Teraz jest niedziela, 20 października 2019, 05:18




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 
 procoder 3 eksport pomocy!!! 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: niedziela, 11 maja 2008, 17:37
Posty: 10
Post procoder 3 eksport pomocy!!!
Witam
Czy istnieje możliwość wysłania z ediusa trzech części filmu do procodera, żeby procoder przeliczał po kolei najpierw jedną część wysłaną z timeline (IN ? OUT) późnej następne ustawienie (IN ? OUT) i eksport do procodera itd. Po tych wysyłkach procoder robi 3 szt. płyt DVD. Czy istnieje jakiś menager eksportu w procederze?? Proszę o pomoc.
Jeśli jest takie coś to teoretycznie pozwoliłoby na wysłanie 3 płyt DVD bez zaglądania do kompa.


środa, 6 sierpnia 2008, 07:14
Zobacz profil
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 22 maja 2003, 04:24
Posty: 3416
Lokalizacja: zachodniopomorskie
Post Re: procoder 3 eksport pomocy!!!
Twoje pytanie jest zadane z czystej ciekawości, po co więc w tytule piszesz "pomocy !!!" jak gdybyś miał nóż na gardle i wołał o ratunek? Tekst napisany na czerwono bardziej kojarzy się z kategorycznym żądaniem niż z uprzejmą prośbą.
Każdy poczciwy program do edycji video, a takim chyba jest Edius (nie znam) posiada funkcje Batch, które pozwalają na wielozadaniowe "zaprojektowanie" tego, co ma on wykonać (przechwytywanie, export itp). Z pewnością można ustalić cały charmonogram wczytanych projektów (w kazdym kolejny etap na time line) i wykonanie cykliczne wszystkiech zadań. Poszukaj dobrze.
P.S. - żaden program też nie wysyła płyt DVD (może jakiś system automatyki na taśmie produkcyjnej), aplikacje pracują z plikami :mrgreen: .
Pozdrawiam gorąco

_________________
Film jest jak seks: gdy nie ma uczucia, nawet technika nie pomoże
Pytania na pw. - tylko osobiste nie związane z forum!


środa, 6 sierpnia 2008, 07:51
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 2 kwietnia 2007, 23:33
Posty: 1690
Lokalizacja: Tarnów
Post Re: procoder 3 eksport pomocy!!!
tyle że batch Export w Ediusie nie działa z Procoderem,
jakiego masz Ediusa? bo np.4.54 potrafi robic prosty authoring wraz z kodowaniem oraz eksport do plików MPEG2 (i to z całkiem przyzwoitą jakością)

_________________
Retail OSX 10.6.5
Intel Core 2 Duo E8400 3.0Ghz
GA-EP35-DS3
4GB RAM 800Mhz
GF8600GT 256 MB VRAM


środa, 6 sierpnia 2008, 10:23
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: niedziela, 11 maja 2008, 17:37
Posty: 10
Post Re: procoder 3 eksport pomocy!!!
Mam 3,6


środa, 6 sierpnia 2008, 13:55
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL