Teraz jest wtorek, 15 października 2019, 01:12




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 43 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona
 Windows 7 x64 opinie 
Autor Wiadomość
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: poniedziałek, 25 maja 2009, 10:12
Posty: 68
Post Windows 7 x64 opinie
Witam. Chciałem się zapytać odnośnie pracy na nowym "dziecku" microsoftu, windows 7. Czy ktoś już montuje lub montował na windows 7 x64?? Jak wygląda praca na edku i dodatkach typu Adorage, Vitascene i Boris Red?? Chciałbym żebyście się podzielili opiniami na ten temat. Czytałem pewien wątek na forum grass valey na temat siódemki i podobno edek bardzo fajnie pod nim chodzi.

_________________
Intel Core I7 2600K | Asus P8Z68-V PRO | 8GB 1600MHz Corsair CL9 | Goodram C40 120GB SYSTEM i 2x40GB RAID 0 INTEL SSD na cache systemowy+500GB HDD Samsung F3 + 1TB WD RED+1TB WD GREEN | Gigabyte Radeon HD6850 Wind Force | OCZ MOD XStream Pro 700W


czwartek, 30 lipca 2009, 23:08
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7234
Lokalizacja: wawa
Post Re: Windows 7 x64 opinie
chodzi mniej wiecej tak samo jak okrojona i wytweakowana vista, zadna rewelacja, biorac pod uwage ze jest jeszcze mocno niedopracowany to do pracy wg mnie sie nie nadaje


czwartek, 30 lipca 2009, 23:21
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 29 lipca 2009, 10:28
Posty: 250
Lokalizacja: Łódzkie
Post Re: Windows 7 x64 opinie
:D Ja sobie chwale ten system jest stabilny pracuje szybko jak XP najlepsze jest to, że działają na nim wszystkie programy jakie działały w XP, a nieraz były problemy z ich działaniem w Viście. Prawda jest taka, że to system 64 bitowy więc trzeba mieć w komputerze odpowiedni procesor i sporo pamięci. Najciekawsza jest jedna sprawa po instalacji małego programu ze strony Microsoft system jest już w języku polskim. Mam wersje Ultimata ale gdy będę kupować go to kupie 64 bity ale okrojony system wiele funkcji nigdy nie wykorzystam więc po co płacić za coś co i tak nie jest mi potrzebne. Natomiast sam system rewelacja praktycznie zero zacięć, stabilna praca i tak sadze, że wspomaga on obrabianie DVD i HD gdyż widzę, że rendering między formatami jest szybki i poprawiła się jakość materiału końcowego. Natomiast co do testów to każdy musi przetestować go na swoim komputerze gdyż na jego prace ma wpływ wiele czynników chociażby jakość pamięci i jej ilość. Zresztą profesjonalistom nie trzeba tłumaczyć, że kiepskiemu komputerowi nic nie pomoże jedynie wymiana.
Zainstalowałem go na HP DV9890ae. Ciekawe co o systemie sądzą inni.

_________________
SONY FX-1000 może nie szczyt doskonałości, ale fajna kamerka
oraz sony NEX-VG10E i jeszcze kilka innych z tej samej firmy zoom H2n.


piątek, 31 lipca 2009, 08:44
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 18 grudnia 2008, 21:43
Posty: 308
Lokalizacja: Tarnów
Post Re: Windows 7 x64 opinie
Lukirybnik napisał(a):
Witam. Chciałem się zapytać odnośnie pracy na nowym "dziecku" microsoftu, windows 7. Czy ktoś już montuje lub montował na windows 7 x64?? Jak wygląda praca na edku i dodatkach typu Adorage, Vitascene i Boris Red?? Chciałbym żebyście się podzielili opiniami na ten temat. Czytałem pewien wątek na forum grass valey na temat siódemki i podobno edek bardzo fajnie pod nim chodzi.


Mam zainstalowanego Ediusa w wersji 5.12. Program pracuje stabilnie i bezproblemowo. Trochę gorzej z pluginami...
Vitascene się w ogóle nie da zainstalować. Pakietów Adorage z ProDadu także. Natomiast Boris RED v. 4.3 spisuje się znakomicie !
Z Adobe praktycznie wszystko działa bez problemów. Zainstalowałem pakiet Production Premium CS4 oraz program Light Room 2.

---------------------------------------------------------
i7 920 / 12 GB DDR3 Corsair Dominator / GA-58X Xtreme / nVidia GTX 285 / Tagan 800W / GDR-LG / 2.5 TB HDD / Windows 7 Ultimate RC1 64 bit.


piątek, 31 lipca 2009, 10:36
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: niedziela, 12 czerwca 2005, 19:34
Posty: 44
Lokalizacja: Maków Mazowiecki
Post Re: Windows 7 x64 opinie
Witam,
błąd z instalacją pakietu prodad adorage poprawiono, na stronie producenta pojawił się service pack, który już zainstalowane wcześniej adorage instaluje i dodaje plugin do Ediusa (u mnie v. 5.0). Uwaga service pack ze strony producenta zamienia Adorage na wersję demonstracyjną i wówczas konieczna jest ponowna instalacja, ale producent o tym wspomina (http://www.prodad.de/faq/01/gb/faq-00000096-00000006.html).
Wg dokumentacji producenta wersja Prodad Adorage vol. 10 (+ wcześniej zainstalowane vol. 1-9) ma już w sobie service packa, który wgrywa plugin do Ediusa i dodaje w Effects-> Transitions

Pozdrawiam
Maciek


środa, 1 września 2010, 14:07
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: piątek, 15 stycznia 2010, 23:06
Posty: 41
Post Re: Windows 7 x64 opinie
Windows 7 jest bardzo nie dopracowany, ale po udanym zainstalowaniu oprogramowania nie sprawia problemów podczas pracy.





------------------------
dinar tunezyjski kurs


Ostatnio edytowano poniedziałek, 20 września 2010, 22:10 przez faranek22, łącznie edytowano 3 razy

środa, 1 września 2010, 20:20
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7234
Lokalizacja: wawa
Post Re: Windows 7 x64 opinie
nie jest zle ale trzeb si eniezle nameczyc zeby go wytweakowac do pracy, jednak jakby nie wymog prmierea cs5 to zostalbym przy xp x64, bez porownania szybszy i stabilniejszy


środa, 1 września 2010, 20:53
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 22 października 2006, 23:57
Posty: 537
Lokalizacja: Lisewiec koło Kolbud koło Gdańska :)
Post Re: Windows 7 x64 opinie
No to do zwolenników XP'ka czyli mnie też
Pliki AVCHD z kamery SAMSUNG
Windows XP - błedy przy wczytywaniu, raz wczytane, przy ponownym otwarciu projektu okazują się uszkodzone
Windows 7 - zero problemu wszystko działa poprawnie

_________________
Edius 8.xx, Sony VEGAS PRO 10.0 + DVD Architekt 6.0
GG: 467185
Skype: ArekWP
Odbitki na KODAK PROFESSIONAL w rozsądnych cenach http://www.fotogosia.pl - zapraszamy :)


środa, 1 września 2010, 22:27
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7234
Lokalizacja: wawa
Post Re: Windows 7 x64 opinie
a jaki xp bo jak porownujemy systemy 64 bitowe to mam nadzieje ze przyklad dajesz z xp x64 pro, z ktorym sobie ludzie nie radza ze wzgledu na piractwo, skill itp


środa, 1 września 2010, 22:46
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 22 października 2006, 23:57
Posty: 537
Lokalizacja: Lisewiec koło Kolbud koło Gdańska :)
Post Re: Windows 7 x64 opinie
niestety XP zarówno 32 jak i 64 bity

_________________
Edius 8.xx, Sony VEGAS PRO 10.0 + DVD Architekt 6.0
GG: 467185
Skype: ArekWP
Odbitki na KODAK PROFESSIONAL w rozsądnych cenach http://www.fotogosia.pl - zapraszamy :)


czwartek, 2 września 2010, 09:41
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7234
Lokalizacja: wawa
Post Re: Windows 7 x64 opinie
a jak ty te pliki wczytujesz , tak z ciekawosci, bo najlatiej je skopiowac po prostu z karty bezposrednio, albo z kamery przez usb, uzywasz jakiegos oprogramowania do tego ? bo zwalanie winy na windows jest w takim przypadu bez sensu


czwartek, 2 września 2010, 10:06
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 22 października 2006, 23:57
Posty: 537
Lokalizacja: Lisewiec koło Kolbud koło Gdańska :)
Post Re: Windows 7 x64 opinie
Degenerado napisał(a):
a jak ty te pliki wczytujesz , tak z ciekawosci, bo najlatiej je skopiowac po prostu z karty bezposrednio, albo z kamery przez usb, uzywasz jakiegos oprogramowania do tego ? bo zwalanie winy na windows jest w takim przypadu bez sensu


Kurcze czy ty nie umiesz czytać ze zrozumieniem!!
ArekWP napisał(a):
Pliki AVCHD z kamery SAMSUNG
Windows XP - błedy przy wczytywaniu, raz wczytane, przy ponownym otwarciu projektu okazują się uszkodzone
Windows 7 - zero problemu wszystko działa poprawnie



Pliki oczywiście są skopiowane z karty (co w/g mnie określa stwierdzenie Pliki AVCHD z kamery SAMSUNG) ale to jest bez znaczenia!
Jeżeli w XP pliki po dodaniu do bina (i już tu część jest odrzucana jako FAILED OPEN FILE) dają się wstawić na TL, a następnie przy ponownym otwarciu projektu TE SAME niby POPRAWNIE wczytane pliki są nagle FAILED OPEN FILE, podczas gdy w WINDOWS 7 wszystkie daje się wczytać już na poziomie importu do BIN'a, to gdzie widzisz możliwość złego wczytania.

Problem leży ewidentnie po stronie XP'ka

_________________
Edius 8.xx, Sony VEGAS PRO 10.0 + DVD Architekt 6.0
GG: 467185
Skype: ArekWP
Odbitki na KODAK PROFESSIONAL w rozsądnych cenach http://www.fotogosia.pl - zapraszamy :)


piątek, 3 września 2010, 07:13
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 31 sierpnia 2006, 01:30
Posty: 451
Lokalizacja: Poznań
Post Re: Windows 7 x64 opinie
Aktualizujesz XP-ka? Jaki Service Pack? Jakie kodeki w systemie?

_________________
...zanim coś napiszesz...poczuj się dyplomatą...
2xProcesor, 1xPłyta główna, 4xPamięc ram, 1xCDROM, 1xFDD, 6xDysk twardy, 1xKarta graficzna, 1xZasilacz


piątek, 3 września 2010, 11:16
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 22 października 2006, 23:57
Posty: 537
Lokalizacja: Lisewiec koło Kolbud koło Gdańska :)
Post Re: Windows 7 x64 opinie
Dziwne zachowanie jest na XP 32/64 i Windows 7 32.
Każdy wymieniony powyżej system został zaktualizowany wszystkimi dostępnymi poprawkami.
Z kodeków TYLKO to co instaluje edius i prokoder.

Prawidłowe zachowanie jest tylko na czystym Windows 7 64 (z poprawkami).

Problem zgłosiłem do Canopusa i czekam na odzew.

_________________
Edius 8.xx, Sony VEGAS PRO 10.0 + DVD Architekt 6.0
GG: 467185
Skype: ArekWP
Odbitki na KODAK PROFESSIONAL w rozsądnych cenach http://www.fotogosia.pl - zapraszamy :)


sobota, 4 września 2010, 13:48
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7234
Lokalizacja: wawa
Post Re: Windows 7 x64 opinie
"Pliki oczywiście są skopiowane z karty (co w/g mnie określa stwierdzenie Pliki AVCHD z kamery SAMSUNG) ale to jest bez znaczenia!"

nie staraj sie traktowac mnie z gory bo widze ze masz kiepske pojecie i to ty nie czytasz ze zrozumieniem. Pliki z kamery mozesz zgrac z karty bezposrednio, mozesz podlaczyc kablem usb kamere i zgrac pliki bezposrednio jak z karty a mozesz podlaczyc kablem i uzyc specjalnego oprogramowania dodanego do kamery. Zapytalem bo jest roznica i to k... ma ZNACZENIE.
ale jak ci przeszkadza proba odnalezienia przyczyny to F U very much


poniedziałek, 6 września 2010, 00:02
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 43 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL