Teraz jest wtorek, 22 października 2019, 03:21




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 
 Efekt soft light problem 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec

Dołączył: czwartek, 23 października 2008, 08:27
Posty: 37
Post Efekt soft light problem
Witam,
mam taki problem na lini VA mam materiał warstwę wyżej układam ujęcie wyżej z efektem (soft light) i działa :D, ale problem tego typu jest że chciałbym żeby ta warstwa wchodziła z cross dissolve i też tym efektem się zakańczało.
Za odpowiedz serdecznie dziękuje.


wtorek, 18 listopada 2008, 17:19
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 28 listopada 2005, 17:03
Posty: 351
Post Re: Efekt soft light problem
Nie do końca wiem czy dobrze rozumiem układ tego co robisz ale...
jeśli jednak dobrze rozumiem to... wystarczy na ścieżke efektu (na jej końce) przeciągnąć i upuścić oczekiwany efekt - a efekt będzie chyba dobry :)
...pozdrawiam...

_________________
pasja i praca


wtorek, 18 listopada 2008, 22:22
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: czwartek, 23 października 2008, 08:27
Posty: 37
Post Re: Efekt soft light problem
właśnie się tak nie da bo ścieżka do dissolva jest wtedy blokowana przez soft light :/


wtorek, 18 listopada 2008, 22:34
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: poniedziałek, 17 listopada 2008, 19:20
Posty: 5
Lokalizacja: Tarnów
Post Re: Efekt soft light problem
Nie napisałeś jakiej wersji ediusa używasz. Pamiętam że w 4 miałem ten sam problem. W 5tce już to poprawili. Tylko pytanie - po co robić to tym sposobem jak możesz crossować dwa klipy nasuwając je jeden pod drugim, wydaje mi się że to o wiele wygodniejsze rozwiązanie ;]

_________________
Software: Edius 5 + XP sp2
Hardware: Pentium dual-core 2x2.4GHz + 2Gb RAM 800Mhz + GF8600GTS


środa, 19 listopada 2008, 00:56
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: poniedziałek, 20 czerwca 2005, 10:17
Posty: 25
Lokalizacja: podlaskie
Post Re: Efekt soft light problem
Operator G.C napisał(a):
Witam,
mam taki problem na lini VA mam materiał warstwę wyżej układam ujęcie wyżej z efektem (soft light) i działa :D, ale problem tego typu jest że chciałbym żeby ta warstwa wchodziła z cross dissolve i też tym efektem się zakańczało.
Za odpowiedz serdecznie dziękuje.


jesli uzywasz jakiegokolwiek rodzaju efektu z palety "keyers" nie mozesz wtedy zastosowac przejsc z palety transitions, uzyj linii transparentnosci na danej sciezce


środa, 19 listopada 2008, 10:19
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL