 21:33
Posty: 932
Lokalizacja: Poznań
Post 
Cytuj:
CS3 ma oryginalnie eksport Mainconcept'em , jak się ten program ma jakościowo do Procodera ??

Ja kiedys uzywałem Procodera, ale sprzedałem. Teraz koduję MainConceptem spod Encore'a i powiem że jakościowo nie ma wielkiej róznicy. No może bardzo minimalna ale to tylko przy niskich bitrate'ach.

Pozdrawiam

_________________
Intel Core2 QUAD Q9550, Gigabyte GA-EP45T-DS3R, Ram 8GB Corsair DDR3 1333MHz, Nvidia GForce 9800 GT, Windows 7 Pro 64bit, APP CS6.
_______________________
http://www.mmstudio.net.pl
http://www.facebook.com/produkcjafilmowa


niedziela, 18 listopada 2007, 20:54
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: środa, 14 marca 2007, 12:00
Posty: 96
Post 
mmstudio - akurat w Twoim przypadku wcale mnie to nie dziwi, ponieważ masz świetny sprzęt jeśli chodzi o kamerę(y). Z dobrego materiału niewiele da się zepsuć, kodując do mpeg2 odrobinę gorszym kodekiem. Różnice widać dopiero kiedy kodujesz materiał ze słabszych źródeł. Wtedy dopiero widać przewagę Procodera.
pozdrawiam


Ostatnio edytowano niedziela, 18 listopada 2007, 22:37 przez Kondor_PL, łącznie edytowano 1 raz

niedziela, 18 listopada 2007, 22:20
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 29 lipca 2004, 21:33
Posty: 932
Lokalizacja: Poznań
Post 
Kondor_PL napisał(a):
Różniece widać dopiero kiedy kodujesz materiał ze słabszych źródeł

Byc może. Ale jak będą duże szumy to i Procoder "zepsuje" materiał.

_________________
Intel Core2 QUAD Q9550, Gigabyte GA-EP45T-DS3R, Ram 8GB Corsair DDR3 1333MHz, Nvidia GForce 9800 GT, Windows 7 Pro 64bit, APP CS6.
_______________________
http://www.mmstudio.net.pl
http://www.facebook.com/produkcjafilmowa


niedziela, 18 listopada 2007, 22:34
Zobacz profil
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 22 maja 2003, 04:24
Posty: 3416
Lokalizacja: zachodniopomorskie
Post 
No właśnie to ProCoder posiada tę unikalną funkcję denoise inteligentnie wygładzającą obraz nawet kiepskiego jakościowo pochodzenia. Chyba dlatego taki gnojek drogi.
P.G.

_________________
Film jest jak seks: gdy nie ma uczucia, nawet technika nie pomoże
Pytania na pw. - tylko osobiste nie związane z forum!


niedziela, 18 listopada 2007, 23:01
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: niedziela, 17 sierpnia 2003, 20:36
Posty: 81
Lokalizacja: Rzeszów
Post 
faktycznie , coś w tym musi być ;)
dzieki za odpowiedzi
a czy eksportując plik pierwsze do avi dv , a następnie konwertując go dopiero Procoderem uzyskamy zauważalnie gorszą jakość niż bezpośrednio z linii czasu ?? czy wogóle wystąpi pogorszenie jakości ??


niedziela, 18 listopada 2007, 23:36
Zobacz profil
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 22 maja 2003, 04:24
Posty: 3416
Lokalizacja: zachodniopomorskie
Post 
Po za programem do edycji, czyli AVI-DV w samodzielnie odpalonym ProCoderze będzie:
- bardziej precyzyjnie otrzymany pod względem wielkości plik do założonej, nie wiedzieć czemu wielkość pliku kompresowanego z linii czasowej różni się, od wielkości kompresowanego z pliku AVI-dv;
- znacznie szybsze kompresowanie (z racji odciążenia systemu z pracującej jednocześnie aplikacją do montażu);
- jeśli chodzi o jakość nie będzie różnicy - to fakt;
Ogólnie jak już to ktoś kiedyś testował i opisał tu na forum znacznie lepiej wychodzi to pod każdym względem po za programem do edycji (czyli z pliku).
Pozdrawiam gorąco

_________________
Film jest jak seks: gdy nie ma uczucia, nawet technika nie pomoże
Pytania na pw. - tylko osobiste nie związane z forum!


poniedziałek, 19 listopada 2007, 00:21
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: niedziela, 17 sierpnia 2003, 20:36
Posty: 81
Lokalizacja: Rzeszów
Post 
dzięki za info
pozdrawiam


poniedziałek, 19 listopada 2007, 00:26
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 4 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL