Teraz jest niedziela, 13 października 2019, 23:06




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 
 Edius 4,6 automatyzacja na kilku klipach 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec

Dołączył: wtorek, 15 maja 2007, 23:17
Posty: 16
Post Edius 4,6 automatyzacja na kilku klipach
Witam!
Automatyzacja, to może złe określenie. Chodzi mi o kilka rzeczy w Ediusie.
1. Jak na kilku klipach zmienić ich prędkość do np. 60% jednocześnie (nie wchodzi w grę zrobienie z nich sceny i zwolnienie całości, ponieważ później chcę zrobić szerg przejść między nimi)
2. Jak dla kilku klipów zrobić start i koniec w postaci ściemnienia obrazu. Dla pojedynczego przyciemniam początek i koniec na timeline, a jak to zrobić to dla kilku?
W zasadzie to najważniesze dla mnie rzeczy, z którymi nie mogę się uporać, a których rozwiązanie zaoszczędzi sporo czasu.
Nie znalazłem nigdzie odpowiedzi. Pytania na forum zadaję tylko wtedy gdy rzeczywiście nie znajduję rozwiązania.
Z góry dziękuję i pozdrawiam.


czwartek, 9 lipca 2009, 21:22
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 12 lutego 2007, 16:43
Posty: 247
Lokalizacja: wielkopolskie
Post Re: Edius 4,6 automatyzacja na kilku klipach
Własnie to mnie wnerwia w tym programie najbardziej. :D Każdy głupi program dla amatorów zrobi to z łatwoscia a edius tego nie potrafi.Nawet tworząc grupe nie zrobisz tego .To naprawde załosne , nie moge pojąc .Przeceż to dla pinnacle studio pestka wiec dlaczego programisci tego nie zastosują w edku???!!!!najprosciej to copy i wklej efekt na następny klip.sposobów na szybkie ominiecie tej przeszkody jest troche.pozdro.

_________________
Edius 6 PRO+Adobe Master Collection CS5 /Aparat Sony RX10, Kamera Sony NEX VG-20
Konfig;
I7 4790 3,6GHz,GA Z87DS3H+Ge Force GTX660+16GB RAM+WIN 7 64Bit+128 SSD System + 2*Dysk twardy 1TB+ SSD 240GB,Chieftec Modular 750Wat .


piątek, 10 lipca 2009, 17:23
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 22 października 2006, 23:57
Posty: 537
Lokalizacja: Lisewiec koło Kolbud koło Gdańska :)
Post Re: Edius 4,6 automatyzacja na kilku klipach
Spowolnienie - CTRL + A - zaznaczasz wszystko co masz na TL
ALT + E i podajesz interesującą Cię wartość SPEED'a i gotowe ;) - Sorki nie doczytałem - tak to działa w Edku 5.12

_________________
Edius 8.xx, Sony VEGAS PRO 10.0 + DVD Architekt 6.0
GG: 467185
Skype: ArekWP
Odbitki na KODAK PROFESSIONAL w rozsądnych cenach http://www.fotogosia.pl - zapraszamy :)


poniedziałek, 17 sierpnia 2009, 08:03
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: wtorek, 30 marca 2004, 00:37
Posty: 169
Post Re: Edius 4,6 automatyzacja na kilku klipach
Sciemnainie zrobisz podobnie jak speed zaznaczasz na timelinie klipy, i przeciągasz dissolve.


czwartek, 20 sierpnia 2009, 11:03
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 22 października 2006, 23:57
Posty: 537
Lokalizacja: Lisewiec koło Kolbud koło Gdańska :)
Post Re: Edius 4,6 automatyzacja na kilku klipach
A prawda - też tak kiedyś robiłem - ale powiem szczerze w życiu bym sobie nie przypomniał - CTRL+P to standardzik - a w zasadzie to przycisk na ShuttlePro2 ;)

_________________
Edius 8.xx, Sony VEGAS PRO 10.0 + DVD Architekt 6.0
GG: 467185
Skype: ArekWP
Odbitki na KODAK PROFESSIONAL w rozsądnych cenach http://www.fotogosia.pl - zapraszamy :)


czwartek, 20 sierpnia 2009, 13:20
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL