Teraz jest niedziela, 20 października 2019, 23:46




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 
 Jak uzyskać podgląd TV? 
Autor Wiadomość
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: piątek, 24 października 2008, 20:11
Posty: 75
Lokalizacja: Płońsk-mazowieckie
Post Jak uzyskać podgląd TV?
Posiadam monitor z tunerem samsung 24'' full hd,karta Ati Radeon, a montuje w Ediusie 5.
Chodzi mi o podgląd gotowego projektu, tak żeby klienci nie mieli problemów na swoich telewizorkach, wiadomo różnych nie tylko LCD. Sprzęt jest podłączony przez dvi-d. Czy mogę to zrobić przy wykorzystaniu tego monitora, czy muszę podłączać jakiś telewizor? Jeżeli mogę to jak to zrobić?


piątek, 22 maja 2009, 10:29
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: piątek, 22 maja 2009, 01:05
Posty: 38
Post Re: Jak uzyskać podgląd TV?
Że jak? Klienci nie będą mieli Ediusa i to nie w nim będą oglądać. Po konwersji najczęściej do DVD oglądać będzie się klasycznie.
Ja sprawdzam gotowe projekty na TV 32`(widać więcej szczegółów) podłączone przez HDMI, przeciągam okienko playera na TV. Ale to ja dla siebie a właściwie dla "spokojności" że materiał jest ok. Klient dostaje gotowe DVD a jak nie pasuje to robię edycje wracając do projektu i nie robię tego przy kliencie (może za wolno to robię :P).

PS
Tuner TV w monitorze działa tylko i wyłącznie w monitorze i to bez komputera, wyjątkowo może posiadać wyjście TV. Tylko po co ta komplikacjia skoro oglądać będziesz na tym samym monitorze ediusa lub TV :)


piątek, 22 maja 2009, 10:46
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: piątek, 24 października 2008, 20:11
Posty: 75
Lokalizacja: Płońsk-mazowieckie
Post Re: Jak uzyskać podgląd TV?
Po konwersji do dvd uzyskam plik mpg2 (dvd) i czy jak otworzę go np.power dvd i będzie ok, to czy na zwykłym tv też będzie ok?


piątek, 22 maja 2009, 11:01
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: piątek, 22 maja 2009, 01:05
Posty: 38
Post Re: Jak uzyskać podgląd TV?
Nawet lepiej, stacjonarne DVD usuwają przeplot, ale Power DVD zdaje się że też to chyba potrafi. Nie wiem bo nie mam, starcza mi Media Player Clasic i VLC Portable.


piątek, 22 maja 2009, 11:05
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL