Teraz jest środa, 27 stycznia 2021, 19:18




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 43 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3
 EDIUS 6 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Re: EDIUS 6
Degenerado napisał(a):
wejdz na ebay.pl , wyszukaj canopus procoder
normalna cena , bez potrzeby posiadania ediusa


Hmm ciekawe gdzie to wyczytałeś. Upgrade to upgrade więc musisz posiadać soft który cię do zakupu takowego produktu upoważnia.
Cena na transit.pl jest naprawdę atrakcyjna - 600 PLN BRUTTO z FAKTURĄ VAT.


środa, 13 października 2010, 12:52
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7234
Lokalizacja: wawa
Post Re: EDIUS 6
nie oslabiaj.... dostales upust poniewaz masz ediusa a mi wystarczy procoder 2.0 i nie potrzebuje promocji bo to normalna cena jest za ten update


środa, 13 października 2010, 12:56
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Re: EDIUS 6
Wybacz ale pierdzielisz głupoty.
Cena jest dobra - ale nasz guru chyba nie umie czytać. Podałeś linki do prokodera na e-bay'u i co i kupa żadna z nich nie była na poziomie 600 pln - 670 + przesyłka. Nadal twierdzisz że tam jest taniej? Nie pogrążaj się tylko przyznaj że wyskoczyłes jak Filip z konopii.
To że masz prokodera 2.0 to nie znaczy że jest on dostępny w sprzedaży, a to tak samo jakbyś chciał kupić nówkę syrene 105 z salonu.

Inną kwerstią jest obecnie zasadność kupienia Prokodera - w chwili obecnej raczej zainwestowałbym w kartę do kodowania.


środa, 13 października 2010, 15:13
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7234
Lokalizacja: wawa
Post Re: EDIUS 6
wybacz ale nie wiem czy jest glupi czy po prostu naiwny

reklamujesz PROMOCJE - update do procodera za 600 brutto podczas gdy normalna cena jest 650 + przesylka i w tej zajebistej promocji warunkiem jest posiadanie Ediusa za 1000zl, to zupelnie jak pani w warzywaniaku ci sprzeda 10 kilo jablek a ty akurat nie bedziesz mial koncowki 20 groszy ale jak dokupisz 3 kilo bananow za rowna sume to ona ci te 20 groszy podaruje

chyba wyskoczyles jak pelikan ktory lyka wszystko bo do mediamarkt go nie chca wpuscic...


środa, 13 października 2010, 15:40
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 5 maja 2005, 09:13
Posty: 637
Post Re: EDIUS 6
arekwp napisał(a):
Hmm ciekawe gdzie to wyczytałeś. Upgrade to upgrade więc musisz posiadać soft który cię do zakupu takowego produktu upoważnia.
Cena na transit.pl jest naprawdę atrakcyjna - 600 PLN BRUTTO z FAKTURĄ VAT.


Podałem ten link, gdyż oferta wydawała się godna uwagi, sam kupiłem wiosną u nich za 600zł ProCodera 3. Zastanawiam się dlaczego piszą, ze to jest UPG, skoro dostałem pełną, samodzielnie działającą wersję z kluczem usb. Nigdy wcześniej nie miałem ProCodera 2 czy Expressa więc nie było z czego robić upg.

Owszem posiadam Ediusa 5.5 z hd Stormem na jednej ze stacji, ale akurat ProCoder 3 śmiga aż miło sam na innej :?


środa, 13 października 2010, 19:12
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Re: EDIUS 6
To, że soft posiada klucz USB w żaden sposób nie zmienia faktu że jest to upgrade. Tak samo fakt że apliakcja działa sama też nie ma żadnego znaczenia - nigdzie w warunkach działania nie było napisane że musi być odpalona na maszynie na której zainstalowano Edius'a.

Upgrade to nic innego jak ukłon w kierunku użytkowników innych produktów danego producenta. Powiem więcej możesz kupić sobie tą wersję nie posiadając wymaganego softu, jednakże uzywanie jej będzie niezgodne z licencją jaka jest w tej wersji zawarta więc po prostu będzie nielegalne. Sprzedając dwa produkty A i B mogę zawrzeć w umowie licencji upgrade B że warunkiem jego zakupu jest posiadanie wcześniejsze wersji produktu B lub dowolnej wersji produktu A, przy czym w tym drugim wypadku do legalnego korzystania warunkiem koniecznym jest posiadanie aktualnej licencji na produkt A.

Licencja Ediusa czy Prokodera także nie zawiera informacji na ilu komputerach może być on zainstalowany. Użycie (oczywiście legalne) oprogramowania i tak jest ograniczone kluczem sprzętowym.

Z innej strony - niedawno można było nabyć upgrade sony Vegas'a za 20% ceny pod warunkiem posiadania licencji na program do montażu innego producenta.


środa, 13 października 2010, 20:40
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Re: EDIUS 6
Degenerado napisał(a):
wybacz ale nie wiem czy jest glupi czy po prostu naiwny

reklamujesz PROMOCJE - update do procodera za 600 brutto podczas gdy normalna cena jest 650 + przesylka



Tak i pewnie też na ebay.pl
Nie wiem ale chyba jesteś ŚLEPY - EBAY.PL

CANOPUS (GRASS VALLEY) PROCODER 3 - FULL VERSION
Brand New Full Version!
Lokalizacja: Stany Zjednoczone
- cena za 1219,09 zł +105,14 zł - mam problemy z liczeniem bo jakoś nie wychodzi mi 650 zł.
Twoje pełne wersje które wspominasz to UPGRADE - 664-668 zł + koszty przesyłki, dodatkowo dwie wersje PEŁNE po 1474 PLN
Razem SZEŚĆ aukcji.

Zadaj sobie troszeczkę trudu i sprawdź o czym piszesz zanim zaczniesz krytykować innych.
Męrcze ja nazwany przez ciebie głupim piszę do Ciebie - NAUCZ SIĘ CZYTAĆ TEKSTY ZE ZROZUMIENIEM
I z łaski swojej doczytaj posty bo to nie ja podałem linka do prokodera, a co najwyżej zacytowałem kogoś i stwierdziłem, że cena jest atrakcyjna.


środa, 13 października 2010, 20:57
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7234
Lokalizacja: wawa
Post Re: EDIUS 6
"Zadaj sobie troszeczkę trudu i sprawdź o czym piszesz zanim zaczniesz krytykować innych"

"normalna cena , bez potrzeby posiadania ediusa, a pelna wersja kosztuje 1500zl " - to jest to co napisalem odnosnie pelnej wersji
update bez potrzeby posiadania ediusa kosztuje 650 plus przesylka (notabene tyle co u nas) - tak wiec popros kogos o czytanie dla ciebie o rozumieniu nawet nie wspominam

wiec co to za promocja 600zl skoro musze miec ediusa, oszczedzam 50 zl pod warunkiem ze kupie kiepski program za minimum 1000 zeta ?
teraz wiem dlaczego was do mediamarkt nie wpuszczaja ...


środa, 13 października 2010, 22:07
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Re: EDIUS 6
Dalej piszesz bzdury.

Degenerado napisał(a):
wejdz na ebay.pl , wyszukaj canopus procoder
normalna cena , bez potrzeby posiadania ediusa, a pelna wersja kosztuje 1500zl a nie 2000 jak u nas ....


Napisałeś że normalna cena za UPGRADE to cena 600 PLN - NIE MA - powtórzę - na EBAY.PL nie ma softu w cenie 600 PLN, a poza tym UPGRADE wymaga spełnienia warunków upoważniających do jego zakupu.

GV - a obecnie - TGV nie wypuścił wersji UPGRADE którą można kupić bez posiadania żadnego softu - musisz mieć albo EDKA albo starszego prokodera (czy inny produkt tej firmy tego już nie czytałem bo mi to nie jest potrzebne). Nie wiem skąd wam się wzięło że UPGRADE to wersja do kupienia od tak sobie. Poczytaj licencję. To że sprzedawca napisze, że możesz kupić sobie wersję bez softu nie zmienia zapisów licencyjnych.

Ciekawe ilu z was przy takim podejściu jakie niektórzy tu reprezentują przeszłoby audyt oprogramowania - śmiem twierdzić że bardzo znikomy procent.


Nadal jednak żadna z kwestii nie odnosi się do tego co napisałem - do zasadności kupowania prokodera w chwili obecnej.


czwartek, 14 października 2010, 07:29
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7234
Lokalizacja: wawa
Post Re: EDIUS 6
oslabiasz mnie, wyskakujecie z promocja 600zl podczas gdy to samo jest na ebay.pl

http://cgi.ebay.pl/Thomson-Canopus-ProC ... 255e1b3062

3 dni temu bylo po przeliczeniu za 620 , wczoraj 650, dzisiaj 660 - wiec moglem powiedziec ze to jest 600zl (pi razy drzwi) a to co podal a ty przytaknales to zadna nowosc, promocja czy rewelacja, jakby to bylo 300-400zl to bym sie zgodzil

co do zasadnosci kupowania procodera nie polemizuje bo jest wolny, nie jedzie po wszystkich rdzeniach i kosztuje tyle co calu premiere z encoderem i encorem (w usa)


czwartek, 14 października 2010, 09:18
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Re: EDIUS 6
Degenerado napisał(a):
oslabiasz mnie, wyskakujecie z promocja 600zl podczas gdy to samo jest na ebay.pl
3 dni temu bylo po przeliczeniu za 620 , wczoraj 650, dzisiaj 660 - wiec moglem powiedziec ze to jest 600zl (pi razy drzwi) a to co podal a ty przytaknales to zadna nowosc, promocja czy rewelacja, jakby to bylo 300-400zl to bym sie zgodzil


Wiesz co szkoda słów - ja nadal twierdzę że 600 z dakturą VAT jest ceną lepszą niż 650 bez faktury i bez możliwości odliczenia VAT'u.
Co do tego że prokoder jest wolny to prawda, ale jego jakość kodowania prewyższa encodera.


czwartek, 14 października 2010, 11:14
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7234
Lokalizacja: wawa
Post Re: EDIUS 6
wiesz jestesmy w unii juz od jakiegos czasu i wyobraz sobie ze niemcy tez wystawiaja daktury :) poza tym na aukcji ktora podalem nie ma wymogu posiadania ediusa chyba ze nie doczytalem ale juz i tak mam dosc tego tematu i tlumaczenia ze czarne jest czarne , lap kolejne takie okazje okazje


czwartek, 14 października 2010, 11:42
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Re: EDIUS 6
NOWY EDIUS - i NOWE PROBLEMY - czyli jak skopać coś co działało

http://www.swiatobrazu.pl/forumwideo/viewtopic.php?f=37&t=32481&p=155770#p155770


czwartek, 21 października 2010, 12:25
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 43 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL