Teraz jest piątek, 22 listopada 2019, 10:43




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3 ] 
 Edius menu płyty 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: środa, 1 czerwca 2011, 09:24
Posty: 9
Post Edius menu płyty
Witam widzę że wiele osób na tu ediusa w jednym paluszku stąd moje pytanie.
Mam ediusa 6.02 zrobiłem w jednym projekcje satysfakcjonujące mnie menu i co mam zrobić aby wykorzystać je do innych projektów.
PS czy da się podłożyć muzykę pod menu?
Pozdrawiam


wtorek, 26 lipca 2011, 20:46
Zobacz profil
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 22 maja 2003, 04:24
Posty: 3416
Lokalizacja: zachodniopomorskie
Post Re: Edius menu płyty
Dodatek do tworzenia menu płyty (Authoring) zawarty w Ediusie jest totalną klapą, bardzo kiepsko wspieraną i rozbudowywaną przez właściciela programu.
Chaptery, punkty wejściowe do konkretnych scen są ściśle skojarzone z projektem, odwołują się do konkretnych punktów naszego filmu, stopień bitrate, czyli łopatologicznie mówiąc zagęszczenia danych w czasie, po analizie ustanowiony jest przez program w/g czasu trwania zawartości time line, oraz od stopnia złożoności dynamicznej projektu. To wszystko wyraźnie mówi nam, że projekt krążka jest całkowicie zintegrowany z projektem naszego montażu, jest więc nierozłączny i nie możliwy do zastosowania w innym projekcie.
Oczywiście nic nie stoi na przeszkodzie, aby utworzyć sobie własny szablon jeśli wśród prawie czterystu sztuk firmowych nic nam się nie spodoba, można też wybrać lepszy, odrębny, samodzielnie działający program do tego celu jakich na rynku jest naprawdę wiele.

_________________
Film jest jak seks: gdy nie ma uczucia, nawet technika nie pomoże
Pytania na pw. - tylko osobiste nie związane z forum!


środa, 27 lipca 2011, 20:45
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 31 maja 2010, 11:05
Posty: 1906
Lokalizacja: Opole
Post Re: Edius menu płyty
Wcale nie tak wiele... nie wiem czy dobijemy do 10, z czego tak na prawdę liczą się moim zdaniem 2:
1 Architect
2 Encore
Kiedyś jeszcze DVDlab pro,ale z racji braku obsługi BD nie warto go poznawać...

_________________
Obrazek


środa, 27 lipca 2011, 21:26
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL