Teraz jest wtorek, 15 października 2019, 09:19




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11 ] 
 clon effect w Ediusie 
Autor Wiadomość
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: piątek, 24 października 2008, 20:11
Posty: 75
Lokalizacja: Płońsk-mazowieckie
Post clon effect w Ediusie
Tak jak w tytule. Intersuje mnie czy jest możliwość wykombinowania efektu klona w Ediusie. Może ktoś się w to bawił. Z góry wszystkim dzięki.


piątek, 3 kwietnia 2009, 20:44
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 20 lutego 2006, 22:29
Posty: 672
Post Re: clon effect w Ediusie
Możesz rozwinąć pytanie?


piątek, 3 kwietnia 2009, 21:20
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: piątek, 24 października 2008, 20:11
Posty: 75
Lokalizacja: Płońsk-mazowieckie
Post Re: clon effect w Ediusie
Po prostu jeden kadr i dwóch gości (klon). Są na youtube takie http://www.youtube.com/watch?v=JsxabWYwomM tylko w after effect.


piątek, 3 kwietnia 2009, 22:15
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 20 lutego 2006, 22:29
Posty: 672
Post Re: clon effect w Ediusie
Klonowanie postaci jest możliwe, jednak myk z podawaniem butelki nie wyjdzie, ponieważ nie ma możliwości precyzjnego wyeksponowania szczegółów.


sobota, 4 kwietnia 2009, 05:59
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: piątek, 24 października 2008, 20:11
Posty: 75
Lokalizacja: Płońsk-mazowieckie
Post Re: clon effect w Ediusie
No to w jaki sposób to zrobisz w Ediusie?


sobota, 4 kwietnia 2009, 20:39
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 2 lipca 2007, 17:13
Posty: 1068
Post Re: clon effect w Ediusie
Na szybko można użyć funkcji F7 i przyciąć drugą sekwencję do odpowiedniego interesującego Ciebie rozmiaru. Innym sposobem jest stworzenie maski w 2-ch kolorach w rozdzielczości klatki np. żółto-niebieska. Za pomocą kluczowaniana na jeden kolor wstawiasz jedno ujęcie a na drugie - wiadomo drugie. Oczywiście scenę w tych przypadkach kręć na statywie.


niedziela, 5 kwietnia 2009, 14:54
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: piątek, 24 października 2008, 20:11
Posty: 75
Lokalizacja: Płońsk-mazowieckie
Post Re: clon effect w Ediusie
Dzięki wielkie kolego, tak jak napisałeś tak zrobiłem. Mamtylko jeszcze jedno pytanie : jak zmiękczyć krawędzie ,żeby nie było widać różnicy kluczowania(chodzi o opcję F7).Na środku jest widać malutką różnicę krawędzi. Z góry dzięki.


wtorek, 7 kwietnia 2009, 09:35
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 2 lipca 2007, 17:13
Posty: 1068
Post Re: clon effect w Ediusie
Oj tego nie wiem. Nigdy klonowania nie robiłem o ten przykład to tak na szybciocha napisałem po szybkim teście. Jak znajdę jakieś rozwiązanie to napiszę


wtorek, 7 kwietnia 2009, 19:02
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: wtorek, 29 maja 2007, 22:21
Posty: 59
Post Re: clon effect w Ediusie
Możesz użyć 3D Picture In Picture. Miękkie boki uzyskasz ustawiając w zakładce Border


wtorek, 7 kwietnia 2009, 21:13
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: piątek, 24 października 2008, 20:11
Posty: 75
Lokalizacja: Płońsk-mazowieckie
Post Re: clon effect w Ediusie
Jeśli chodzi 0 3D picture in picture to nie ma problemu. Problem jest przy nałożeniu klonowania w opcji F7. Na środku w pionie widać małą różnicę nałożonych klipów. Ktokolwiek by wiedział i chciał się podzielić pozbyciem tego problemu proszony o odpowiedź.


środa, 8 kwietnia 2009, 19:39
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 12 lutego 2007, 16:43
Posty: 247
Lokalizacja: wielkopolskie
Post Re: clon effect w Ediusie
spector4 napisał(a):
Jeśli chodzi 0 3D picture in picture to nie ma problemu. Problem jest przy nałożeniu klonowania w opcji F7. Na środku w pionie widać małą różnicę nałożonych klipów. Ktokolwiek by wiedział i chciał się podzielić pozbyciem tego problemu proszony o odpowiedź.

Musisz ręcznie to troche poprawic i bedzie ok.W ediusie zrobilem to z bólami.W premierku łatwo szybko i przyjemniei bez jakis tam niedoróbek.

_________________
Edius 6 PRO+Adobe Master Collection CS5 /Aparat Sony RX10, Kamera Sony NEX VG-20
Konfig;
I7 4790 3,6GHz,GA Z87DS3H+Ge Force GTX660+16GB RAM+WIN 7 64Bit+128 SSD System + 2*Dysk twardy 1TB+ SSD 240GB,Chieftec Modular 750Wat .


środa, 8 kwietnia 2009, 20:34
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL