Teraz jest niedziela, 20 października 2019, 05:21




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 
 Codec Canopus HQ-szarpie 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec

Dołączył: niedziela, 18 maja 2008, 16:20
Posty: 52
Post Codec Canopus HQ-szarpie
Witam.
Dlaczego po zapisaniu projektu do pliku Canopus HQ, przy odtwarzaniu szarpie obraz. Przy zapisaniu tego samego pliku w Ediusie 4.6 idzie płynnie, aż miło oglądać. Oczywiście mówię o jakości "online-fine". Rozdzielczość HDV.
Edit: chodzi edka 5.


poniedziałek, 20 października 2008, 12:09
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: niedziela, 18 maja 2008, 16:20
Posty: 52
Post Re: Codec Canopus HQ-szarpie
Witam ponownie. Co tu taka cisza?
Chcę się przesiąść na wer. 5 i niemiła niespodzianka przy eksporcie jw.
Pliki Canopus HQ wykorzystuję m.in. do obejrzenia materiału po montażu.
Pozdrawiam


środa, 22 października 2008, 09:17
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 24 marca 2003, 19:58
Posty: 393
Lokalizacja: Warszawa
Post Re: Codec Canopus HQ-szarpie
Witam!

Pracuje w legalnej wersji Ediusa5 i z CanopusemHQ nie mam zadnego klopotu.
Jesli tez uzywasz pelnej wersji to nie mam pojecia co sie dzieje, moze
cos z dyskami, moze cos zmieniles w systemie (jakas zmieniona bublioteka),moze zle przechwyciles pliki...no nie wiem.
Skoro na 4.6 bylo dobrze tu tez powinno.

Pozdrawiam

_________________
iSLATE - http://www.islate


środa, 22 października 2008, 11:08
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: środa, 22 listopada 2006, 13:36
Posty: 87
Post Re: Codec Canopus HQ-szarpie
Mam taki sam problem. Pliki w kodeku Canopus HQ w Ediusie 5, nie wiem dlaczego przy odtwarzaniu szarpią!!!
Może to kolejny bug?? :?


środa, 22 października 2008, 18:28
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 22 października 2006, 23:57
Posty: 537
Lokalizacja: Lisewiec koło Kolbud koło Gdańska :)
Post Re: Codec Canopus HQ-szarpie
Za MKPROFILM stawiam na biblioteki. Mam triala i jest OK, specjalnie zainstalowałem też wersję "testową" i też jest OK. Po powrocie do obrazu dysku i ponownej instalacji triala nadal jest OK - i to wszystko na laptopie c2d 2GHz 4 GB Ram + Win XP.

_________________
Edius 8.xx, Sony VEGAS PRO 10.0 + DVD Architekt 6.0
GG: 467185
Skype: ArekWP
Odbitki na KODAK PROFESSIONAL w rozsądnych cenach http://www.fotogosia.pl - zapraszamy :)


poniedziałek, 17 listopada 2008, 08:17
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL