Teraz jest niedziela, 20 października 2019, 23:55




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 
 jak to zrobić w ediusie ? 
Autor Wiadomość
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: wtorek, 30 marca 2004, 00:37
Posty: 169
Post jak to zrobić w ediusie ?
Znalazlem w sieci fajny teledysk http://www.youtube.com/watch?v=EbJtYqBYCV8

zespołu Plain White
i chciałbym zrobić podobny do zakończenia wesela, tylko tak zastanawiam sie jak to zrobić??
Kombinowałem w tan sposób:
1 sciezka tło białe
2 scieżka 1 klip
3 scieżka 2 klip
4 scieżka 2 klip

we wszystkich przypadkach uzylem efektu 3d picture in picture ( crop, i ustawienie na tle). ale jest strasznie dużo pierdzielenia z tym. zna ktos może prostszą metodę


Załączniki:
tel.jpg
tel.jpg [ 40.08 | Przeglądane 113 razy ]
wtorek, 17 marca 2009, 01:27
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 12 lutego 2007, 16:43
Posty: 247
Lokalizacja: wielkopolskie
Post Re: jak to zrobić w ediusie ?
To proste .Aby miec te paski biale wszystko robisz w photoshopie.Zapisujesz do psd i importujesz do ediusa.Pózniej tylko zabawa z layoutem (f7)
Jak chcesz to ci wysle i powiesz czy ci o to chodziło.Tylko daj namiar

_________________
Edius 6 PRO+Adobe Master Collection CS5 /Aparat Sony RX10, Kamera Sony NEX VG-20
Konfig;
I7 4790 3,6GHz,GA Z87DS3H+Ge Force GTX660+16GB RAM+WIN 7 64Bit+128 SSD System + 2*Dysk twardy 1TB+ SSD 240GB,Chieftec Modular 750Wat .


środa, 18 marca 2009, 11:49
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: poniedziałek, 6 marca 2006, 23:12
Posty: 41
Lokalizacja: Police
Post Re: jak to zrobić w ediusie ?
witam.
mnie ten temat rowniez interesuje. sadzilem ze jest to zasluga jakies wtyczki lub ewentualnej zabawy w 3d picture in picture o ktorych wspominal "ashik666".
jakby co ja rowniez poprosze o probke aby moc sprubowac.
muhehel@wp.pl
pozdrawiam


środa, 18 marca 2009, 12:52
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: środa, 21 stycznia 2009, 12:25
Posty: 9
Post Re: jak to zrobić w ediusie ?
do kowboj997.
jeśli można prosić
podaje mail: bicz123@wp.pl


pozdr.


czwartek, 19 marca 2009, 10:57
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: wtorek, 30 marca 2004, 00:37
Posty: 169
Post Re: jak to zrobić w ediusie ?
czesc.
niestety kowboj997
sprawdzałem twoim sposobem.
po pierwsze przy tym sposobie samo layout nie wystarcza (ścieżki zakrywają się nawzajem). tak samo przy ustawianu obrazu (layout - nie widac tych lini).
Chyba, że ja coś robię źle.
Nie wiem czy oglądałeś teledysk ?

pozdro


piątek, 20 marca 2009, 08:59
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 4 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL