Teraz jest wtorek, 22 października 2019, 03:20




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 17 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
 Jak zmienic rodzielczosc ? 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec

Dołączył: środa, 20 maja 2009, 23:58
Posty: 15
Post Jak zmienic rodzielczosc ?
Witam ,

Mam problem . Zaczołem składać materiał w rozdzielczosci HD (nie zauwazyłem na początku) ale jednak chce go zrobic w DVD a nie chcę robic tego od nowa .
Da sie jakoś naprawić moje gapiostwo czy jednak trzeba robic od początku ?


czwartek, 21 maja 2009, 00:07
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 2 kwietnia 2007, 23:33
Posty: 1690
Lokalizacja: Tarnów
Post Re: Jak zmienic rodzielczosc ?
w Project Settings, ale w sumie jeśli masz materiał HD mozesz nadal tak montowac, a eksport zrobić do SD

_________________
Retail OSX 10.6.5
Intel Core 2 Duo E8400 3.0Ghz
GA-EP35-DS3
4GB RAM 800Mhz
GF8600GT 256 MB VRAM


czwartek, 21 maja 2009, 00:10
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 26 lipca 2006, 10:57
Posty: 4863
Lokalizacja: Tczew
Post Re: Jak zmienic rodzielczosc ?
Ja tak robię z wyboru jamaki. Projekt filmu z Canona HV10 robię w HD. Zapisuję sobie jako HD, a potem jeszcze raz dokonuję eksportu do DVD SD. Jedna praca, a dwa filmy. :wink:

_________________
最诚挚的问候


czwartek, 21 maja 2009, 08:53
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: środa, 20 maja 2009, 23:58
Posty: 15
Post Re: Jak zmienic rodzielczosc ?
Ale materiału nie mam w HD o to chodzi , tylko w DV .
Jest jakaś funkcja w Project Settings która pozwoli zamienic materiał DV monotwany w rozdzielczosci HD i przeliczyc go na DVD SD ?


czwartek, 21 maja 2009, 11:27
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 2 kwietnia 2007, 23:33
Posty: 1690
Lokalizacja: Tarnów
Post Re: Jak zmienic rodzielczosc ?
no wystarczy ze zmienisz format projektu

_________________
Retail OSX 10.6.5
Intel Core 2 Duo E8400 3.0Ghz
GA-EP35-DS3
4GB RAM 800Mhz
GF8600GT 256 MB VRAM


czwartek, 21 maja 2009, 11:33
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: środa, 20 maja 2009, 23:58
Posty: 15
Post Re: Jak zmienic rodzielczosc ?
Mógłbyś mi podać gdzie ów zmiany mogę dokonać ?
(zmiane formatu projektu )


czwartek, 21 maja 2009, 12:32
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 2 kwietnia 2007, 23:33
Posty: 1690
Lokalizacja: Tarnów
Post Re: Jak zmienic rodzielczosc ?
gdzieś na pasku menu... jaką masz wersje ediusa?
PS. ja pisze z pamięci, nie mam ediusa pzred sobą

_________________
Retail OSX 10.6.5
Intel Core 2 Duo E8400 3.0Ghz
GA-EP35-DS3
4GB RAM 800Mhz
GF8600GT 256 MB VRAM


czwartek, 21 maja 2009, 12:59
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: środa, 20 maja 2009, 23:58
Posty: 15
Post Re: Jak zmienic rodzielczosc ?
mam ediusa 4,51 c
Byłbym wdzięczny za podanie w ktorym okienku moge szukać tej opcji o zmianie formatu projektu .


czwartek, 21 maja 2009, 13:24
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: piątek, 22 maja 2009, 01:05
Posty: 38
Post Re: Jak zmienic rodzielczosc ?
Setting Projekt? :)
Kiedyś miałem podobnie. Dostałem materiał SD 19:9 zgrywany pinaclem i edius za diabła nie chciał pozmieniać tego hurtem, widział 4:3. Musiałem w okienku bin klikać na każdy klip kontekstowym i ręcznie w preferencjach zmieniać na 16:9, a było co klikać (jakieś 3 browary, 2h).
Zajeło mi to sporo czasu, ale i tak mniej niż ponowne zgrywanie materiału.


piątek, 22 maja 2009, 11:01
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: środa, 20 maja 2009, 23:58
Posty: 15
Post Re: Jak zmienic rodzielczosc ?
no Tak ale wychodzi mi obraz w kwadracie a dookola czarne tło .


piątek, 22 maja 2009, 11:51
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: piątek, 22 maja 2009, 01:05
Posty: 38
Post Re: Jak zmienic rodzielczosc ?
no tak, skoro nie robisz tego co Ci piszą....
Będzie prędzej jak zaczniesz od nowa, bo coś nie chce Ci się poszukać opcji projektu.
Pozdrawiam


piątek, 22 maja 2009, 12:55
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: środa, 20 maja 2009, 23:58
Posty: 15
Post Re: Jak zmienic rodzielczosc ?
Robie jak mowicie ale nie moge kliknac rozdzielczosci PAL SD bo funkcja "ok" jest nie aktywna . Moge wybrac jedynie NTSC SD .
Jak uaktywnic PAL SD ?


sobota, 23 maja 2009, 13:39
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: piątek, 22 maja 2009, 01:05
Posty: 38
Post Re: Jak zmienic rodzielczosc ?
Klik 1
Obrazek

Klik 2
Obrazek

I tu jeśli masz nie aktywny PAL SD...
Obrazek


sobota, 23 maja 2009, 17:00
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: środa, 20 maja 2009, 23:58
Posty: 15
Post Re: Jak zmienic rodzielczosc ?
tak , zgadza sie ale funkcja "ok" jest nie aktywna .
Dostepna jest tylko anuluj .


niedziela, 24 maja 2009, 12:07
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: środa, 20 maja 2009, 23:58
Posty: 15
Post Re: Jak zmienic rodzielczosc ?
U mnie klikając w PAL SD nie ma tych podkategorii "output format" - wyboru rozdzielczosci . Jest pusto .
Aktywne sa tylko w SD NTSC i HD 60 Hz .


niedziela, 24 maja 2009, 14:53
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 17 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL