Teraz jest wtorek, 15 października 2019, 08:33




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 
 Jest EDIUS 6.03 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 22 lipca 2006, 05:38
Posty: 218
Lokalizacja: Opolskie
Post Re: Jest EDIUS 6.03
Na stornie grass valley są dwa liki do prbrania:
EDIUS NX Hardware Presets for EDIUS 6.03
EDIUS SP Hardware Presets for EDIUS 6.03
Ja mam kartę NX Express. Czy muszę pobrać oba pliki?
Nie ściągałem jeszcze żadnych aktualizacji... czy były jakieś wcześniejsze - jeśli tak to czy ich ściągnięcie jest też konieczne? Jak to poprawnie zainstalować żeby jakiś głupot nie porobić?
Dziękuję z góry za pomoc...

_________________
Każdy problem ma swoje rozwiązanie, a jeśli nie ma rozwiązania, to znaczy że nie ma problemu


poniedziałek, 4 lipca 2011, 16:30
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 22 października 2006, 23:57
Posty: 537
Lokalizacja: Lisewiec koło Kolbud koło Gdańska :)
Post Re: Jest EDIUS 6.03
Teoretycznie obejdziesz się bez poprzednich aktualizacji.

_________________
Edius 8.xx, Sony VEGAS PRO 10.0 + DVD Architekt 6.0
GG: 467185
Skype: ArekWP
Odbitki na KODAK PROFESSIONAL w rozsądnych cenach http://www.fotogosia.pl - zapraszamy :)


poniedziałek, 4 lipca 2011, 19:24
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 11 listopada 2009, 23:57
Posty: 666
Post Re: Jest EDIUS 6.03
Nie wiem może coś nie tak z moim kompem, ale 6.03 już mi się parę razy zwiesił. W wersji 6.02 ani razu. Denerwuje mnie też to że muszę mieć klucz USB ciągle "wtyknięty" - nie ma możliwości zapisu projektu czy exportu - pracuję na laptopku gdzie USB tylko 4x - będę musiał kupić jakiś rozgałęźnik.
Korzystam z dysku zewnętrznego i 2x Edek nie chciał zlinkować plików po zmianie litery dysku. "Wyciepałem" Edka zainstalowałem od nowa 6.01 - wszystko OK. Zainstalowałem update znowu cyrk z linkowaniem. Linkowanie wszystkich plików - nie załapał - zlinkowałem jeden - reszta poszła, bez problemu.
Cóś mi się ten 6.03 nie podoba - czy te cyrki tylko u mnie?
Chyba wrócę do 6.02.
Pozdro.


poniedziałek, 4 lipca 2011, 21:08
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 22 października 2006, 23:57
Posty: 537
Lokalizacja: Lisewiec koło Kolbud koło Gdańska :)
Post Re: Jest EDIUS 6.03
Co do USB - przenieś licencję z klucza na dysk (potem obraz dysku i przenieś na klucz i ponownie odzyskaj obraz dysku - licencja będzie na dysku i na kluczu).

Co do linkowania - potwierdzam - coś skopali.

_________________
Edius 8.xx, Sony VEGAS PRO 10.0 + DVD Architekt 6.0
GG: 467185
Skype: ArekWP
Odbitki na KODAK PROFESSIONAL w rozsądnych cenach http://www.fotogosia.pl - zapraszamy :)


wtorek, 5 lipca 2011, 08:27
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: piątek, 13 sierpnia 2010, 20:24
Posty: 30
Post Re: Jest EDIUS 6.03
U mnie też pojawił się problem po instalacji tej poprawki. Przy uruchamianiu Ediusa w momencie pojawienia się okna z wyborem projektów wyskakiwało okno z komuniatem: "wystąpił problem z aplikacją edius i zostanie ona zamknięta itd" i żeby wysłać informację o problemie do microsoft. Po wybraniu jednej z opcji "wyślij" lub "nie wysyłaj" edius się zamykał. Przy próbie kolejnego uruchomienia na ułamek sekundy pojawiało się pierwsze okienko i znikało i dalej nic. Musiałem odinstalować Ediusa i wóciłem do ver. 6.02.


środa, 6 lipca 2011, 10:29
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 31 maja 2010, 11:05
Posty: 1906
Lokalizacja: Opole
Post Re: Jest EDIUS 6.03
Trochę propagandy:
http://www.youtube.com/watch?v=vHXOf8Acsmo
Nie pisze na jakim komputerze... ale wygląda imponująco ;)

_________________
Obrazek


środa, 13 lipca 2011, 18:14
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 23 marca 2003, 20:25
Posty: 1600
Lokalizacja: Tarnów
Post Re: Jest EDIUS 6.03
James Camerun napisał(a):
U mnie też pojawił się problem po instalacji tej poprawki. Przy uruchamianiu Ediusa w momencie pojawienia się okna z wyborem projektów wyskakiwało okno z komuniatem: "wystąpił problem z aplikacją edius i zostanie ona zamknięta itd" i żeby wysłać informację o problemie do microsoft. Po wybraniu jednej z opcji "wyślij" lub "nie wysyłaj" edius się zamykał. Przy próbie kolejnego uruchomienia na ułamek sekundy pojawiało się pierwsze okienko i znikało i dalej nic. Musiałem odinstalować Ediusa i wóciłem do ver. 6.02.


hmmm, nic takiego nie zauważyłem ...
Może to wina ustawień systemu ? Kilka sugestii znajdziesz tutaj:

http://www.videoproductions.com.au/html/win7-tips.html

----------------------------------------
http://www.vimeo.com/22878122
2 x Xeon E5520 / ASUS Z8PE-D18/ 24GB DDR3 ECC-R Kingston / nVidia GTX 590 / BD-R LG / SSD OCZ 240GB RevoDrivex2 PCI-E / Areca Raid 512MB cache - 4 TB HDD SATA III / Win 7 PRO 64bit / BEQUIET DARKPOWER PRO P8-1000W / Adobe CS5.5 Production Premium / Edius 6.03 / Canon XF300 / Panasonic HS700.

_________________
FACEBOOK
BSMultimedia


środa, 13 lipca 2011, 23:51
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL