Teraz jest czwartek, 17 października 2019, 07:47




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9 ] 
 zestaw pod ediusa 6 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec

Dołączył: piątek, 28 marca 2008, 23:51
Posty: 49
Post zestaw pod ediusa 6
Witam, mam taki mały problemik potrzebuje złożyć zestaw komputerowy pod ediusa 6 , z wyjściem na monitor montażowy +tv LCD podgląd pełnoekranowy .Jaką dobrą konfiguracje polecacie,posiadam kamerę ex 1r oraz sony vegasa 10, którego otrzymałem przy zakupie kamery. Dotychczas pracowałem na adobe 6.5 dzięki...


Ostatnio edytowano niedziela, 5 grudnia 2010, 02:10 przez mariovid, łącznie edytowano 1 raz

sobota, 4 grudnia 2010, 19:14
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 31 sierpnia 2006, 01:30
Posty: 451
Lokalizacja: Poznań
Post Re: zestaw pod ediusa 6
mariovid napisał(a):
Witam, man taki mały problemik potrzebuje złożyć zestaw komputerowy pod ediusa 6 , z wyjściem na monitor montażowy +tv LCD podgląd pełnoekranowy .Jaką dobrą konfiguracje polecacie,posiadam kamerę ex 1r oraz sony vegasa 10, którego otrzymałem przy zakupie kamery. Dotychczas pracowałem na adobe 6.5 dzięki...

A dlaczego edius skoro przyzwyczajenia z adobe? :)
Jeśli chcesz mieć podgląd na tv to do ediusa potrzebna będzie Ci karta wideo. W premierce CS5 podpinasz 2 monitory pod kartę graficzną i w preferencjach ustawiasz mu, że na drugim wyjściu ma być pełnoekranowy odgląd. A do obrabiania klipów z EX1 w premierce nie będziesz nawet potrzebował mercury engine.

_________________
...zanim coś napiszesz...poczuj się dyplomatą...
2xProcesor, 1xPłyta główna, 4xPamięc ram, 1xCDROM, 1xFDD, 6xDysk twardy, 1xKarta graficzna, 1xZasilacz


sobota, 4 grudnia 2010, 20:00
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: piątek, 28 marca 2008, 23:51
Posty: 49
Post Re: zestaw pod ediusa 6
Dobre pytanie dlaczego edius , też się nad tym zastanawiam. Jeżeli chodzi o ediusa to udało mi się wylosować go na BEiKS Roadshow,ponoć recenzje na jego temat niezbyt dobre , a cs 5 cena więc dylemat co zrobić.


niedziela, 5 grudnia 2010, 02:05
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7234
Lokalizacja: wawa
Post Re: zestaw pod ediusa 6
sprzedac edka i kupic cs5, sam zestaw z premierem mozna dostac za 2500 full box a update za 1400
(u nas w kraju na fakture)


niedziela, 5 grudnia 2010, 02:11
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: piątek, 28 marca 2008, 23:51
Posty: 49
Post Re: zestaw pod ediusa 6
Masz namiary gdzie?


niedziela, 5 grudnia 2010, 02:20
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7234
Lokalizacja: wawa
Post Re: zestaw pod ediusa 6
no allegro i ebay monitoruje jak chce cos kupic, bardzo czesto sie zdazaja dobre oferty (ostatnio win7 ult. box byl po 300zl brutto), na ten moment premierea nie widze


niedziela, 5 grudnia 2010, 02:34
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 31 maja 2010, 11:05
Posty: 1906
Lokalizacja: Opole
Post Re: zestaw pod ediusa 6
Na wstępie gratuluję wygranej.
Jeśli chodzi o konfiguracje to akurat Edius potrzebuje niewiele, ba... będzie działać na zintegrowanej grafice przy 2 monitorach :). GPU potrzebuje grupa przejść i dodatki np Vitascene, no ale to już nie Edius...
Z Premiere do Edka nie daleko, podobne zasady obróbki. Na plus dla Premiere że działa w parze z Encore, a Ediusowy authoring jest kompromitacją tej firmy.
Potestuj, a nóż Ci podpasi.

_________________
Obrazek


niedziela, 5 grudnia 2010, 22:08
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 13 grudnia 2005, 17:36
Posty: 290
Post Re: zestaw pod ediusa 6
Łatwo znaleźć w necie konfigurację pod Ediusa w jednej z firm oferujacych takie gotowe zestawy. Sam zrobiłem taki z małymi modyfikacjami pod ediusa 5 i kartę HD Storm, które zreszta zaraz sprzedałem. Wszystko śmiga bezproblemowo.
Do authoringu może nie tak zaawansowanego jak Encore czy DVD Architect ale spokojnie wystarczającego polecam TMPGEng4. Koszt niewielki a możliwości spore. Co do tych negatywnych recenzji to nie jest tak źle - oczekiwania zawsze przerastają to co otrzymujemy w kolejnych wersjach tego programu. Mi ten program zdecydowanie pasuje - w Edku 6 konwersja DVD z materiału HD porównując do poprzednich wersji całkiem nieźle wygląda pod względem jakości .


niedziela, 5 grudnia 2010, 22:35
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 22 października 2006, 23:57
Posty: 537
Lokalizacja: Lisewiec koło Kolbud koło Gdańska :)
Post Re: zestaw pod ediusa 6
Trochę się dziwię autorowi wątku. Mając VEGASA PRO 10 i zakładając że nie znam Ediusa - zdecydowanie montowałbym w VEGASIE.

_________________
Edius 8.xx, Sony VEGAS PRO 10.0 + DVD Architekt 6.0
GG: 467185
Skype: ArekWP
Odbitki na KODAK PROFESSIONAL w rozsądnych cenach http://www.fotogosia.pl - zapraszamy :)


poniedziałek, 6 grudnia 2010, 07:59
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL