Teraz jest wtorek, 22 października 2019, 04:16




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 
 przebarwienia w procoderze 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 5 września 2004, 11:26
Posty: 222
Lokalizacja: śląsk
Post przebarwienia w procoderze
podczas konwersji pliku avchd do dv zarówno w ediusie jak i w procoderze
plik wynikowy ma przebawienia , robi sie co pewien czas delikatnie zielony lub czerwony. czym to może być spowodowane.

_________________
system windows 7
procesor dual core 8400 2x3giga.
ram 2x2giga ddr 2
płyta gigabyte GA-EP43-DS3L.
karta grafiki ati 4670 512 ram
trzy twardziele sata
kamera sony HDR-FX1000 i panasonic HDC-HS100


wtorek, 31 sierpnia 2010, 16:03
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 10 marca 2009, 15:30
Posty: 349
Post Re: przebarwienia w procoderze
Też tak mam, teraz używam AVCHD2HQ też Canopusa i to zjawisko nie występuje.

_________________
Nikon Z6, 3x Lumix G80, SonyCX900, Nikon D750, D7200, D7000, ZHIYUN GIMBAL CRANE, ZHIYUN Weebill Lab, Mavic Pro, Lumix FZ-2000


Ostatnio edytowano poniedziałek, 6 września 2010, 11:57 przez zedgrajewo, łącznie edytowano 1 raz

piątek, 3 września 2010, 08:18
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 5 września 2004, 11:26
Posty: 222
Lokalizacja: śląsk
Post Re: przebarwienia w procoderze
jestem Ci niezmiernie wdzięczny, dawałem pliki avchd od razu na timeline , ale obróbka sie ślimaczyła . gdybyś mógł z doświadczenia napisać czy zmieniasz coś w ustawieniach codeka, ustawiam na fine ,2 kanały audio i eksportuje na timeline i do pliku .czy to dobra droga?

_________________
system windows 7
procesor dual core 8400 2x3giga.
ram 2x2giga ddr 2
płyta gigabyte GA-EP43-DS3L.
karta grafiki ati 4670 512 ram
trzy twardziele sata
kamera sony HDR-FX1000 i panasonic HDC-HS100


piątek, 3 września 2010, 17:10
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 10 marca 2009, 15:30
Posty: 349
Post Re: przebarwienia w procoderze
Ja nic nie zmieniam w ustawieniach.

_________________
Nikon Z6, 3x Lumix G80, SonyCX900, Nikon D750, D7200, D7000, ZHIYUN GIMBAL CRANE, ZHIYUN Weebill Lab, Mavic Pro, Lumix FZ-2000


poniedziałek, 6 września 2010, 12:00
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 5 września 2004, 11:26
Posty: 222
Lokalizacja: śląsk
Post Re: przebarwienia w procoderze
zauważyłem że pliki po zrendrowaniu w tym kodeku i później po ponownej obróbce w ediusie a następnie w wynikowym pliku vob z bitrate 6600 są troche mleczne lub jak kto woli zadymione , jedak trzeba coś tam zmienic. będe próbował dalej.

_________________
system windows 7
procesor dual core 8400 2x3giga.
ram 2x2giga ddr 2
płyta gigabyte GA-EP43-DS3L.
karta grafiki ati 4670 512 ram
trzy twardziele sata
kamera sony HDR-FX1000 i panasonic HDC-HS100


środa, 8 września 2010, 10:06
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL