Teraz jest poniedziałek, 21 października 2019, 07:18




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 
 Jak wyjść z Ediusa 5 do prokodera? 
Autor Wiadomość
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: piątek, 24 października 2008, 20:11
Posty: 75
Lokalizacja: Płońsk-mazowieckie
Post Jak wyjść z Ediusa 5 do prokodera?
Posiadam procodera 3 ,ale nie bardzo wiem jak wyjść z Ediusa 5 żeby mi nie przeliczył pliku lub wejść bezpośrednio z projektem do procodera. Ktokolwiek wie jak to zrobić prośba o pomoc.


poniedziałek, 18 maja 2009, 09:11
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 18 grudnia 2008, 21:43
Posty: 308
Lokalizacja: Tarnów
Post Re: Jak wyjść z Ediusa 5 do prokodera?
Naciśnij F11 a potem wybierz "ProCoder 3 Wizard:

Obrazek


poniedziałek, 18 maja 2009, 14:20
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 22 października 2006, 23:57
Posty: 537
Lokalizacja: Lisewiec koło Kolbud koło Gdańska :)
Post Re: Jak wyjść z Ediusa 5 do prokodera?
Boguś ma rację ale .......... może też jej nie mieć ;)
Sam się męczyłem wczoraj ze dwie godziny. Problem w moim przypadku to .... zainstalowanie od razu wersji v3.05.60 Update - co prawda jest napisane UPDATE - ale niby to pełna instalacja - jak się okazuje NIBY ma wielkie znaczenie gdyż nie posiada pluginów do eksportu z Edka, natomiast po instalacji wersji 3 z oryginalnej płytki pluginy się instalują - potem Update i wszystko działa jak należy.

_________________
Edius 8.xx, Sony VEGAS PRO 10.0 + DVD Architekt 6.0
GG: 467185
Skype: ArekWP
Odbitki na KODAK PROFESSIONAL w rozsądnych cenach http://www.fotogosia.pl - zapraszamy :)


wtorek, 19 maja 2009, 08:16
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 18 grudnia 2008, 21:43
Posty: 308
Lokalizacja: Tarnów
Post Re: Jak wyjść z Ediusa 5 do prokodera?
arekwp napisał(a):
Boguś ma rację ale .......... może też jej nie mieć ;)
Sam się męczyłem wczoraj ze dwie godziny. Problem w moim przypadku to .... zainstalowanie od razu wersji v3.05.60 Update - co prawda jest napisane UPDATE - ale niby to pełna instalacja - jak się okazuje NIBY ma wielkie znaczenie gdyż nie posiada pluginów do eksportu z Edka, natomiast po instalacji wersji 3 z oryginalnej płytki pluginy się instalują - potem Update i wszystko działa jak należy.


To po co się tak męczyłeś ? :lol:
Po instalacji Ediusa 5.01 należy wgrać update do wersji 5.10 a następnie HOT FIX'a.
Po restarcie komputera instalujemy ProCodera 3. Po jego instalacji robimy ponownie restart komputerka i instalujemy update - v3.05.91 ( należy go wcześniej pobrać ze strony GrassValley ).
Całość instalacji trwa ok. 30 minut :mrgreen:


wtorek, 19 maja 2009, 09:19
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: piątek, 24 października 2008, 20:11
Posty: 75
Lokalizacja: Płońsk-mazowieckie
Post Re: Jak wyjść z Ediusa 5 do prokodera?
podrzudźcie linka do Grass Valley gdzie jest ten update bo nie mogę znalezć


wtorek, 19 maja 2009, 11:11
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 31 sierpnia 2006, 01:30
Posty: 451
Lokalizacja: Poznań
Post Re: Jak wyjść z Ediusa 5 do prokodera?
spector4 napisał(a):
podrzudźcie linka do Grass Valley gdzie jest ten update bo nie mogę znalezć


proszz klik

_________________
...zanim coś napiszesz...poczuj się dyplomatą...
2xProcesor, 1xPłyta główna, 4xPamięc ram, 1xCDROM, 1xFDD, 6xDysk twardy, 1xKarta graficzna, 1xZasilacz


wtorek, 19 maja 2009, 11:24
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: piątek, 24 października 2008, 20:11
Posty: 75
Lokalizacja: Płońsk-mazowieckie
Post Re: Jak wyjść z Ediusa 5 do prokodera?
Oczywiście rozwiazanie to update procodera. U mnie procoder ulokował się w others ,troszkę inaczej jak u pana Bogusława ,ale to zaden problem. Ważne ,że jest i wszystko gra. Dzięki wszystkim za pomoc. Jak zwykle można na was liczyć :D


środa, 20 maja 2009, 15:46
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 22 października 2006, 23:57
Posty: 537
Lokalizacja: Lisewiec koło Kolbud koło Gdańska :)
Post Re: Jak wyjść z Ediusa 5 do prokodera?
Coś mi się numerki updatów pochrzaniły ;)

_________________
Edius 8.xx, Sony VEGAS PRO 10.0 + DVD Architekt 6.0
GG: 467185
Skype: ArekWP
Odbitki na KODAK PROFESSIONAL w rozsądnych cenach http://www.fotogosia.pl - zapraszamy :)


czwartek, 21 maja 2009, 11:29
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL