Teraz jest niedziela, 20 października 2019, 00:30




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 
 Dziwne ramki w przejściach 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec

Dołączył: niedziela, 13 listopada 2005, 19:13
Posty: 57
Post Dziwne ramki w przejściach
Mam pytanie dlaczego przy niektórych przejściach po dodaniu ich na timeline nie mam prawidłowego podglądu. Albo obraz skacze, albo wogóle nie widać że przejście zadziałało. I druga sprawa jak któreś już zadziała to podczas przenikania obraz ma po bokach ramki. Dodam że materiał jest w HD. A tak to wygląda przy przejściu typu box:


Załączniki:
box.jpg
box.jpg [ 32.67 | Przeglądane 79 razy ]
wtorek, 13 października 2009, 11:31
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: niedziela, 13 listopada 2005, 19:13
Posty: 57
Post Re: Dziwne ramki w przejściach
Co do tych nie działających przejść to są one w katalogu Xplode Edius czego nie chodzą nie wiem i nie wnikam. Reszta działa. Dalej jednak nie znam odpowiedzi na pytanie dotyczące dziwnych ramek jakby nakładany efekt był mniejszego rozmiaru niż cały kadr. A co ciekawe przy zastosowaniu przejść z pluginu proDAD zmiana następuje w obrębie całego kadru.

Czy tu wogóle ktoś pisze na tym forum ? :D


wtorek, 13 października 2009, 16:27
Zobacz profil
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 22 maja 2003, 04:24
Posty: 3416
Lokalizacja: zachodniopomorskie
Post Re: Dziwne ramki w przejściach
W menu Start systemu z pewnością jest Canopus/Xplode...../Xplode Config,
wejdź w to i skonfiguruj go poprawnie.

_________________
Film jest jak seks: gdy nie ma uczucia, nawet technika nie pomoże
Pytania na pw. - tylko osobiste nie związane z forum!


wtorek, 13 października 2009, 17:42
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: czwartek, 24 marca 2005, 23:35
Posty: 129
Post Re: Dziwne ramki w przejściach
Musisz wejść we właściwości przejścia. Tam na pewno masz zaznaczoną opcję: "Enable overscan handling". Musisz ją odhaczyć - to tyle. Pozdrawiam

_________________
Jutro to dziś, tylko że jutro


wtorek, 13 października 2009, 19:21
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: niedziela, 13 listopada 2005, 19:13
Posty: 57
Post Re: Dziwne ramki w przejściach
Norbert Thoman ---> Wielkie dzięki. Ciekawe czy idzie to gdzieś odhaczyć globalnie dla wszystkich przejść.

Montażysta Darek A. ---> Tak znalazłem to. Ale powiem Ci szczerze że co tutaj włączyć czy wyłączyć żeby te efekty działały to nie mam pojęcia.


wtorek, 13 października 2009, 20:25
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 2 kwietnia 2007, 23:33
Posty: 1690
Lokalizacja: Tarnów
Post Re: Dziwne ramki w przejściach
w ustawieniach projektu ustaw Overscan na 0%

_________________
Retail OSX 10.6.5
Intel Core 2 Duo E8400 3.0Ghz
GA-EP35-DS3
4GB RAM 800Mhz
GF8600GT 256 MB VRAM


wtorek, 13 października 2009, 22:56
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: niedziela, 13 listopada 2005, 19:13
Posty: 57
Post Re: Dziwne ramki w przejściach
Croolick napisał(a):
w ustawieniach projektu ustaw Overscan na 0%


Dzięki, działa. A z drugiej strony to dziwne że takie ustawienia nie są domyślne tylko człowiek musi kombinować.


środa, 14 października 2009, 08:16
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL