Teraz jest poniedziałek, 21 października 2019, 07:15




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 13 ] 
 edius 4.6 + dvd workshop 2.0 + AC3 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 2 listopada 2005, 22:28
Posty: 298
Post edius 4.6 + dvd workshop 2.0 + AC3
Witam,
Mam pytanie - po przekonwertowaniu dzieku na AC3 w ediusie - po renderingu i zapisaniu mam problem z workshopem...poniewaz nie zapisuje mi on dziwku w AC3. czy jest wogole taka mozliwosc?

Pzodrawiam

_________________
--------------------------------
CANON EOS MARK III
EDIUS 7.4
PS & AE & LR
D810 + szkła
CMIII + szkła


czwartek, 4 grudnia 2008, 22:31
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 lutego 2006, 21:33
Posty: 432
Lokalizacja: Polska
Post Re: edius 4.6 + dvd workshop 2.0 + AC3
Tak jest taka możliwość, należy zainstalować update Workshopa do wersji 2.232. W tym momencie soft będzie zawierał Ulead AC-3 PowerPack, który pozwoli na authoring płyt dvd z opcją zapisu dźwięku w Dolby Digital (w tym też Dolby Surround).


piątek, 5 grudnia 2008, 00:40
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 22 października 2006, 23:57
Posty: 537
Lokalizacja: Lisewiec koło Kolbud koło Gdańska :)
Post Re: edius 4.6 + dvd workshop 2.0 + AC3
Sony DVD Architect Studio 4.5 (nowszy jest PRO ale tylko z Vegasem za to umożliwia tworzenie płytek Blu-Ray) kosztuje 33 Eurasy a bije WorkShop'a na głowę. Pierwsze podejście może zniechęcać ale później ciężko jest wrócić do WorkShop'a.

_________________
Edius 8.xx, Sony VEGAS PRO 10.0 + DVD Architekt 6.0
GG: 467185
Skype: ArekWP
Odbitki na KODAK PROFESSIONAL w rozsądnych cenach http://www.fotogosia.pl - zapraszamy :)


piątek, 5 grudnia 2008, 15:49
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: poniedziałek, 30 sierpnia 2004, 23:38
Posty: 94
Post Re: edius 4.6 + dvd workshop 2.0 + AC3
A w czym konkretnie jest lepszy/szybszy itp ?

pzdr! Nix

_________________
NLE PC Q9400@3,25GHz, Edius DVX 4.60, Vitascene 1.035-Heroglyph 2.6, JVC GY-HM70, 2x Canon HV20


piątek, 5 grudnia 2008, 20:40
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 10 kwietnia 2005, 01:43
Posty: 381
Lokalizacja: Bydgoszcz
Post Re: edius 4.6 + dvd workshop 2.0 + AC3
workshop nie ma menu 16:9, nie obsługuję BD i nie przejmuje markerów jako rozdziały, choć mam i używam to właśnie mi przeszkadza.
Pozdrawiam


piątek, 5 grudnia 2008, 23:16
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 2 listopada 2005, 22:28
Posty: 298
Post Re: edius 4.6 + dvd workshop 2.0 + AC3
No to cos robie nie tak..

W nagranym projekcie koduje caly dziwke do AC3 , pozniej tworze w procoder express plik koncowy do authoringu i tu mam pytanie..co powinienem zaznaczyc..PCM czy MPEG w zakladce AUDIO... bo w zadne sposob nie wychodzi mi dolby... w authoringu w DvD Workshop 2 mam zainstalowaną nakladke AC3..tworze High quality AC3 i ni w ząb nie ma.. Co robie uncorrect?

Pozdr.

_________________
--------------------------------
CANON EOS MARK III
EDIUS 7.4
PS & AE & LR
D810 + szkła
CMIII + szkła


sobota, 6 grudnia 2008, 14:20
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 lutego 2006, 21:33
Posty: 432
Lokalizacja: Polska
Post Re: edius 4.6 + dvd workshop 2.0 + AC3
W Procoderze możesz ustawić PCM a w Workshopie w zakładce Audio zaznacz opcję Convert to disc template.Oczywiście w ustawieniach projektu Workshopa dźwięk ustawiamy na AC-3.Przy takich ustawieniach workshop konwertuje tylko audio, i tak jest ok.

Obrazek
Obrazek


sobota, 6 grudnia 2008, 16:43
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 22 października 2006, 23:57
Posty: 537
Lokalizacja: Lisewiec koło Kolbud koło Gdańska :)
Post Re: edius 4.6 + dvd workshop 2.0 + AC3
Tak naprawdę nic nie musisz robić. Wyalasz dźwięk z klipu i dostawiasz wygenerowaną z prokodera ścieżkę Audio.
Workshopa już nie lubię. Kilka razy naciąłem się że nie wygenerował mi poprawnie menu - miałem jakieś śmieci z poprzedniego projektu.

W czym DVD-Architekt jest lepszy?
1. MENU 16:9 - to podstawa
2. Działa Play Lista
3. Możesz ustalić kolejność przechodzenia po MENU w 4 kierunkach - prawo/lewo/góra/dół
4. Jak zmienisz jeden plik to nie generuje od nowa całej płyty.
5. Jak zmienisz BACKGROUND w Menu (jeżeli masz statyczne menu) to stworzenie nowej kompilacji trwa maks 6 sekund ;)
6. Jak robisz animowane klawisze to możesz wskazać od którego miejsca klipu ma być odtwarzany klip w animacji
7. Nie kosztuje tyle co WorkShop
8. Nowe wersje są wydawane - a COREL zabił ULEADA

_________________
Edius 8.xx, Sony VEGAS PRO 10.0 + DVD Architekt 6.0
GG: 467185
Skype: ArekWP
Odbitki na KODAK PROFESSIONAL w rozsądnych cenach http://www.fotogosia.pl - zapraszamy :)


poniedziałek, 8 grudnia 2008, 14:54
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 lutego 2006, 21:33
Posty: 432
Lokalizacja: Polska
Post Re: edius 4.6 + dvd workshop 2.0 + AC3
arekwp napisał(a):
Tak naprawdę nic nie musisz robić. Wyalasz dźwięk z klipu i dostawiasz wygenerowaną z prokodera ścieżkę Audio.
Workshopa już nie lubię. Kilka razy naciąłem się że nie wygenerował mi poprawnie menu - miałem jakieś śmieci z poprzedniego projektu.

W czym DVD-Architekt jest lepszy?
1. MENU 16:9 - to podstawa
2. Działa Play Lista
3. Możesz ustalić kolejność przechodzenia po MENU w 4 kierunkach - prawo/lewo/góra/dół
4. Jak zmienisz jeden plik to nie generuje od nowa całej płyty.
5. Jak zmienisz BACKGROUND w Menu (jeżeli masz statyczne menu) to stworzenie nowej kompilacji trwa maks 6 sekund ;)
6. Jak robisz animowane klawisze to możesz wskazać od którego miejsca klipu ma być odtwarzany klip w animacji
7. Nie kosztuje tyle co WorkShop
8. Nowe wersje są wydawane - a COREL zabił ULEADA

Wszystko fajnie tylko że kolega DARIO78 prosił o pomoc dot. workshopa 2, a nie co jest lepsze od tego softu uleada.Nowy soft=nowy wydatek :)


poniedziałek, 8 grudnia 2008, 15:43
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 2 listopada 2005, 22:28
Posty: 298
Post Re: edius 4.6 + dvd workshop 2.0 + AC3
Jest git - działa .Wielkie dzięki kolego.

Pozdrawiam

_________________
--------------------------------
CANON EOS MARK III
EDIUS 7.4
PS & AE & LR
D810 + szkła
CMIII + szkła


poniedziałek, 8 grudnia 2008, 19:24
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 22 października 2006, 23:57
Posty: 537
Lokalizacja: Lisewiec koło Kolbud koło Gdańska :)
Post Re: edius 4.6 + dvd workshop 2.0 + AC3
Do Waldek69
Cytuj:
Tak naprawdę nic nie musisz robić. Wyalasz dźwięk z klipu i dostawiasz wygenerowaną z prokodera ścieżkę Audio.


Odpowiedź padła - to że dopisałem co myślę o tym sofcie to już dodatek.

_________________
Edius 8.xx, Sony VEGAS PRO 10.0 + DVD Architekt 6.0
GG: 467185
Skype: ArekWP
Odbitki na KODAK PROFESSIONAL w rozsądnych cenach http://www.fotogosia.pl - zapraszamy :)


wtorek, 9 grudnia 2008, 09:05
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 lutego 2006, 21:33
Posty: 432
Lokalizacja: Polska
Post Re: edius 4.6 + dvd workshop 2.0 + AC3
Do arekwp:
Ok, w porzadku, muszę kiedyś wypróbować tego Architecta :)


wtorek, 9 grudnia 2008, 12:40
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 22 października 2006, 23:57
Posty: 537
Lokalizacja: Lisewiec koło Kolbud koło Gdańska :)
Post Re: edius 4.6 + dvd workshop 2.0 + AC3
Jak zobaczyłem, że do BOX'a Ediusa dołożyli DVD Movie Factory to się załamałem - a po sprawdzeniu numeru wersji (5.6 - taka sprzed 2 lat?) poszedłem po szare mydło w kostkach żeby sie pociąć - przecież to jest kpina. Ktoś kto nie miał DVD WORKSHOP'a może się przyzwyczai do tego czegoś, a ktoś kto miał nie będzie się uwsteczniał.

_________________
Edius 8.xx, Sony VEGAS PRO 10.0 + DVD Architekt 6.0
GG: 467185
Skype: ArekWP
Odbitki na KODAK PROFESSIONAL w rozsądnych cenach http://www.fotogosia.pl - zapraszamy :)


wtorek, 9 grudnia 2008, 13:26
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 13 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL