|
Teraz jest niedziela, 17 stycznia 2021, 21:55
|
Zobacz wątki bez odpowiedzi | Zobacz aktywne wątki
Regulamin
- Co do wypowiedzi na forum - obowiazuje przestrzeganie zasad net etykiety, kultury osobistej i prawa polskiego.
- Co do ingerencji moderatorów - edycja posta ma być podpisana przez moderatora, przeniesienie części wątka do śmietnika również (zbiorczo), usuwanie postów jest dopuszczalne tylko w razie popełnienia wykroczenia w danym poscie.
- Co do komercyjnych stopek - prawo do nich mają koledzy o minimum trzy letnim stażu na forum i mający co najmniej 200 postów.
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 7 ] |
|
Autor |
Wiadomość |
Gość
Aktywny bywalec
|
 Dodanie klipu DV-Type1
Jak zmienić AspectRation na stałe na 16:9 przy imporcie plików? Projekt DV SD 16:9, Pliki Type1 (z Media Studio Pro) - niestety po dodaniu do BIN (czy na TL) stają się 4:3 dopiero przeedytowanie właściwości pozwala na wymuszenie 16:9. Czy można to zrobić hurtem bo na każdym pliku po kolei to mnie się klikać nie chce.
|
wtorek, 16 września 2008, 11:58 |
|
 |
Gość
Aktywny bywalec
|
 Re: Dodanie klipu DV-Type1
Ok. Widzę że zainteresowanie zerowe. Mam więc prośbę. Czy kilku z Was mogłoby przechwycić z makery 10 sekund filmu nagranego w 16:9 kodekiem MS DV Type 1 i sprawdzić opisywany przeze mnie przypadek.
|
piątek, 28 listopada 2008, 12:27 |
|
 |
zimar
Stały bywalec
|
Witaj
U mnie czasem podobnie sie zdarza przy wgrywaniu materialu z roznych kamer, niestety nie znalazlem rozwiazania hurtowej zmiany wlasciwoci aspect ratio
pozdr zimar
_________________ AG-HMC151, HDStorm Plus, Edius 5.51, Adobe CS5.5 Prod. Premium GG: 1961789
|
piątek, 28 listopada 2008, 12:41 |
|
 |
FreeLancer
Stary wyjadacz
|
W premierce mozna to zrobic hurtem ale za poprzedni TIP w sprawie ciecia klawiszem na TL w AP CS3 nawet nie bylo dziekuje wiec jednak poszukaj sam a ze mozna to juz wiesz co tez jest wskazowka 
|
piątek, 28 listopada 2008, 18:31 |
|
 |
Gość
Aktywny bywalec
|
Sorki ale jak chcesz żeby cię ciągać za język to ciągamy - jak rzucisz okiem to do AP nie zaglądałem dlatego nie było odpowiedzi - ale zaraz to uzupełnię.
Co do AspectRatio w Ediusie - to jak wiesz jak to zrobić hurtem na kilku klipach to napisz.
i tak oba programy testuję (chociaż edka kupiłem bo legalny prokoder się przydaje) i na razie nie mam zamiaru rezygnować z media studio które ma w/g mnie najbardziej intuicyjny interfejs.
|
poniedziałek, 1 grudnia 2008, 10:44 |
|
 |
Gość
Aktywny bywalec
|
Po wymianie postów okazało się, iż panowie z pomocy technicznej nie umieją odpowiedzieć dlaczego edius nie obsługuje plików anamorficznych, a prokoder doskonale sobie z nimi radzi. W każdym razie stanęło na tym że problem poszedł do działu developerów.
|
wtorek, 9 grudnia 2008, 09:12 |
|
 |
zimar
Stały bywalec
|
Przy okazji mozna im wypomniec dissolve przez kolor oraz ze PiP to klucz, gdzie potem w prosty sposob nie da polaczyc sie klipu z innym za pomoca przejscia, bo wszystkie przejmuja ten klucz (co prawda mozna to obejsc, ale to malo intuicyjne)
pozdr zimar
_________________ AG-HMC151, HDStorm Plus, Edius 5.51, Adobe CS5.5 Prod. Premium GG: 1961789
|
wtorek, 9 grudnia 2008, 16:42 |
|
 |
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 7 ] |
|
Regulamin
- Co do wypowiedzi na forum - obowiazuje przestrzeganie zasad net etykiety, kultury osobistej i prawa polskiego.
- Co do ingerencji moderatorów - edycja posta ma być podpisana przez moderatora, przeniesienie części wątka do śmietnika również (zbiorczo), usuwanie postów jest dopuszczalne tylko w razie popełnienia wykroczenia w danym poscie.
- Co do komercyjnych stopek - prawo do nich mają koledzy o minimum trzy letnim stażu na forum i mający co najmniej 200 postów.
|