Teraz jest wtorek, 15 października 2019, 01:10




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 
 EDIUS XP 64bit 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 2 grudnia 2008, 15:26
Posty: 4
Post EDIUS XP 64bit
Witam czy EDIUS pojedzie na XPeku 64'bitowym zeby wykozystac 8gb ramu ?


środa, 3 grudnia 2008, 17:36
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7234
Lokalizacja: wawa
Post Re: EDIUS XP 64bit
nie


środa, 3 grudnia 2008, 18:28
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 24 marca 2003, 19:58
Posty: 393
Lokalizacja: Warszawa
Post Re: EDIUS XP 64bit
Witam!

Hej Degenerado. Masz racje! Obecna wersja nie pojedzie ale po
nowym roku ma to sie zmienic. Bedzie Edek x64 wtedy zobaczymy.

Oby :wink:

Pozdrawiam

_________________
iSLATE - http://www.islate


czwartek, 4 grudnia 2008, 02:54
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7234
Lokalizacja: wawa
Post Re: EDIUS XP 64bit
byloby super, natywny na 64-bity ?


piątek, 5 grudnia 2008, 18:29
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: piątek, 19 grudnia 2008, 23:14
Posty: 12
Post Re: EDIUS XP 64bit
A dlaczego uważacie że Edius nie pójdzie na XP 64 bit?
Ja od półtora roku pracowałem na Xp 64 z Edkiem 3 pro a teraz aktualnie mam Edka 4.6. Pytanie jest tylko czy to ma sens bo Edius to program 32 bity i słowo jest tłumaczona na 64 bity, więc nie ma zysku w wydajności a nawet możliwe jest minimalne spowolnienie.


piątek, 19 grudnia 2008, 23:43
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 24 marca 2003, 19:58
Posty: 393
Lokalizacja: Warszawa
Post Re: EDIUS XP 64bit
Witam!

Oj "Ygoor". W watku chodzi nam o Ediusa dzialajacego w nazwijmy to
PELNYM TRYBIE 64bitowym. I sterowniki, i pamiec i reszta w 64bit.
Wtedy to bedzie roznica. To ze teraz Edius chodzi na platformie x64
w trybie x86(32bit) to nic nam to. Zgadzam sie - zero roznicy.

A juz myslalem ze post dotyczyl np. nowego updeatu do 64bit...hehehe :lol:

Pozdrawiam

_________________
iSLATE - http://www.islate


sobota, 20 grudnia 2008, 01:47
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: piątek, 19 grudnia 2008, 23:14
Posty: 12
Post Re: EDIUS XP 64bit
No dobrze tu sie przyznaje, popełniłem gafe :oops:
A czy uważasz że to przyśpieszenie będzie aż takie duże, bo pamiętam jak wchodziły procesory 64bit, te testy jakie to one są szybkie. A prawda jest taka że różnica nie jest jakaś ogromna, a nawet jak wejdzie Edek 64 bit to sporo czasu upłynie zanim tak zoptymalizują jego kod żeby śmigał jak ta lala :D
Pozdrawiam


sobota, 20 grudnia 2008, 02:11
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 24 marca 2003, 19:58
Posty: 393
Lokalizacja: Warszawa
Post Re: EDIUS XP 64bit
Hej!

Ygoor - sadze ze roznica bedzie - nie bedzie to 100% ale cos okolo 35%
mozna by sie spodziewac. Duze kozysci to wiecej pamieci, efektywniejsze
wykorzystanie zasobow. np. Photoshop CS4 chodzi znacznie szybciej
od swego 32bit odpowiednika. Efekty sie licza natychmiast, jest wiecej
pamieci. Tu widze same kozysci.

Trzeba byc dobrej mysli :-)

Pozdrawiam

_________________
iSLATE - http://www.islate


sobota, 20 grudnia 2008, 02:32
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL