Teraz jest wtorek, 15 października 2019, 09:04




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
 Jak wstawić przejście między dwoma klipami? 
Autor Wiadomość
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: czwartek, 9 marca 2006, 15:40
Posty: 93
Post Jak wstawić przejście między dwoma klipami?
Przykładowo mam dwa pliki.
Jak próbuję wstawić przejście to albo mi wskakuje na lewy clip albo na prawy
czy można zrobić przejście między dwoma clipami tak jak w Pinnacle?

Chcę zrobić tak jak w instrukcji czyli :

Obrazek

a wychodzi mi tak:
A przeciągam na punkt złączenia klipów a nie mixer clipów.
Obrazek



.. a tak nie chcę bo mam czarną przerwę między klipami a nie przenikanie

_________________
Intel Core 2 Quad Q9550 3GHz Cache/12Mb [4 rdzenie]
GeForce 9800GT HDMI 1Gb RAM PureVideo HD
OCZ RAM 4Gb
HDD Seagate 1Tb [32Mb]
------------------
Camcorder Panasonic HDC-SD200 FullHD


poniedziałek, 5 października 2009, 17:26
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 26 lipca 2006, 10:57
Posty: 4859
Lokalizacja: Tczew
Post Re: Jak wstawić przejście między dwoma klipami?
Obrazek
Lewym przyciskiem myszy umieszczasz linię, (zakończoną na rysunku czarnym trójkątem u góry), na miejscu gdzie chcesz mieć przejście. Klikasz na tą linie prawym przyciskiem myszy, wybierasz add cut point, zaznaczasz czy wszystkie ścieżki, czy nie, klikasz jeszcze raz prawym przyciskiem myszy, wybierasz add transition...
Pisane na podstawie Neo, ale w dorosłym Ediusie jest chyba tak samo.

_________________
最诚挚的问候


poniedziałek, 5 października 2009, 18:25
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: czwartek, 9 marca 2006, 15:40
Posty: 93
Post Re: Jak wstawić przejście między dwoma klipami?
Nie wiem dlaczego ale u mnie to nie wychodzi :(

Jak klikam za drugim razem to add transition... mam nie aktywne

Obrazek


Poza tym nie można ustawić w programie żeby automatycznie dodawał mi przejście gdy dodaję clipy?

Jak mam 1000 klipów to co? Każde przejście mam wstawiać ręcznie w tym programie? (Oczywiście jak chcę mieć wszystkie takie same - czy jest tu jakiś automat?)

Zaznaczyłem opcję : ale nic nie dało

Obrazek

_________________
Intel Core 2 Quad Q9550 3GHz Cache/12Mb [4 rdzenie]
GeForce 9800GT HDMI 1Gb RAM PureVideo HD
OCZ RAM 4Gb
HDD Seagate 1Tb [32Mb]
------------------
Camcorder Panasonic HDC-SD200 FullHD


poniedziałek, 5 października 2009, 18:33
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 26 lipca 2006, 10:57
Posty: 4859
Lokalizacja: Tczew
Post Re: Jak wstawić przejście między dwoma klipami?
...a dobieraj nowe klipy tak:
PPM za klipem na timeline, add clip i wtedy klikasz na linię miedzy klipami, (w razie czego delete gap, jakby była przerwa miedzy nimi).
Obrazek

_________________
最诚挚的问候


poniedziałek, 5 października 2009, 19:53
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: czwartek, 9 marca 2006, 15:40
Posty: 93
Post Re: Jak wstawić przejście między dwoma klipami?
Dalej nic. Nie da rady.
Jak się pozbyć tych trójkącików między clipami szybką metodą.
Bo zauważyłem że one przeszkadzają we wstawianiu przejścia.
Chodzi mi o jakąś automatyczną metodę ich wycięcia a nie każdy ręcznie skracać.

Obrazek

_________________
Intel Core 2 Quad Q9550 3GHz Cache/12Mb [4 rdzenie]
GeForce 9800GT HDMI 1Gb RAM PureVideo HD
OCZ RAM 4Gb
HDD Seagate 1Tb [32Mb]
------------------
Camcorder Panasonic HDC-SD200 FullHD


poniedziałek, 5 października 2009, 20:26
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 2 lipca 2007, 17:13
Posty: 1068
Post Re: Jak wstawić przejście między dwoma klipami?
Przepraszam za OT W EDKU ten sposób montowania mi nie leży. Wolę to robić kaskadowo. No chyba, że jakiś filtr daję. Przy dużej ilości krótkich klipów postawił bym na łączenie poprzez cięcia. Później zobaczę u siebie czy można z automatu jechać przenikania choć mało to twórcze :wink:


wtorek, 6 października 2009, 00:26
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 22 października 2006, 23:57
Posty: 537
Lokalizacja: Lisewiec koło Kolbud koło Gdańska :)
Post Re: Jak wstawić przejście między dwoma klipami?
Można wstawić z automatu przejścia - ale nie klawiszem CTRL+P
Zaznaczasz ścieżkę np. V4 następnie CTRL+A (wszystkie klipy w ramach ścieżki) i przeciągasz przejście jakie cię interesuje - będzie pomiędzy wszystkimi klipami - CTRL+P NIE DZIAŁA na wszystkie a jedynie na dwa klipy (co swoją drogą w/g mnie jest bugiem).

Pozdrawiam ArekWP

_________________
Edius 8.xx, Sony VEGAS PRO 10.0 + DVD Architekt 6.0
GG: 467185
Skype: ArekWP
Odbitki na KODAK PROFESSIONAL w rozsądnych cenach http://www.fotogosia.pl - zapraszamy :)


wtorek, 6 października 2009, 07:24
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: czwartek, 9 marca 2006, 15:40
Posty: 93
Post Re: Jak wstawić przejście między dwoma klipami?
Piszesz o Edius 5 ? Dodaje mi przejście ale w mixie a nie pomiędzy clipami, a o to mi nie chodzi

Spójrz, efekt ma być taki:

Obrazek
http://img28.imageshack.us/img28/6449/30658396.jpg

a nie taki:

Obrazek
http://img57.imageshack.us/img57/4938/93618062.jpg

_________________
Intel Core 2 Quad Q9550 3GHz Cache/12Mb [4 rdzenie]
GeForce 9800GT HDMI 1Gb RAM PureVideo HD
OCZ RAM 4Gb
HDD Seagate 1Tb [32Mb]
------------------
Camcorder Panasonic HDC-SD200 FullHD


Ostatnio edytowano wtorek, 6 października 2009, 09:22 przez david8213, łącznie edytowano 1 raz

wtorek, 6 października 2009, 08:13
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 22 października 2006, 23:57
Posty: 537
Lokalizacja: Lisewiec koło Kolbud koło Gdańska :)
Post Re: Jak wstawić przejście między dwoma klipami?
Jaki a nie jaki - sorki ale chyba chciałeś coś powklejać i Ci nie wyszło w normalnych przeglądarkach nic nie widać - IE/Chrome

_________________
Edius 8.xx, Sony VEGAS PRO 10.0 + DVD Architekt 6.0
GG: 467185
Skype: ArekWP
Odbitki na KODAK PROFESSIONAL w rozsądnych cenach http://www.fotogosia.pl - zapraszamy :)


wtorek, 6 października 2009, 09:15
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: czwartek, 9 marca 2006, 15:40
Posty: 93
Post Re: Jak wstawić przejście między dwoma klipami?
Dla mnie normalna to FireFox :)

arekwp tą metodę znam ale ona jest do kitu ponieważ każde przejście z clipu do klipu łączy czarna przestrzeń a ja chciałem żeby nakładał się klip A na klip B

Ma być tak:
http://img28.imageshack.us/img28/6449/30658396.jpg
a nie tak
http://img57.imageshack.us/img57/4938/93618062.jpg

_________________
Intel Core 2 Quad Q9550 3GHz Cache/12Mb [4 rdzenie]
GeForce 9800GT HDMI 1Gb RAM PureVideo HD
OCZ RAM 4Gb
HDD Seagate 1Tb [32Mb]
------------------
Camcorder Panasonic HDC-SD200 FullHD


wtorek, 6 października 2009, 09:23
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 2 lipca 2007, 17:13
Posty: 1068
Post Re: Jak wstawić przejście między dwoma klipami?
Ustawiam jak na załączonych obrazkach i mogę dawać przenikania na wszystkich klipach
Obrazek Obrazek


wtorek, 6 października 2009, 16:50
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: czwartek, 9 marca 2006, 15:40
Posty: 93
Post Re: Jak wstawić przejście między dwoma klipami?
a podczas dodawania clipów na ściezkę wideo pojawiają ci się między tymi clipami trójkąciki (marginesy) :
Obrazek

_________________
Intel Core 2 Quad Q9550 3GHz Cache/12Mb [4 rdzenie]
GeForce 9800GT HDMI 1Gb RAM PureVideo HD
OCZ RAM 4Gb
HDD Seagate 1Tb [32Mb]
------------------
Camcorder Panasonic HDC-SD200 FullHD


wtorek, 6 października 2009, 17:11
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 2 lipca 2007, 17:13
Posty: 1068
Post Re: Jak wstawić przejście między dwoma klipami?
Tak mam te trójkąty


wtorek, 6 października 2009, 17:36
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: niedziela, 3 sierpnia 2008, 10:28
Posty: 43
Post Re: Jak wstawić przejście między dwoma klipami?
APPLICATION SETTING - TIMELINE ODCHACZ EXTEND CLIPS


wtorek, 6 października 2009, 17:44
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: czwartek, 9 marca 2006, 15:40
Posty: 93
Post Re: Jak wstawić przejście między dwoma klipami?
Dzięki Wam. Już jest jak chciałem. Nie wiem tylko jeszcze dlaczego obraz mi się strasznie tnie w podglądzie obrabianego materiału.

_________________
Intel Core 2 Quad Q9550 3GHz Cache/12Mb [4 rdzenie]
GeForce 9800GT HDMI 1Gb RAM PureVideo HD
OCZ RAM 4Gb
HDD Seagate 1Tb [32Mb]
------------------
Camcorder Panasonic HDC-SD200 FullHD


wtorek, 6 października 2009, 18:10
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL