Teraz jest wtorek, 15 października 2019, 01:07




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2 ] 
 Wstawianie przejść w Ediusie 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: środa, 21 stycznia 2009, 12:25
Posty: 9
Post Wstawianie przejść w Ediusie
Witam
Mam zrobiony projekt (pocięte sceny) np. wstęp kościoła.
I teraz wstawiam przejście między wszystkimi klipami Dissolve np. 2 sekundowe.
klipy są przycięte dokładnie między pierwszym a drugim ruchem (wstrząsem) kamery. kiedy nakładam Dissolve, przejście przyłapuje jeszce te ruchy kamery.
Czy jest możliwość ustwienia tego ? np. w pinnaclu studio mozna było zrobić tak, że sceny się skracały.


środa, 25 lutego 2009, 12:52
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 22 października 2006, 23:57
Posty: 537
Lokalizacja: Lisewiec koło Kolbud koło Gdańska :)
Post Re: Wstawianie przejść w Ediusie
Jest taka możliwość. Nie pamiętam miejsca ale w settings jest opcja
expand clip i należy ją wyłączyć.

_________________
Edius 8.xx, Sony VEGAS PRO 10.0 + DVD Architekt 6.0
GG: 467185
Skype: ArekWP
Odbitki na KODAK PROFESSIONAL w rozsądnych cenach http://www.fotogosia.pl - zapraszamy :)


czwartek, 26 lutego 2009, 10:52
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL