Teraz jest poniedziałek, 21 października 2019, 07:16




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 21 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
 dziwoląg na timeline - edius 5.51 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec

Dołączył: sobota, 19 września 2009, 13:32
Posty: 15
Lokalizacja: małopolska
Post dziwoląg na timeline - edius 5.51
Witam, od dłuższego czasu używałem w/w softu bezproblemowo. Ostatnio spotkała mnie niemiła niespodzianka. Program nie daje możliwości imoprtowania jakiegokolwiek klipu na timeline. Timeline nie przyjmuje ani wideo, ani obrazka ani dzwięku, ani sekwencji z BINa. Wygląda to tak, że przeciągając klip na timeline kursor "trzyzmający" klip zmienia się w "x" . Da się jedynie kopiować klipy między sekwencjami. Reszta działa bez zarzutu (wszystkie exporty, przejscia, filtry itd)
Przeglądałem zakładki w ustawieniach programu i nie widzę nic podejrzanego. Ma ktoś jakiś pomysł? :) pozdrawiam


sobota, 20 listopada 2010, 12:08
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 22 października 2006, 23:57
Posty: 537
Lokalizacja: Lisewiec koło Kolbud koło Gdańska :)
Post Re: dziwoląg na timeline - edius 5.51
zrób zrzut ekranu

_________________
Edius 8.xx, Sony VEGAS PRO 10.0 + DVD Architekt 6.0
GG: 467185
Skype: ArekWP
Odbitki na KODAK PROFESSIONAL w rozsądnych cenach http://www.fotogosia.pl - zapraszamy :)


sobota, 20 listopada 2010, 12:51
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: sobota, 19 września 2009, 13:32
Posty: 15
Lokalizacja: małopolska
Post Re: dziwoląg na timeline - edius 5.51
Nie bardzo wiem co ma taki zrzut przedstawiać :) chodzi o to, że w BINie klikam prawym klawiszem na klip -> add to timeline (shift + enter) i..... nie dzieje się nic :( media mogę dodawać do BINa natomiast z bina na timeline ani rusz. Reszta OK.


sobota, 20 listopada 2010, 13:02
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: poniedziałek, 7 marca 2005, 17:21
Posty: 37
Post Re: dziwoląg na timeline - edius 5.51
Sprawdź, czy na ścieżce audio nie odhaczył Ci się jeden z kanałów, albo czy nie masz zablokowanej całej ścieżki AV


sobota, 20 listopada 2010, 14:04
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: sobota, 19 września 2009, 13:32
Posty: 15
Lokalizacja: małopolska
Post Re: dziwoląg na timeline - edius 5.51
Nic się nie odhaczyło i AV nie jest zablokowana :(


poniedziałek, 22 listopada 2010, 12:07
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 22 października 2006, 23:57
Posty: 537
Lokalizacja: Lisewiec koło Kolbud koło Gdańska :)
Post Re: dziwoląg na timeline - edius 5.51
A nie prościej jednak wrzucić zrzut ekranu całego ediusa?

_________________
Edius 8.xx, Sony VEGAS PRO 10.0 + DVD Architekt 6.0
GG: 467185
Skype: ArekWP
Odbitki na KODAK PROFESSIONAL w rozsądnych cenach http://www.fotogosia.pl - zapraszamy :)


poniedziałek, 22 listopada 2010, 12:11
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: sobota, 19 września 2009, 13:32
Posty: 15
Lokalizacja: małopolska
Post Re: dziwoląg na timeline - edius 5.51
odinstalowałem 5.51 zainstalowałem 6.01 i to samo jest Obrazek


poniedziałek, 22 listopada 2010, 13:42
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 22 października 2006, 23:57
Posty: 537
Lokalizacja: Lisewiec koło Kolbud koło Gdańska :)
Post Re: dziwoląg na timeline - edius 5.51
Ustaw aktywność audio i video przy ścieżce VA1 (po lewej stronie)

_________________
Edius 8.xx, Sony VEGAS PRO 10.0 + DVD Architekt 6.0
GG: 467185
Skype: ArekWP
Odbitki na KODAK PROFESSIONAL w rozsądnych cenach http://www.fotogosia.pl - zapraszamy :)


poniedziałek, 22 listopada 2010, 14:49
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 31 maja 2010, 11:05
Posty: 1906
Lokalizacja: Opole
Post Re: dziwoląg na timeline - edius 5.51
Dla wizualizacji
Obrazek

_________________
Obrazek


poniedziałek, 22 listopada 2010, 15:57
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: piątek, 22 lipca 2011, 11:20
Posty: 11
Post Re: dziwoląg na timeline - edius 5.51
Mam ten sam problem i edka 5.1. U mnie trochę inaczej wygląda lewa strona timeline, aczkolwiek są podobne symbole, tylko że zabawa nimi też nic mi nie dała. :/


piątek, 22 lipca 2011, 11:38
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 31 maja 2010, 11:05
Posty: 1906
Lokalizacja: Opole
Post Re: dziwoląg na timeline - edius 5.51
Spróbuj w nowej sekwencji Shift+Ctrl+N

_________________
Obrazek


piątek, 22 lipca 2011, 12:16
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: piątek, 22 lipca 2011, 11:20
Posty: 11
Post Re: dziwoląg na timeline - edius 5.51
Nowa sekwencja, nowy projekt - nie ma to żadnego znaczenia. Klipy wchodzą tylko na linię napisów.

Acha, nadmienię że klipy które już są na timeline w projekcie mogę spokojnie pomiędzy liniami przenosić i powielać. Tylko nowych nie mogę dodawać.


piątek, 22 lipca 2011, 12:39
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 31 maja 2010, 11:05
Posty: 1906
Lokalizacja: Opole
Post Re: dziwoląg na timeline - edius 5.51
Otwórz stary, działający projekt i sprawdź jego właściwości(u góry settings/project settings). Teraz otwórz nowy i dokonaj zmian, na wzór starego.
Napisz czy pomogło i co było nie tak ustawione.

_________________
Obrazek


piątek, 22 lipca 2011, 13:04
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: piątek, 22 lipca 2011, 11:20
Posty: 11
Post Re: dziwoląg na timeline - edius 5.51
Chyba się nie zrozumieliśmy. Na timeline mogę przemieszczać tylko te klipy które już są na niej. Nie ważne czy stary czy nowy projekt, nic nowego nie dodam na timeline. Nawet jeśli klip przeciągnę z timeline do bin to jego powrót na timeline jest niemożliwy (chyba że Ctr - Z).

Montowałem, wieczorem zamknąłem program, rano odpalam i już jest problem.


piątek, 22 lipca 2011, 16:04
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 31 maja 2010, 11:05
Posty: 1906
Lokalizacja: Opole
Post Re: dziwoląg na timeline - edius 5.51
...znaczy ze wieczorem było dobrze a rano już nie?

_________________
Obrazek


piątek, 22 lipca 2011, 16:40
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 21 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL