Teraz jest poniedziałek, 21 października 2019, 00:16




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9 ] 
 PROCODER USTAWIENIA POMOC 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: niedziela, 11 maja 2008, 17:37
Posty: 10
Post PROCODER USTAWIENIA POMOC
Witam
Proszę o pomoc we właściwej konfiguracji procodera. Konkretnie chodzi mi o materiał z 2h filmu.
Jeśli robie standardowo czyli 1 przejście VBR ten film nie jest zaciekawy. Co powinno byc zaznaczone dla jak najlepszej jakośći. Proszę o pomoc. Moze któś wie gdzie jest jakaś instrukcja.
pozdrawiam


niedziela, 11 maja 2008, 17:41
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 2 kwietnia 2007, 23:33
Posty: 1690
Lokalizacja: Tarnów
Post Re: PROCODER USTAWIENIA POMOC
jeśli robisz w MPEG-2 to zrób 2 przejścia w VBR - bedzie lepiej (max. bitrate ustaw wtedy na np. 9Mbps)

_________________
Retail OSX 10.6.5
Intel Core 2 Duo E8400 3.0Ghz
GA-EP35-DS3
4GB RAM 800Mhz
GF8600GT 256 MB VRAM


niedziela, 11 maja 2008, 17:42
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: niedziela, 11 maja 2008, 17:37
Posty: 10
Post Re: PROCODER USTAWIENIA POMOC
Ale jak ustawoe bitrate 9Mbps to mi sie chyba nie zmiesci 2h materiału na 1 płyte DVD 4,7


niedziela, 11 maja 2008, 19:45
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 2 kwietnia 2007, 23:33
Posty: 1690
Lokalizacja: Tarnów
Post Re: PROCODER USTAWIENIA POMOC
ustaw maxymalny bitrate na 9Mbps a średni na tyle ile potrzeba

_________________
Retail OSX 10.6.5
Intel Core 2 Duo E8400 3.0Ghz
GA-EP35-DS3
4GB RAM 800Mhz
GF8600GT 256 MB VRAM


niedziela, 11 maja 2008, 21:07
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: niedziela, 11 maja 2008, 17:37
Posty: 10
Post Re: PROCODER USTAWIENIA POMOC
OKI poćwicze wielkie dzięki


poniedziałek, 12 maja 2008, 06:52
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 5 maja 2005, 09:13
Posty: 637
Post Re: PROCODER USTAWIENIA POMOC
Croolick napisał(a):
ustaw maxymalny bitrate na 9Mbps a średni na tyle ile potrzeba



Domyślnie max jest na 8MBPS, daj jak radzi Croolick, a zjeżdżaj średnim. Myślę, że na 2h filmu to tak koło bitrate 5000. Ale poćwicz na kalkulatorach bitrate. Jest trochę tego w necie.

Pozdrawiam


poniedziałek, 12 maja 2008, 08:36
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: wtorek, 27 czerwca 2006, 10:02
Posty: 114
Post Re: PROCODER USTAWIENIA POMOC
http://www.videohelp.com/calc.htm

Pozdrawiam


poniedziałek, 12 maja 2008, 11:59
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 5 maja 2005, 09:13
Posty: 637
Post Re: PROCODER USTAWIENIA POMOC
i jeszcze jeden dobry http://www.eventvideographer.com/bitrate.html

i przy okazji z tej samej stronki klip weselny z 4 kamer :
http://eventvideographer.com/Behind_The_Scenes.html

Pozdrawiam


wtorek, 13 maja 2008, 09:38
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: niedziela, 11 maja 2008, 17:37
Posty: 10
Post Re: PROCODER USTAWIENIA POMOC
A jaką wartość w min. bitrate ustawić????????? na 0???????????


piątek, 13 czerwca 2008, 06:51
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL