Teraz jest wtorek, 15 października 2019, 09:26




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 18 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
 EDIUS 5.1 Czemu jest taki wolny? 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec

Dołączył: niedziela, 19 lipca 2009, 20:41
Posty: 16
Post EDIUS 5.1 Czemu jest taki wolny?
?


Ostatnio edytowano wtorek, 12 stycznia 2010, 14:28 przez cedromxxx, łącznie edytowano 1 raz

niedziela, 19 lipca 2009, 21:25
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7234
Lokalizacja: wawa
Post Re: EDIUS 5.1 Czemu jest taki wolny?
na jakim systemie ?


niedziela, 19 lipca 2009, 22:06
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: niedziela, 19 lipca 2009, 20:41
Posty: 16
Post Re: EDIUS 5.1 Czemu jest taki wolny?
win xp pro


wtorek, 21 lipca 2009, 12:43
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 18 grudnia 2008, 21:43
Posty: 308
Lokalizacja: Tarnów
Post Re: EDIUS 5.1 Czemu jest taki wolny?
Podaj konfigurację swojego komputerka. Będzie łatwiej coś powiedzieć ...


wtorek, 21 lipca 2009, 13:30
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7234
Lokalizacja: wawa
Post Re: EDIUS 5.1 Czemu jest taki wolny?
i czy to xp 32 czy 64 bity bo u mnie na 64 bitach po zainstalowaniu wszystko w edku sie maluje, chodzi tak ze plakac sie chce, osobiscie go oznaczam jako niedzialajacy na xp x64, na 32 bitach powinien w miare chodzic


wtorek, 21 lipca 2009, 14:22
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: niedziela, 19 lipca 2009, 20:41
Posty: 16
Post Re: EDIUS 5.1 Czemu jest taki wolny?
?


Ostatnio edytowano wtorek, 12 stycznia 2010, 14:29 przez cedromxxx, łącznie edytowano 1 raz

czwartek, 23 lipca 2009, 01:20
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7234
Lokalizacja: wawa
Post Re: EDIUS 5.1 Czemu jest taki wolny?
obstawialbym raczej zle system postawiony, tempy walone w wondowsa albo dysk, na xp 32 bity powinien smigac


czwartek, 23 lipca 2009, 02:47
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 18 grudnia 2008, 21:43
Posty: 308
Lokalizacja: Tarnów
Post Re: EDIUS 5.1 Czemu jest taki wolny?
Karta video nie ma tu znaczenia.
Postaw system na nowo. Wgraj wszystkie uaktualnienia z netu do windowsa i uaktualnij Ediusa do wersji 5.12.

-----------------------------------------------
i7 920 / GA-X58 Xtreme / nVidia GTX 285 / 12 GB DDR3 Carsair Dominator/ Tagan 800W / BDR-LG / 2.5 TB HDD / Win 7 RC 64 bit / Adobe Production Premium / Edius 5.12 / Intensity Pro.


czwartek, 23 lipca 2009, 08:43
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 22 października 2006, 23:57
Posty: 537
Lokalizacja: Lisewiec koło Kolbud koło Gdańska :)
Post Re: EDIUS 5.1 Czemu jest taki wolny?
Jak dla mnie odpowiedź już padła - używa VITASCENE a to jak wiadomo porażka

_________________
Edius 8.xx, Sony VEGAS PRO 10.0 + DVD Architekt 6.0
GG: 467185
Skype: ArekWP
Odbitki na KODAK PROFESSIONAL w rozsądnych cenach http://www.fotogosia.pl - zapraszamy :)


czwartek, 23 lipca 2009, 12:59
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7234
Lokalizacja: wawa
Post Re: EDIUS 5.1 Czemu jest taki wolny?
dlaczego porazka ? mozesz rozwinac temat ? dziala idealnie pod ediusem i w niczym nie obciaza montazu


czwartek, 23 lipca 2009, 13:01
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 28 listopada 2005, 17:03
Posty: 351
Post Re: EDIUS 5.1 Czemu jest taki wolny?
Degenerado napisał(a):
dlaczego porazka ? mozesz rozwinac temat ? dziala idealnie pod ediusem i w niczym nie obciaza montazu

Nie, no rzekłbym, że prawda jest gdzieś po środku - Vitascene działa pod Ediusem dobrze - nie rozumiem skąd u arekwp ta porażka. A że obciąża... no obciąża - w końcu to kolejny program - w miarę zbierania się "dołożonych" efektów w projekcie jest to odczuwalne (zwłaszcza przy zapisie) ale nigdy tych wszystkich wspaniałych rzeczy, które można z Vitascene zrobić nie nazwał bym porażką.
"Ułożenie" wszystkiego w komputerze od nowa, czysto i porządnie wydaje się pierwszym dobrym krokiem przy opisanych problemach.

_________________
pasja i praca


czwartek, 23 lipca 2009, 14:46
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7234
Lokalizacja: wawa
Post Re: EDIUS 5.1 Czemu jest taki wolny?
no tak ale akurat vitascena naklada efekty uzywajac karty graficznej, mam material full hd 35mb z EX3 , zakladam vitascene i nic w montazu (praca i szybkosc) mi sie nie zmienia, efekt jest, bez przeliczania zadnego, ja bym chcial wszystkie takie filtry miec


czwartek, 23 lipca 2009, 15:04
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 22 października 2006, 23:57
Posty: 537
Lokalizacja: Lisewiec koło Kolbud koło Gdańska :)
Post Re: EDIUS 5.1 Czemu jest taki wolny?
Miałem na myśli tylko i wyłącznie czas zapisu projektu - dołóżenie jednego filtra vitascene wydłuża ten czas do wspominianych wcześniej dziesiątek sekund.

_________________
Edius 8.xx, Sony VEGAS PRO 10.0 + DVD Architekt 6.0
GG: 467185
Skype: ArekWP
Odbitki na KODAK PROFESSIONAL w rozsądnych cenach http://www.fotogosia.pl - zapraszamy :)


poniedziałek, 27 lipca 2009, 09:03
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7234
Lokalizacja: wawa
Post Re: EDIUS 5.1 Czemu jest taki wolny?
no ale to normalne ze potem to renderuje, na premierze mi to nie robi roznicy


poniedziałek, 27 lipca 2009, 11:39
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: niedziela, 19 lipca 2009, 20:41
Posty: 16
Post Re: EDIUS 5.1 Czemu jest taki wolny?
:D


Ostatnio edytowano wtorek, 12 stycznia 2010, 14:30 przez cedromxxx, łącznie edytowano 2 razy

sobota, 1 sierpnia 2009, 01:22
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 18 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL