Teraz jest niedziela, 20 października 2019, 06:10




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 16 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
 vitascene a windows 7 64 bit 
Autor Wiadomość
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: piątek, 24 października 2008, 20:11
Posty: 75
Lokalizacja: Płońsk-mazowieckie
Post vitascene a windows 7 64 bit
Czy to prawda że vitascene nie chce działać na systemie win 7 64 bit?
Mówię tu o wtyczce do edka.


środa, 27 stycznia 2010, 20:39
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 29 sierpnia 2005, 11:38
Posty: 207
Post Re: vitascene a windows 7 64 bit
spector4 napisał(a):
Czy to prawda że vitascene nie chce działać na systemie win 7 64 bit?
Mówię tu o wtyczce do edka.



Nieprawda. Mam edka 5 razem z vitascene i hula bez problemu

_________________
"Kameruję" kamerami, "aparatuję" aparatami i "komputeruję" komputerem... :)


środa, 27 stycznia 2010, 21:41
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Re: vitascene a windows 7 64 bit
Potwierdzam nieprawda. Testowałem edka z pluginami na winodws 7 i wszystko śmigało.


wtorek, 2 lutego 2010, 17:25
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 18 grudnia 2008, 21:43
Posty: 308
Lokalizacja: Tarnów
Post Re: vitascene a windows 7 64 bit
Działa bezproblemowo pod Win 7 64 bit.
Jeżeli masz problemy to zaktualizuj wersje Vitascene do najnowszej pobierając "servicepack" ze strony producenta:

http://www.prodad.de/gb/vitascene-service-pack.html


-----------------------------------
http://www.vimeo.com/9103780
i7 960 / GA-X58 Xtreme / 12GB DDR3 2000 Corsair Dominator / nVidia q3800 / BD-R LG / 2,5 TB HDD / Win 7 64bit / Adobe CS4 Production Premium / Vegas 9c / Edius Neo 2.5 Booster / PMW-EX1R, HXR-NX5 .... i ...brak czasu !


wtorek, 2 lutego 2010, 20:57
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 17 lutego 2005, 12:23
Posty: 629
Post Re: vitascene a windows 7 64 bit
Po przesiadce z xp na win7 64bit vitascene liczy tylko 20% procesora. Zna ktoś przycyzne?

_________________
Powoli do celu...


środa, 3 lutego 2010, 03:47
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: wtorek, 29 maja 2007, 14:07
Posty: 118
Post Re: vitascene a windows 7 64 bit
to uaktualnienie: http://www.prodad.de/gb/vitascene-service-pack.html pomogło :) vitascene zaczęło działać. bez niego zawieszanie sie oknien w windows 7 ...


środa, 3 lutego 2010, 18:08
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 17 lutego 2005, 12:23
Posty: 629
Post Re: vitascene a windows 7 64 bit
Mam tego service packa i niewiele to pomogło. U mnie nic się nie wiesza. Vitascene po prostu nie liczy pełną mocą procesora.. Jakieś sugestie?
Na stronce proDAD przeczytałem, że powinien liczyć efekty realtime... Czy to prawda? Czy u was tak sie dzieje?

_________________
Powoli do celu...


środa, 3 lutego 2010, 19:08
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7234
Lokalizacja: wawa
Post Re: vitascene a windows 7 64 bit
to zdecyduj o co pytasz

u mnie jak zakladam efekt na klip z wykorzystaniem vitascene do pelnego hd mam realtime, czyli nic nie przeliczam tylko radosnie montuje ( w przyszlym tygodniu sprawdze 2k bo mam dostep do reda)

jak exportujesz material to liczy pelna moca spod premiera na przyklad, ile rdzeni , tyle jest zaangazowanych


czwartek, 4 lutego 2010, 01:10
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 13 kwietnia 2005, 19:48
Posty: 791
Lokalizacja: Polska
Post Re: vitascene a windows 7 64 bit
A u mnie Vitascene wywala premierka CS4, nie zawsze ale często.

_________________
OSX 10.14 - FCPX -Canon C100-Sony A7III-Feyu AK2000-TascamDR07 i sporo klamotów do tego.


czwartek, 4 lutego 2010, 18:53
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 17 lutego 2005, 12:23
Posty: 629
Post Re: vitascene a windows 7 64 bit
Degenerado napisał(a):
u mnie jak zakladam efekt na klip z wykorzystaniem vitascene do pelnego hd mam realtime, czyli nic nie przeliczam tylko radosnie montuje ( w przyszlym tygodniu sprawdze 2k bo mam dostep do reda)



No to mnie zdziwiłeś. U mnie jest tak jak mówie czyli 20 - 30% użycia procesora i baaaardzo daleko do RT (a przydało by się :() Na pewno twoja konfiguracja jest dużo mocniejsza od mojej ale chyba Athlon 64 X2 6000+ wystarczy żeby efekty były RT? Gdzie może leżeć problem?
Konfiguracja:
Gigabyte - MA78GM-S2H
4GB RAM
Zintegrowana karta graficzna: ATI Radeon HD 3200 z obsługą DirectX 10 oraz do 512 MB pamięci.
Programik ze strony proDAD do sprawdzania kompatybilności karty graficzne również pokazuje, że wszystko jest ok

_________________
Powoli do celu...


piątek, 5 lutego 2010, 17:11
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7234
Lokalizacja: wawa
Post Re: vitascene a windows 7 64 bit
"Zintegrowana karta graficzna: ATI Radeon HD 3200 z obsługą DirectX 10 oraz do 512 MB pamięci"

wez nie zartuj, ta karta to gniot


piątek, 5 lutego 2010, 23:00
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 17 lutego 2005, 12:23
Posty: 629
Post Re: vitascene a windows 7 64 bit
Myślisz ze problemem jest tutaj karta graficzna? Nie jestem pewien, moim zdaniem do tego celu powinna w zupełności wystarczyć. Ale ok postaram się pożyczyć coś lepszego do testu...


To jakie rozwiązanie mocno "budżetowe" mi polecasz?

_________________
Powoli do celu...


piątek, 5 lutego 2010, 23:22
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7234
Lokalizacja: wawa
Post Re: vitascene a windows 7 64 bit
magistrala nie mniej niz 256 bitow, nie mniej niz giga ramu na pokladzie a reszta wiekszego znaczenia nie ma, chyba ze przy jakis szczegolnych pluginach

ta karta co masz na pokladzie uzywa ramu z kompa, to pierwsza porazka i wg pierwszego linka z google jaki wyskakuje jak chce sie sprawdzic jej osiagi to ma magistrale 32-bitowa, poza funkcjami z noweych directxow nic nie oferuje


sobota, 6 lutego 2010, 00:19
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 17 lutego 2005, 12:23
Posty: 629
Post Re: vitascene a windows 7 64 bit
Wiem, że jesteś pewnie mega zajętym człowiekiem ale widzę, ze masz dużą wiedzę w tym temacie i może chciałbyś podać mi jakiś konkrety model z kategorii cena/jakość. Albo odesłać do strony gdzie mogę o tym szerzej poczytać. Chętnie się dokształcę.

_________________
Powoli do celu...


niedziela, 7 lutego 2010, 03:07
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 17 lutego 2005, 12:23
Posty: 629
Post Re: vitascene a windows 7 64 bit
http://allegro.pl/item899879259_sparkle ... driii.html

może być?

_________________
Powoli do celu...


niedziela, 7 lutego 2010, 03:09
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 16 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL