Teraz jest niedziela, 20 października 2019, 00:27




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9 ] 
 Automatyczne wstawianie przejsc 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 9 lutego 2010, 01:14
Posty: 5
Post Automatyczne wstawianie przejsc
Witam wszystkich forumowiczow.
Wlasnie kupilem ediusa w wersji 5.12 i nie moge znalezc funkcji z jakiej korzystalem w premierze pro 2.0
Nazywala sie ona dokladnie "Automate to sequence".
Wybiera sie w niej dlugosc domyslnego przejscia: wideo i osobno audio i program sam robi zakladki i scisza klipy.
Jest cos takiego czy szukam na marne??
A jesli nie ma to czy istnieje mozliwosc podczas zgrywanie by program pozostawial podczas zgrywania miedzy poszczegolnymi klipami np. 2s. zakladki, a pozniej po wrzuceniu na timeline i zaznaczeniu wszystkich klipow wcisnac przycisk "Set tefault transition(Ctrl+P)"- domyslnie przejscie dissolve.

Kombinuje i czytam forum i nie moge tej funkcji znalezc :(
Pomożecie??
Pozdrawiam, Kuba


wtorek, 9 lutego 2010, 01:30
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 22 października 2006, 23:57
Posty: 537
Lokalizacja: Lisewiec koło Kolbud koło Gdańska :)
Post Re: Automatyczne wstawianie przejsc
Długość domyślnego przejścia ustawiasz w katalogu przejść (domyślnie 1 sekunda).
Co do przejść pomiędzy klipami to:
1. ustaw: Setting/Application/extendet clip when applying transation-cross fade - ODZNACZ
2. wsztaw wszystko co chcesz na TL
3. dodaj ColorMate na początku i końcu
4. Zaznacz wszystkie klipy - Ctrl+A
5. Wstaw przejście - Ctrl+P

i gotowe

_________________
Edius 8.xx, Sony VEGAS PRO 10.0 + DVD Architekt 6.0
GG: 467185
Skype: ArekWP
Odbitki na KODAK PROFESSIONAL w rozsądnych cenach http://www.fotogosia.pl - zapraszamy :)


wtorek, 9 lutego 2010, 08:14
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 9 lutego 2010, 01:14
Posty: 5
Post Re: Automatyczne wstawianie przejsc
No ta funkcja "extendet clip when applying transation-cross fade"
bardzo mi sie podoba !! Dzieki wielkie !!
Nie rozumiem tylko tego co napisales z ColorMate.
Na zrzucie ekranu zaznaczylem dokladnie jak Ciebie zrozumialem!
Jeszcze raz dziekuje za tak szybka odpowiedz!!
Obrazek


Załączniki:
Untitled-1.jpg
Untitled-1.jpg [ 262.42 | Przeglądane 110 razy ]
wtorek, 9 lutego 2010, 13:17
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 22 października 2006, 23:57
Posty: 537
Lokalizacja: Lisewiec koło Kolbud koło Gdańska :)
Post Re: Automatyczne wstawianie przejsc
Jak wstawicz czarne to będziesz miał ściemnienie na końcu i wejście z czarnego na początku - bo po co ręcznie dokładać

_________________
Edius 8.xx, Sony VEGAS PRO 10.0 + DVD Architekt 6.0
GG: 467185
Skype: ArekWP
Odbitki na KODAK PROFESSIONAL w rozsądnych cenach http://www.fotogosia.pl - zapraszamy :)


wtorek, 9 lutego 2010, 13:42
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 9 lutego 2010, 01:14
Posty: 5
Post Re: Automatyczne wstawianie przejsc
To sie zle zrozumielismy.
Chodzi mi o to:
Obrazek

Czy da sie ustawic automat zeby byly wstawiane dissolve, zeby nie robic tego recznie??


Załączniki:
timeline2.png
timeline2.png [ 44.55 | Przeglądane 99 razy ]
wtorek, 9 lutego 2010, 14:00
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 9 lutego 2010, 01:14
Posty: 5
Post Re: Automatyczne wstawianie przejsc
Ps. Jeszcze raz wielkie dzieki za podpowiedz.
Teraz wstawiam sciszenia 10 razy szybciej :)
Moze nie jest to taki automat jak w premierze, ale.... :)
Robie w ten sposob, ze wrzucam wszystko na timeline, biore suwak na poczatak sciezki i przyciskiem "page down" skacze miedzy klipami, a mychą wciskam przycisk "Set default transition".
Sposob wolniejszy niz w premierze, ale duzoooo dokladniejszy i miliard razy szybszy od żmudnego przycinania sciezek!!
Ps. Jak ktos zna lepszy prosze dopisac :)
Pozdrawiam, Kuba


wtorek, 9 lutego 2010, 20:21
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 22 października 2006, 23:57
Posty: 537
Lokalizacja: Lisewiec koło Kolbud koło Gdańska :)
Post Re: Automatyczne wstawianie przejsc
Sorki pomyliłem się
Zaznacz wszystko na ścieżce
1. Klikasz w ścieżkę
2. Ctrl+A
3. Wybierasz przejście z katalogu Effect i ściągasz na klipy

i gotowe - masz na wszystkim przejścia

_________________
Edius 8.xx, Sony VEGAS PRO 10.0 + DVD Architekt 6.0
GG: 467185
Skype: ArekWP
Odbitki na KODAK PROFESSIONAL w rozsądnych cenach http://www.fotogosia.pl - zapraszamy :)


środa, 10 lutego 2010, 09:28
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 9 lutego 2010, 01:14
Posty: 5
Post Re: Automatyczne wstawianie przejsc
Hula!!!
Nie wiem czemu wczesniej bylo inaczej...
Robilem identycznie a dissolve wskakiwalo tylko na jedno ciecie!
Dziekuje za duza pomoc!!!
Pozdrawiam


środa, 10 lutego 2010, 14:42
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 22 października 2006, 23:57
Posty: 537
Lokalizacja: Lisewiec koło Kolbud koło Gdańska :)
Post Re: Automatyczne wstawianie przejsc
Jak wciskasz CTRL+P to wstawia tylko do klipu na którym jest kursor - jak ściągasz to dotyczy to całości - też niekonsekwencja - ale nie szukałem bo może da się przypisać skrót klawiszowy do wstawiania do wszystkich zaznaczonych

_________________
Edius 8.xx, Sony VEGAS PRO 10.0 + DVD Architekt 6.0
GG: 467185
Skype: ArekWP
Odbitki na KODAK PROFESSIONAL w rozsądnych cenach http://www.fotogosia.pl - zapraszamy :)


środa, 10 lutego 2010, 15:16
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL