Teraz jest niedziela, 20 października 2019, 01:21




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2 ] 
 Layouter, Mask punkty osi czasu 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 31 maja 2010, 11:05
Posty: 1906
Lokalizacja: Opole
Post Layouter, Mask punkty osi czasu
Oglądając pokaz http://www.youtube.com/watch_popup?v=ik ... edium#t=70 (1,09 min) dotyczący narzędzia Mask i nie tylko bo i w samym Layouterze można postawić punkty, zdefiniowane zmienne na osi czasu.
Obrazek
Jak postawić taki punkt?

EDIT
No dobra, to było proste, choć mało intuicyjne.
Trzeba postawić "ptaszka" przy "Mask", lub "Layouter" i pacnąć kwadracik między dwoma trójkątami. Kolejne zmienne będą się zaznaczać automatycznie po dokonaniu jakiejś zmiany, czyli dalej już po "staremu".

EDIT 2
Babol(może tylko u mnie)
Play(spacja) i nie widać efektów w oknie Layoutera :) widać je w oknie playera. Mam 2 monitory, ale jak bym miał 1 to byłby nie lada problem z podglądem dokonanych zmian.

EDIT 3
Przyszedł czas refleksji na gorąco.
Oba narzędzia są do dupy.
Z powodów powyższych i zaznaczania w Mask obszaru na klipie by go np wyciąć zbyt często zaznaczanie samo się kończyło. W ramach mojej nie znajomości narzędzia operacje zaznaczania często musiałem powtarzać od nowa. Zagotowałem się, rozluźni mnie tylko twórczość Teresy Orlowski.

_________________
Obrazek


czwartek, 18 listopada 2010, 17:46
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 22 października 2006, 23:57
Posty: 537
Lokalizacja: Lisewiec koło Kolbud koło Gdańska :)
Post Re: Layouter, Mask punkty osi czasu
O tym zaznaczaniu już pisałem - skoro wchodze w layouter to powinien być z klucza zaznaczony !!!

A tak wogóle to nie rozumiem dlaczego LAYOUTER na poziomie klipu jest zaznaczony!!! Jest to o tyle dziwne że jego zaznaczenie/odznaczenie przy niewypełnionej wartości totalnie nic nie daje.
Powinna być opcja włączenia i wyłączenia Layoutera tylko w przypadku gdy coś w nim jest.

_________________
Edius 8.xx, Sony VEGAS PRO 10.0 + DVD Architekt 6.0
GG: 467185
Skype: ArekWP
Odbitki na KODAK PROFESSIONAL w rozsądnych cenach http://www.fotogosia.pl - zapraszamy :)


piątek, 19 listopada 2010, 01:11
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL