Teraz jest czwartek, 14 listopada 2019, 07:46




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11 ] 
 Edius, jak wrzucić klipy z domyślnym przejsciem? 
Autor Wiadomość
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: poniedziałek, 25 stycznia 2010, 11:03
Posty: 157
Post Re: Edius, jak wrzucić klipy z domyślnym przejsciem?
Co do pierwszego pytania to nie wiem czy tak się da. Co do drugiego to żeby zrobić jednakowe przejście fragment nagrania który dodajemy na timeline nie może zaczynać się od samego początku najlepiej ustawić start tak na 2 sekundy po początku i uciąć tez na 2 sekundy przed końcem wtedy edius ma z czego zrobić przejście bo ma te 2 sekundy rezerwy. Gdy dodajemy pliki z ustawionym początkiem od samego startu to wtedy nie ma z czego zrobić tego przejścia i robi je krótki albo wcale lub pobiera sobie fragment z następnego klipu. Mam nadzieję że zrozumiałeś :)


środa, 26 maja 2010, 21:46
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: piątek, 19 marca 2010, 16:00
Posty: 57
Post Re: Edius, jak wrzucić klipy z domyślnym przejsciem?
Pryzmat, odnośnie twojego pierwszego pytania da się to wykonać w troszkę inny sposób, zaznaczasz klipy w binie i przeciągasz na TL wpadają tam jako zaznaczone i wtedy wystarczy przeciągnąć z okna efektów np disolve i zaaplikuje nam go do wszystkich zaznaczonych plików które stykają się krawędziami ... o to ci chodziło ?


sobota, 19 czerwca 2010, 13:49
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 22 października 2006, 23:57
Posty: 537
Lokalizacja: Lisewiec koło Kolbud koło Gdańska :)
Post Re: Edius, jak wrzucić klipy z domyślnym przejsciem?
Oczywiście.
Są dwa sposoby na "obejście" twojego problemu.
1. Edytujesz w binie każdy fragment tak aby na początki u na końciu swojej długości miał odpowiednie rezerwy wolnego miejsca na przejście (osobiście uważam że to jest chore rozwiązanie)
2. W APPLICATIONS SETTINGS udznaczasz use EXTEND CLIP (jeden z górnych check box'ów - ale piszę z pamięci więc nie podaję który)

Niesteyt aby przejście mieć wszędzie musisz zaznaczyć cały wstawiony materiał i przeciągnąć efekt z palety przejść - zwykłe CTRL+P zadziała pojedynczo do klipów najbliżej kursora.

_________________
Edius 8.xx, Sony VEGAS PRO 10.0 + DVD Architekt 6.0
GG: 467185
Skype: ArekWP
Odbitki na KODAK PROFESSIONAL w rozsądnych cenach http://www.fotogosia.pl - zapraszamy :)


poniedziałek, 21 czerwca 2010, 07:36
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: piątek, 19 marca 2010, 16:00
Posty: 57
Post Re: Edius, jak wrzucić klipy z domyślnym przejsciem?
Pryzmat sprawdziłem to właśnie, u mnie jest tak samo dałem na TL 8 plików o rożnej długości wyłączyłem extend i zaaplikowałem disolve .... i prawie każde przejście miało inna długość... tego problemu nie ma jak dajesz elementy o tej samej długości albo still image ... pogrzebie jak uda mi się ten problem rozwiązać dam znać.


poniedziałek, 21 czerwca 2010, 11:18
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: piątek, 19 marca 2010, 16:00
Posty: 57
Post Re: Edius, jak wrzucić klipy z domyślnym przejsciem?
Pryzmat ja czasami stosuje ta metodę, najlepiej na TL przycinasz plik do pasującej długość po czym prawym myszy " add to bin as sequence" ja mam na to skrót ustawiony " B " z klawiatury i ląduje ci w binie dokładnie to co masz przycięte na TL


poniedziałek, 21 czerwca 2010, 15:02
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 22 października 2006, 23:57
Posty: 537
Lokalizacja: Lisewiec koło Kolbud koło Gdańska :)
Post Re: Edius, jak wrzucić klipy z domyślnym przejsciem?
Słuchajcie - ja was nie rozumiem - wstawiam 200 klipów każdy jest innej długości - wstawiam przejście i każde ma dokładnie 2 sekundy (oczywiście o ile mieści wię w ramach klipów).

_________________
Edius 8.xx, Sony VEGAS PRO 10.0 + DVD Architekt 6.0
GG: 467185
Skype: ArekWP
Odbitki na KODAK PROFESSIONAL w rozsądnych cenach http://www.fotogosia.pl - zapraszamy :)


wtorek, 22 czerwca 2010, 10:42
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: czwartek, 9 marca 2006, 15:40
Posty: 93
Post Re: Edius, jak wrzucić klipy z domyślnym przejsciem?
arekwp - u mnie jest tak samo.
musieli coś naknocić. zrób projekt od nowa i spróbuj przeciągnąć przejście jeszcze raz

_________________
Intel Core 2 Quad Q9550 3GHz Cache/12Mb [4 rdzenie]
GeForce 9800GT HDMI 1Gb RAM PureVideo HD
OCZ RAM 4Gb
HDD Seagate 1Tb [32Mb]
------------------
Camcorder Panasonic HDC-SD200 FullHD


sobota, 18 września 2010, 15:55
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 4 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL