Teraz jest poniedziałek, 21 października 2019, 07:19




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9 ] 
 Edius 6 - ustawienia eksportu HDV i SD 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: środa, 24 sierpnia 2011, 13:47
Posty: 6
Post Edius 6 - ustawienia eksportu HDV i SD
Witam otwieram nowy wątek. Kiedy zadaję pytanie swoim kolegom pracującym Edku 6.2, jakich ustawień używają do eksportu bezstratnego materiału HDV i SD, to za każdym razem dostaję mnustwo bajkowych opowieści....a to jeden uważa, że to właśnie jego ustawienia są bardzi dobre inny zaś twierdzi, że tylko w takim a nie innym formacie należy exportować materiał z Edka. Moje pytanie do szanownych kolegów jest takie: jeżeli jest ktoś zwolennikiem Procodera i właśnie w tym programie chce dokonywać procesu renderowania materiału wypuszczonego z Edka, to jakich najlepszych waszym zdaniem użyć ustwień w materiale: SD i HDV?


poniedziałek, 29 sierpnia 2011, 11:30
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 31 maja 2010, 11:05
Posty: 1906
Lokalizacja: Opole
Post Re: Edius 6 - ustawienia eksportu HDV i SD
Takie jak z innych edytorów, źródłowych.
Z doświadczenia przy 6 odpuść sobie Procodera. Prócz straconego czasu nic nie zyskasz, ba nawet stracisz na jakości dokładając kolejną kompresje.

_________________
Obrazek


poniedziałek, 29 sierpnia 2011, 12:30
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 22 października 2006, 23:57
Posty: 537
Lokalizacja: Lisewiec koło Kolbud koło Gdańska :)
Post Re: Edius 6 - ustawienia eksportu HDV i SD
Ja bym tylko dorzucił do wypowiedzi Roberta, coby materiał HD eksportować do AVCHD. Jakość z Edka jest przyzwoita i szkoda czasu na eksport do AVI i konwersję Prokoderem.

_________________
Edius 8.xx, Sony VEGAS PRO 10.0 + DVD Architekt 6.0
GG: 467185
Skype: ArekWP
Odbitki na KODAK PROFESSIONAL w rozsądnych cenach http://www.fotogosia.pl - zapraszamy :)


poniedziałek, 29 sierpnia 2011, 12:36
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 23 marca 2003, 20:25
Posty: 1600
Lokalizacja: Tarnów
Post Re: Edius 6 - ustawienia eksportu HDV i SD
Dokładnie TAK.
jeszcze jak masz płytę na chpsecie Z68 to export do H.264 odbywa sie naprawdę szybko. :mrgreen:

----------------------------------------
http://www.vimeo.com/user534596
http://www.facebook.com/bsmultimedia
2 x Xeon E5520 / ASUS Z8PE-D18/ 24GB DDR3 ECC-R Kingston / nVidia GTX 590 / BD-R LG / SSD OCZ 240GB RevoDrivex2 PCI-E / Areca Raid 512MB cache - 4 TB HDD SATA III / Win 7 PRO 64bit / BEQUIET DARKPOWER PRO P8-1000W / Adobe CS5.5 Production Premium / Edius 6.03 / Sony PMW-EX1R / Panasonic HS700.

_________________
FACEBOOK
BSMultimedia


poniedziałek, 29 sierpnia 2011, 13:40
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 22 października 2006, 23:57
Posty: 537
Lokalizacja: Lisewiec koło Kolbud koło Gdańska :)
Post Re: Edius 6 - ustawienia eksportu HDV i SD
Bogusław Spala napisał(a):
jeszcze jak masz płytę na chpsecie Z68 to export do H.264 odbywa sie naprawdę szybko.


A mógłbyś porównać czas do płyty bez z68 ?

_________________
Edius 8.xx, Sony VEGAS PRO 10.0 + DVD Architekt 6.0
GG: 467185
Skype: ArekWP
Odbitki na KODAK PROFESSIONAL w rozsądnych cenach http://www.fotogosia.pl - zapraszamy :)


wtorek, 30 sierpnia 2011, 11:13
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 23 marca 2003, 20:25
Posty: 1600
Lokalizacja: Tarnów
Post Re: Edius 6 - ustawienia eksportu HDV i SD
Tutaj masz wątek:

viewtopic.php?f=30&t=33949

----------------------------------------
http://www.vimeo.com/user534596
http://www.facebook.com/bsmultimedia
2 x Xeon E5520 / ASUS Z8PE-D18/ 24GB DDR3 ECC-R Kingston / nVidia GTX 590 / BD-R LG / SSD OCZ 240GB RevoDrivex2 PCI-E / Areca Raid 512MB cache - 4 TB HDD SATA III / Win 7 PRO 64bit / BEQUIET DARKPOWER PRO P8-1000W / Adobe CS5.5 Production Premium / Edius 6.03 / Sony PMW-EX1R / Panasonic HS700.

_________________
FACEBOOK
BSMultimedia


wtorek, 30 sierpnia 2011, 12:28
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 22 października 2006, 23:57
Posty: 537
Lokalizacja: Lisewiec koło Kolbud koło Gdańska :)
Post Re: Edius 6 - ustawienia eksportu HDV i SD
Dzięki.
Jeszcze jedno pytanie - jakie są minimalne wymagania co do grafiki?

_________________
Edius 8.xx, Sony VEGAS PRO 10.0 + DVD Architekt 6.0
GG: 467185
Skype: ArekWP
Odbitki na KODAK PROFESSIONAL w rozsądnych cenach http://www.fotogosia.pl - zapraszamy :)


wtorek, 30 sierpnia 2011, 13:26
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 31 maja 2010, 11:05
Posty: 1906
Lokalizacja: Opole
Post Re: Edius 6 - ustawienia eksportu HDV i SD
arekwp napisał(a):
Dzięki.
Jeszcze jedno pytanie - jakie są minimalne wymagania co do grafiki?

Źródło
Kod:
Graphics Card
A graphics card supporting higher resolution than 1024x768 (32-bit), Direct3D 9.0c or later, and PixelShader Model 3.0 or later is required
For SD editing: 256 MB or larger required, 512 MB or larger recommended
For HD editing: 512 MB or larger required, 1 GB or larger recommended

_________________
Obrazek


wtorek, 30 sierpnia 2011, 14:15
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 22 października 2006, 23:57
Posty: 537
Lokalizacja: Lisewiec koło Kolbud koło Gdańska :)
Post Re: Edius 6 - ustawienia eksportu HDV i SD
no czyli bez szaleństw się obejdzie :)

_________________
Edius 8.xx, Sony VEGAS PRO 10.0 + DVD Architekt 6.0
GG: 467185
Skype: ArekWP
Odbitki na KODAK PROFESSIONAL w rozsądnych cenach http://www.fotogosia.pl - zapraszamy :)


środa, 31 sierpnia 2011, 09:38
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL