Teraz jest poniedziałek, 21 października 2019, 00:34




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 10 ] 
 Problem z projektami 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: środa, 2 września 2009, 20:38
Posty: 2
Post Problem z projektami
Mam taki problem ze nie moge wczytac projektow z Ediusa 5 w Ediusie 4 i nie mam zielonego pojecia co to moze byc ;/


środa, 2 września 2009, 21:03
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 18 grudnia 2008, 21:43
Posty: 308
Lokalizacja: Tarnów
Post Re: Problem z projektami
Ketrab napisał(a):
Mam taki problem ze nie moge wczytac projektow z Ediusa 5 w Ediusie 4 i nie mam zielonego pojecia co to moze byc ;/


I nic w tym dziwnego. Nie ma takiej opcji, żeby starsza wersja oprogramowania mogła "przeczytać" projekt z nowszej wersjii :mrgreen:
Odwrotnie z pewnością zadziała :wink:


środa, 2 września 2009, 21:31
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 26 lipca 2006, 10:57
Posty: 4863
Lokalizacja: Tczew
Post Re: Problem z projektami
Życie. :D Z reguły stara wersja programu do montażu filmów, nie odczytuje projektu z nowej wersji. Ta zasada dotyczy też innych programów, na przykład pakietu graficznego Corel Draw i wielu, wielu innych.
PS Spóźniłem się trochę. :wink:

_________________
最诚挚的问候


środa, 2 września 2009, 21:33
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: czwartek, 4 czerwca 2009, 21:31
Posty: 19
Post Re: Problem z projektami
a może jest jakiś sposób, żeby projekt z 5 można było otworzyć w 4?
Mam na myśli jakąś wtyczkę lub coś podobnego, bo naprawdę by się przydało.


środa, 5 maja 2010, 21:04
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: sobota, 17 kwietnia 2010, 11:58
Posty: 563
Post Re: Problem z projektami
siasia1111 napisał(a):
Mam na myśli jakąś wtyczkę lub coś podobnego...

To "coś podobnego" nazywa się upgrade programu do wersji 5. Przecież to łatwo zrozumieć. Nowsza wersja zapisuje sobie coś tam inaczej może też po prostu więcej szczegółów(pewnie stwierdzili że będzie lepiej) a pracując kiedyś nad starszą wersją nie wpadli na to jeszcze. Osobiście nie rozumiem skąd takie pytania?
Ver 5 odczyta projekt z wersji 4, bo przecież "ktoś dokupił za swoje pieniądze upgrade, to trzeba żyć z nim w zgodzie" a jaki sens (patrząc od strony programistów) jest utrzymywać kompatybilność plików z poprzednimi wersjami programów? Przecież oni już sprzedają NOWĄ wersję i nie chcą pamiętać o starej.


środa, 5 maja 2010, 21:42
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: czwartek, 4 czerwca 2009, 21:31
Posty: 19
Post Re: Problem z projektami
Tak zgadza się, ale po co mi to? Tylko po to, że mając kartę DVX z Ediusem 4 już ta sama karta nie działa pod 5. I jeszcze jeden powód, ale już nie będe pisała.
Pozdrawiam


czwartek, 6 maja 2010, 06:38
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 22 października 2006, 23:57
Posty: 537
Lokalizacja: Lisewiec koło Kolbud koło Gdańska :)
Post Re: Problem z projektami
No cóż LIVE S BRUTAL - karty często nie są wspomagane przez nowsze wersje softu - to kiedyś zmusiło mnie do zastanowienia się nad sensem posiadania takiej karty i ............ no cóż - ja takiego sensu nie widzę.

_________________
Edius 8.xx, Sony VEGAS PRO 10.0 + DVD Architekt 6.0
GG: 467185
Skype: ArekWP
Odbitki na KODAK PROFESSIONAL w rozsądnych cenach http://www.fotogosia.pl - zapraszamy :)


czwartek, 6 maja 2010, 09:53
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 8 maja 2008, 21:26
Posty: 143
Post Re: Problem z projektami
a ta funkcja nie pomorze?


Załączniki:
edek.jpg
edek.jpg [ 393.43 | Przeglądane 104 razy ]

_________________
Czy świat wiele się zmieni, gdy z młodych gniewnych powstaną starzy wkur***ni?
sobota, 8 maja 2010, 15:51
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: środa, 2 września 2009, 20:38
Posty: 2
Post Re: Problem z projektami
Mam jeszcze jedno pytanie, a mianowicie kiedy otwieram projekt z pulpitu to otwiera się normalnie, a kiedy mam ten sam projekt skopiowany na inną partycję to wyskakuje mi taki błąd:


Wie ktoś co może powodować taki błąd?

Pozdrawiam.


Załączniki:
Bez tytułu.jpg
Bez tytułu.jpg [ 9.9 | Przeglądane 1277 razy ]
niedziela, 9 maja 2010, 17:31
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: sobota, 17 kwietnia 2010, 11:58
Posty: 563
Post Re: Problem z projektami
Ketrab napisał(a):
Wie ktoś co może powodować taki błąd?

Tak, Windows7 i prawa dostępu. Może poszukasz zamiast czekać aż ktoś odpowie?


niedziela, 9 maja 2010, 18:48
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 10 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL