Teraz jest niedziela, 20 października 2019, 01:12




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 14 ] 
 Jak zrobić zakłócenia na filmie w edku 6? 
Autor Wiadomość
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: czwartek, 17 lutego 2005, 19:24
Posty: 142
Lokalizacja: Świdnica
Post Jak zrobić zakłócenia na filmie w edku 6?
Witam, tak jak w temacie, mianowicie chodzi mi o stworzenie zakłóceń obrazu w edku, czyli tak jakby np. w podczas programu na żywo padła transmisja, pojawiają się takie szaro czarne mrówki :) nie wiem czy dobrze to tłumacze, ale czekam na odpowiedź


poniedziałek, 10 stycznia 2011, 23:19
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 31 maja 2010, 11:05
Posty: 1906
Lokalizacja: Opole
Post Re: Jak zrobić zakłucenia na filmie w edku 6?
Efekt "Mrówki" z palety Effect/Video Filters
Załącznik:
0123456789.png
0123456789.png [ 68.01 | Przeglądane 194 razy ]

Video Noise i Sharpness.

_________________
Obrazek


poniedziałek, 10 stycznia 2011, 23:29
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: czwartek, 17 lutego 2005, 19:24
Posty: 142
Lokalizacja: Świdnica
Post Re: Jak zrobić zakłucenia na filmie w edku 6?
Tak, wiem, że edius ma taką funkcje, ale czy uzyskam nią coś takiego

http://statichg.demotywatory.pl/uploads ... 89_500.jpg


poniedziałek, 10 stycznia 2011, 23:35
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 31 maja 2010, 11:05
Posty: 1906
Lokalizacja: Opole
Post Re: Jak zrobić zakłucenia na filmie w edku 6?
pr@del napisał(a):
Tak, wiem, że edius ma taką funkcje, ale czy uzyskam nią coś takiego

http://statichg.demotywatory.pl/uploads ... 89_500.jpg

Biały jpg z nałożonym Video Noise.

Drugi link, którego nie zdążyłem skopiować przed jego usunięciem to np Lop Slide z wysokimi wartościami.

_________________
Obrazek


poniedziałek, 10 stycznia 2011, 23:41
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: czwartek, 17 lutego 2005, 19:24
Posty: 142
Lokalizacja: Świdnica
Post Re: Jak zrobić zakłucenia na filmie w edku 6?
Dzięki. Zaraz przetestuje :) A czy wiesz jaki efekt nałożyć, żeby uzyskać dźwięk wytłumiony, tak jak przy zamkniętych drzwiach, albo np. przez telefon? Co prawda zrobiłem to innymi efektami, ale nie bardzo mi się podoba.


poniedziałek, 10 stycznia 2011, 23:50
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 31 maja 2010, 11:05
Posty: 1906
Lokalizacja: Opole
Post Re: Jak zrobić zakłucenia na filmie w edku 6?
Z modyfikacjami dźwięku jestem na bakier. Edius nie daje w tej dziedzinie nic specjalnego.

_________________
Obrazek


poniedziałek, 10 stycznia 2011, 23:54
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: czwartek, 17 lutego 2005, 19:24
Posty: 142
Lokalizacja: Świdnica
Post Re: Jak zrobić zakłucenia na filmie w edku 6?
Trudno będę musiał męczyć się tak jak do tej pory, a wskazówki, które mi przekazałeś zaraz sprawdzę :)


poniedziałek, 10 stycznia 2011, 23:57
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 16 grudnia 2003, 14:02
Posty: 10
Lokalizacja: Zambrów
Post Re: Jak zrobić zakłócenia na filmie w edku 6?
Możesz skorzystać z Izotope VST audio plug-ins jest tam kilka fajnych gotowych ustawień miedzy innymi telefon znajdziesz go tu - AudioFilters/VST/Mastering EQ

_________________
pozdrawiam
Andrzej W.


czwartek, 27 stycznia 2011, 11:30
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: czwartek, 17 lutego 2005, 19:24
Posty: 142
Lokalizacja: Świdnica
Post Re: Jak zrobić zakłócenia na filmie w edku 6?
W szedłem, ale telefonu nie znalazłem :) Trzeba nastawić go ręcznie.


czwartek, 27 stycznia 2011, 12:37
Zobacz profil
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 22 maja 2003, 04:24
Posty: 3416
Lokalizacja: zachodniopomorskie
Post Re: Jak zrobić zakłócenia na filmie w edku 6?
Litości!
Rozwijasz AudioFilters, klikasz na Effects i wybierasz Mstering EQ.
Kładziesz go na dźwięku i wchodzisz do ustawień, z rozwijanej listy wybierasz:
FX - Telephone. Jak nie dasz rady znaleźć, to napisz adres ktoś podjedzie i pokaże...

_________________
Film jest jak seks: gdy nie ma uczucia, nawet technika nie pomoże
Pytania na pw. - tylko osobiste nie związane z forum!


czwartek, 27 stycznia 2011, 21:47
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: czwartek, 17 lutego 2005, 19:24
Posty: 142
Lokalizacja: Świdnica
Post Re: Jak zrobić zakłócenia na filmie w edku 6?
Widocznie wchodzę nie w tą opcje.


czwartek, 27 stycznia 2011, 21:59
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 16 grudnia 2003, 14:02
Posty: 10
Lokalizacja: Zambrów
Post Re: Jak zrobić zakłócenia na filmie w edku 6?
Może nie masz zainstalowanej wtyczki Izotope?
jest na drugiej płycie z dodatkami.

_________________
pozdrawiam
Andrzej W.


czwartek, 27 stycznia 2011, 22:12
Zobacz profil
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 22 maja 2003, 04:24
Posty: 3416
Lokalizacja: zachodniopomorskie
Post Re: Jak zrobić zakłócenia na filmie w edku 6?
Chyba raczej ma, skoro napisał:
pr@del napisał(a):
W szedłem, ale telefonu nie znalazłem

_________________
Film jest jak seks: gdy nie ma uczucia, nawet technika nie pomoże
Pytania na pw. - tylko osobiste nie związane z forum!


czwartek, 27 stycznia 2011, 22:13
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: czwartek, 17 lutego 2005, 19:24
Posty: 142
Lokalizacja: Świdnica
Post Re: Jak zrobić zakłócenia na filmie w edku 6?
Ok, znalazłem na spokojnie. Ogólnie myślałem, że muszę sam sobie ustawić taki głos jak przez tel, ale nie zauważyłem tych opcji u góry. Przepraszam za zamieszanie.


czwartek, 27 stycznia 2011, 22:17
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 14 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL