Teraz jest niedziela, 20 października 2019, 00:38




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9 ] 
 Problem z Procoderem lub Ediusem 4.6 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec

Dołączył: piątek, 8 stycznia 2010, 11:13
Posty: 40
Post Problem z Procoderem lub Ediusem 4.6
Od kliku dni zaczął mi się wywalać Edius 4.6 z Procederem.

Pod koniec renderingu projektu ok 2godz w okolo 90% wywala się Edek .

Renderuje do *.m2v i *.wav.

Jedyna zmiana jaka dokonałem w komputerze to wymiana grafiki na GeForce 8600 GT. Sterowniki do grafiki zainstalowałem prawidłowo. tzn najpierw odinstalowałem poprzednie do VGA a następnie zainstalowałem najnowsze do tej karty ściągnięte przez moduł NVidia


środa, 24 lutego 2010, 10:28
Zobacz profil
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 22 maja 2003, 04:24
Posty: 3416
Lokalizacja: zachodniopomorskie
Post Re: Problem z Procoderem lub Ediusem 4.6
filip122 vel Darek napisał(a):
Renderuje do *.m2v i *.wav.

Dlaczego nie do *.m2v i *.m2a ?

_________________
Film jest jak seks: gdy nie ma uczucia, nawet technika nie pomoże
Pytania na pw. - tylko osobiste nie związane z forum!


środa, 24 lutego 2010, 21:57
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: piątek, 8 stycznia 2010, 11:13
Posty: 40
Post Re: Problem z Procoderem lub Ediusem 4.6
Montażysta Darek A. napisał(a):
filip122 vel Darek napisał(a):
Renderuje do *.m2v i *.wav.

Dlaczego nie do *.m2v i *.m2a ?


Dlatego ze Workshop miał problemy z dźwiękiem innym niż *.wav


czwartek, 25 lutego 2010, 02:19
Zobacz profil
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 22 maja 2003, 04:24
Posty: 3416
Lokalizacja: zachodniopomorskie
Post Re: Problem z Procoderem lub Ediusem 4.6
Nie wiem jakiego Workshopa używasz, gdyż ja pracuję na nim od początku chyba jego istnienia i bez problemu obsługuje on dźwięk w zapisie m2v, lecz jeszcze wygodniejszym jest importowanie materiału filmowego w formacie *.m2p, którego większość kompresorów jest w stanie utworzyć.
Skoro podajesz mu materiał video gotowy, nie wymagający już rekompresji, dlaczego nie robić tego z dźwiękiem?

_________________
Film jest jak seks: gdy nie ma uczucia, nawet technika nie pomoże
Pytania na pw. - tylko osobiste nie związane z forum!


czwartek, 25 lutego 2010, 16:06
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: piątek, 8 stycznia 2010, 11:13
Posty: 40
Post Re: Problem z Procoderem lub Ediusem 4.6
Montażysta Darek A. napisał(a):
Nie wiem jakiego Workshopa używasz, gdyż ja pracuję na nim od początku chyba jego istnienia i bez problemu obsługuje on dźwięk w zapisie m2v, lecz jeszcze wygodniejszym jest importowanie materiału filmowego w formacie *.m2p, którego większość kompresorów jest w stanie utworzyć.
Skoro podajesz mu materiał video gotowy, nie wymagający już rekompresji, dlaczego nie robić tego z dźwiękiem?



Mimo ze masz tyle tysięcy postów za co szacun :wink: to piszesz off topic . Jeśli możesz mi pomoc i naprowadzić co się stało procderowi ? to bardzo proszę , ale nie poruszaj w tym temacie innych spraw .

Dla utrudnienia napisze jeszcze ze na dwu komputerach proceder zamraża się zasypia jak mu każę liczyć do *.mvw na stronę Web , co dla mnie tez jest nie zrozumiale , bo kiedyś bez problemu liczył do tego formatu .


czwartek, 25 lutego 2010, 17:02
Zobacz profil
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 22 maja 2003, 04:24
Posty: 3416
Lokalizacja: zachodniopomorskie
Post Re: Problem z Procoderem lub Ediusem 4.6
filip122 vel Darek napisał(a):
Jeśli możesz mi pomoc i naprowadzić co się stało procderowi ? to bardzo proszę , ale nie poruszaj w tym temacie innych spraw .

Próbuję ustanowić, że wina nie leży po Stronie formatu, pytając dlaczego nie robisz w tym, czy tym, tak naprawdę ciekawy byłem czy jeśli spróbujesz - to czy może wtedy pójdzie...
Wina kodek packa, który.......
.... zresztą nie mogę Ci pomóc, trzeba by jakiegoś specjalistę w temacie spytać.
Pamiętaj na przyszłość:
- im więcej pytań, tym trafniejsza diagnoza, nie możesz mieć pretensji, że Ci się je zadaje.
Nikt nie jest w stanie trafić w dychę i odpowiedzieć "To jest to", jeśli nie pozwolisz sobie pomóc.
Przeinstaluj sam Procoder, nada on główne priorytety kodekom wprowadzanym przez siebie podczas instalacji, być może jakiś kodek pack wyparł je swoimi uniemożliwiając programowi poprawną pracę.
Może jest jakiś błąd w składni projektu uniemożliwiający przebrnięcie kompresora przez ten punkt, ale skąd mamy to wiedzieć?

_________________
Film jest jak seks: gdy nie ma uczucia, nawet technika nie pomoże
Pytania na pw. - tylko osobiste nie związane z forum!


czwartek, 25 lutego 2010, 17:45
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: piątek, 8 stycznia 2010, 11:13
Posty: 40
Post Re: Problem z Procoderem lub Ediusem 4.6
Montażysta Darek A. napisał(a):
Próbuję ustanowić, że wina nie leży po Stronie formatu,
Wina kodek packa, który.......
Przeinstaluj sam Procoder, nada on główne priorytety kodekom wprowadzanym przez siebie podczas instalacji, być może jakiś kodek pack wyparł je swoimi uniemożliwiając programowi poprawną pracę.
Może jest jakiś błąd w składni projektu uniemożliwiający przebrnięcie kompresora przez ten punkt, ale skąd mamy to wiedzieć?


Oczywiscie masz racje im więcej informacji tym łatwiej coś podpowiedzieć .

Właśnie teraz mi podpowiedziales , Tzn Procodera z Edkiem używam od roku, tak jak pisałem nic nie zmieniałem w kompie w sumie w 2 komputerach ) oprócz grafiki , Service Pack 2 , Procodera na jednym ze świrujących kompów odinstalowałem razem z Edkiem po ponownej instalacji bez zmian , do *.wmv proceder zamraża sie .

W sumie to u mnie są dwa problemy....
w jednym wywalanie się procodera i Edka pod koniec renderingu do DVD
a drugi problem to na dwu komputerach zasypianie procodera przy ex-porcie do *.wmv.
Na trzecim komputerze wszystko bez zmian .

Przy pierwszym kompie podczas wywalania przy exporcie do DVD nie będzie to błąd składni projektu bo dzieje się to na kilku projektach .

Przeinstaluje edka i procodera , sprawdze na innym projekcie jeszcze innym , i dam znać co ustaliłem .

Dzieki za probe podpowiedzi , czekam na inne czasami nie istotne sugestie bo takie czasami potrafią naprowadzić na pomysł


czwartek, 25 lutego 2010, 18:12
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: piątek, 8 stycznia 2010, 11:13
Posty: 40
Post Re: Problem z Procoderem lub Ediusem 4.6
Problem rozwiązany ,

Zamieszczam to info dla siebie i dla potomnych , przyczyna nieprawidłowego zachowania procodera , była wtyczka . Miałem zainstalowana wersje demo Vitascene i Hilerogryf . Okres testowy sie skończył . Odinstalowanie Vitascene i Helogryf naprawilo dzialanie Procodera . Nie wiem która z wtyczek kaszanila, ale definitywnie to była ich wina .

Wcześniejsza ponowna instalacja Procodera nic nie pomagała :D


czwartek, 11 marca 2010, 08:34
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: czwartek, 28 października 2010, 18:39
Posty: 1
Post Re: Problem z Procoderem lub Ediusem 4.6
Witam serdecznie potrzebuje folderu pluing z zainstalowanego programu Edius 4.6 prosiłbym o pomoc. Z góry dziękuję i pozdrawiam.


piątek, 29 października 2010, 08:10
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL