Teraz jest poniedziałek, 21 października 2019, 00:08




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 12 ] 
 EDIUS I KANAŁ ALFA 
Autor Wiadomość
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: poniedziałek, 11 stycznia 2010, 22:11
Posty: 162
Post EDIUS I KANAŁ ALFA
DLACZEGO EDIUS MA PROBLEM Z KANAŁEM ALFA???bez renderowania jak przekonwertuje na dvd to jest ok a jak renderuje i chce przekonwertowac to kanał alfa nie działa o co tu chodzi????


poniedziałek, 3 stycznia 2011, 19:06
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 22 października 2006, 23:57
Posty: 537
Lokalizacja: Lisewiec koło Kolbud koło Gdańska :)
Post Re: EDIUS I KANAŁ ALFA
Napisałeś edius ale nie podałeś wersji programu. Opis problemu powinien być bardziej dokładny.

_________________
Edius 8.xx, Sony VEGAS PRO 10.0 + DVD Architekt 6.0
GG: 467185
Skype: ArekWP
Odbitki na KODAK PROFESSIONAL w rozsądnych cenach http://www.fotogosia.pl - zapraszamy :)


poniedziałek, 3 stycznia 2011, 22:51
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: niedziela, 11 czerwca 2006, 12:46
Posty: 133
Post Re: EDIUS I KANAŁ ALFA
gruby139a napisał(a):
DLACZEGO EDIUS MA PROBLEM Z KANAŁEM ALFA???bez renderowania jak przekonwertuje na dvd to jest ok a jak renderuje i chce przekonwertowac to kanał alfa nie działa o co tu chodzi????


potwierdzam,ze po renderze kanał alfa znika-edek 5.51.Też nie wiem dlaczego i co jest grane.


poniedziałek, 3 stycznia 2011, 23:09
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 31 maja 2010, 11:05
Posty: 1906
Lokalizacja: Opole
Post Re: EDIUS I KANAŁ ALFA
http://translate.google.pl/translate?hl ... %3Divnsufd

_________________
Obrazek


wtorek, 4 stycznia 2011, 00:51
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: poniedziałek, 11 stycznia 2010, 22:11
Posty: 162
Post Re: EDIUS I KANAŁ ALFA
niestety ale w wersji 5.51 jak i w 6 jest to samo kanał alfa znika po renderze no i czy ktos zna sposób na to?????


środa, 5 stycznia 2011, 19:11
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 31 maja 2010, 11:05
Posty: 1906
Lokalizacja: Opole
Post Re: EDIUS I KANAŁ ALFA
nigdy nie był mi potrzebny, ale taką opcje ma mov.
Pozdrawiam

_________________
Obrazek


środa, 5 stycznia 2011, 23:33
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 22 października 2006, 23:57
Posty: 537
Lokalizacja: Lisewiec koło Kolbud koło Gdańska :)
Post Re: EDIUS I KANAŁ ALFA
Robert - nie udało mi się z Edka zrobić mov'a z kanałem alfa

_________________
Edius 8.xx, Sony VEGAS PRO 10.0 + DVD Architekt 6.0
GG: 467185
Skype: ArekWP
Odbitki na KODAK PROFESSIONAL w rozsądnych cenach http://www.fotogosia.pl - zapraszamy :)


piątek, 7 stycznia 2011, 12:29
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: poniedziałek, 11 stycznia 2010, 22:11
Posty: 162
Post Re: EDIUS I KANAŁ ALFA
widze ze najlepszym sposobem jest render całego projektu na koncu dodaje animacje z kanałem alfa i eksportuje do np mpeg2 i po problemie


piątek, 7 stycznia 2011, 18:38
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 31 maja 2010, 11:05
Posty: 1906
Lokalizacja: Opole
Post Re: EDIUS I KANAŁ ALFA
arekwp napisał(a):
Robert - nie udało mi się z Edka zrobić mov'a z kanałem alfa

Pisząc poprzedni post tylko mi się wydawało że znajduje się tam opcja odnośnie alpha, teraz sprawdziłem i jej tam nie ma. Sorki za moje halucynacje ;)

_________________
Obrazek


niedziela, 9 stycznia 2011, 16:57
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 31 maja 2010, 11:05
Posty: 1906
Lokalizacja: Opole
Post Re: EDIUS I KANAŁ ALFA
Człowiek całe życie się uczy.
Tak się robi kanał alpha w Ediusie:
http://www.videoproductions.com.au/html ... -clip.html

_________________
Obrazek


Ostatnio edytowano niedziela, 13 marca 2011, 17:17 przez robertnik, łącznie edytowano 1 raz

sobota, 12 marca 2011, 06:17
Zobacz profil
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 22 maja 2003, 04:24
Posty: 3416
Lokalizacja: zachodniopomorskie
Post Re: EDIUS I KANAŁ ALFA
Page not found
Nie bardzo rozumiem co macie pod pojęciem "robić kanał alpha", ale ja bez problemu tworzę grafikę najróżniejszego typu i zapisuję klipy jako animacje z kanałem alpha wszystko zależy od tego w ilu bitach zapiszemy klip.

_________________
Film jest jak seks: gdy nie ma uczucia, nawet technika nie pomoże
Pytania na pw. - tylko osobiste nie związane z forum!


niedziela, 13 marca 2011, 08:32
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 31 maja 2010, 11:05
Posty: 1906
Lokalizacja: Opole
Post Re: EDIUS I KANAŁ ALFA
Poprawiłem link(wywaliłem translator).
Osobiście nigdy nie miałem potrzeby, ale kto wie co bedzie w przyszłości.
Jakieś szczegóły Darku? W 10b działa w 8 nie?

_________________
Obrazek


niedziela, 13 marca 2011, 17:21
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 12 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL