Teraz jest niedziela, 20 października 2019, 23:53




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 
 Zmiana prędkości klipa na timeline 
Autor Wiadomość
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: wtorek, 27 sierpnia 2002, 23:57
Posty: 181
Post Re: Zmiana prędkości klipa na timeline
Myślisz tu o takiej funkcji jak RateStretch Tool którą mają premierki czy inne ,,normalne" :wink: programy? Niestety, tu jej nie uświadczysz. Ten typ tak ma, sory, raczej - nie ma.
Pozdro


środa, 8 lipca 2009, 11:37
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 28 listopada 2005, 17:03
Posty: 351
Post Re: Zmiana prędkości klipa na timeline
Bogdan napisał(a):
Myślisz tu o takiej funkcji jak RateStretch Tool którą mają premierki czy inne ,,normalne" :wink: programy? Niestety, tu jej nie uświadczysz. Ten typ tak ma, sory, raczej - nie ma.
Pozdro

Tej funkcji nie ma ale to nie znaczy, że tego nie zrealizujesz. Bez przesady.
Jeśli klawiatura Ci nie straszna to bardzo łatwo osiągniesz to wklepując w oknie time funkcji clip speed oczekiwany czas odtwarzania wybranego klipu - określenie tego czasu też jest bardzo proste.
Fakt, wiele z wychwalanych programów jest normalnych tylko w cudzysłowiu, inne wydają się dziwne bo nie chce nam się uczyć albo brakuje pomysłu jak skorzystać z inaczej wymyślonych narzędzi.
Dla mających nieustanne problemy z Ediusem pozostaje jedyne pewne lekarstwo - zmiana softu - nie wyobrażam sobie pracy na czymś na co ciągle bym narzekał... Byłbym obłudny twierdząc, że Edius jest najlepszy ale bez sensu jest ciągłe biadolenie tych, którym praca wychodzi tylko na innym, jednym programie - trochę tolerancji, trochę elastyczności, please :)

_________________
pasja i praca


środa, 8 lipca 2009, 13:57
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 22 października 2006, 23:57
Posty: 537
Lokalizacja: Lisewiec koło Kolbud koło Gdańska :)
Post Re: Zmiana prędkości klipa na timeline
Chyba lekko przeginasz. Co prawda Media Studio Pro nie miało chyba takiej funkcji, ale miało masę innych bardzo przydatnych których w Edku nie uświadczysz. Fakt Edius jest szybki i stabilny - ale niestety przy tym często cholernie nieprzewidywalny. Śmiem twierdzić że wersja 9.99 może będzie w końcu przypominała jakąś sensowną aplikację - na razie trzeba się męczyć na tym co jest albo wydać kupę szmalu na FCP i też klnąć że to czy tamto nam nie pasuje.
Psioczenie na soft za który się zapłaciło - cóż sam tak robię a kupiłem tylko dlatego że należy być legalnym - na codzień SD montuję w UMS'ie, HD ze względu na szybkość pracy męczę w Edku.

_________________
Edius 8.xx, Sony VEGAS PRO 10.0 + DVD Architekt 6.0
GG: 467185
Skype: ArekWP
Odbitki na KODAK PROFESSIONAL w rozsądnych cenach http://www.fotogosia.pl - zapraszamy :)


czwartek, 9 lipca 2009, 08:13
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL