Teraz jest niedziela, 13 października 2019, 23:10




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3 ] 
 Problem z nagrywnaniem płyty DVD na sys Vista - Edius 4.6 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: piątek, 12 czerwca 2009, 20:14
Posty: 6
Post Problem z nagrywnaniem płyty DVD na sys Vista - Edius 4.6
Witam
Posiadam aktualnie windows Vista i mam problem z nagrywaniem płyt DVD bezpośrednio przez EDIUSa 4.6.
Otóż podczas renderowania wyskakuje mi o to taki komunikat:
"Proces nie może uzyskać dostępu do pliku. Ponieważ jest on używany przez inny proces."
Próbowałem odpalać ediusa jako administrator.. zmieniałem ścieżkę renderowania na inną partycje niż systemową, jednak problem nie ustaje.
Czy może ktoś już borykał się z takim problemem, albo rozwiązał go?


środa, 17 czerwca 2009, 13:13
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 26 lipca 2006, 10:57
Posty: 4857
Lokalizacja: Tczew
Post Re: Problem z nagrywnaniem płyty DVD na sys Vista - Edius 4.6
Nietypowo: zobacz co "trzyma" ten plik, programem Unlocker - LINK. Kasować nie musisz przecież. :wink:

_________________
最诚挚的问候


środa, 17 czerwca 2009, 14:21
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: piątek, 12 czerwca 2009, 20:14
Posty: 6
Post Re: Problem z nagrywnaniem płyty DVD na sys Vista - Edius 4.6
Dziękuje za ten program. Jednak moja vista odmówiła z nim współpracy "twu ms" , zainstalowałem unlocka ale w meni kontekstowym nie pojawiła mi się opcja unlock a przy próbie odpalenia programu ręcznie niestety komputer nie reaguje.
Postaram się go jakoś uruchomić.
Czekam na kolejne rady bądź pomysły.
Dodam taką podpowiedz do mojego problemu, że przyglądałem się w jakim momencie wyskakuje mi ten komunikat i stwierdzam fakt że jest to moment renderowania przy którym tworzy się meni DVD, to w tym momencie wychodzi mi ten błąd, na potwierdzenie dodam że jak rezygnuje z menu to błędu nie mam i płyta się nagrywa bez problemu.
Tylko nie mówcie że "zrezygnuj z menu i po kłopocie" :lol: , w niektórych przypadkach mogę sobie na to pozwolić, i tak robię, a niestety w innych muszę mieć menu.
PS. dzięki kotin za ten program przyda mi się na pewno nie tylko do Ediusa


środa, 17 czerwca 2009, 16:00
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL