Teraz jest wtorek, 15 października 2019, 01:52




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 66 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
 Edius 6.06 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec

Dołączył: czwartek, 17 marca 2011, 23:34
Posty: 53
Post Edius 6.06
http://ediusforum.grassvalley.com/forum ... hp?t=24350


niedziela, 27 listopada 2011, 12:55
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: poniedziałek, 25 stycznia 2010, 11:03
Posty: 157
Post Re: Edius 6.06
No i gdzie ta aktualizacja ? Miała być dostępna 30 listopada jeżeli dobrze zrozumiałem.


czwartek, 1 grudnia 2011, 17:49
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: sobota, 4 lipca 2009, 22:39
Posty: 375
Post Re: Edius 6.06
Przesuneli termin
http://ediusforum.grassvalley.com/forum ... hp?t=24434


czwartek, 1 grudnia 2011, 18:34
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: czwartek, 17 marca 2011, 23:34
Posty: 53
Post Re: Edius 6.06
Dokładnie przesunęli termin wydania o tydzień :(


czwartek, 1 grudnia 2011, 21:22
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7234
Lokalizacja: wawa
Post Re: Edius 6.06
musi byc niezle zbugowana :)


czwartek, 1 grudnia 2011, 22:52
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: sobota, 4 lipca 2009, 22:39
Posty: 375
Post Re: Edius 6.06
Trochę znaczących zmian zrobili więc wszystko możliwe :)


czwartek, 1 grudnia 2011, 23:04
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 31 maja 2010, 11:05
Posty: 1906
Lokalizacja: Opole
Post Re: Edius 6.06
Może, a może synchronizują wydania z świętami. Były walentynki, teraz będzie mikołaj.

_________________
Obrazek


czwartek, 1 grudnia 2011, 23:16
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7234
Lokalizacja: wawa
Post Re: Edius 6.06
powiem tak, co by nie poprawili, dopoki nie zrobia wersji 64-bit z nowym silnikiem liczacym to ten program jest zabaweczka przy premierze czy teraz juz avidzie, oprogramowanie musi nadazac za sprzetem, edek jest szybki dla kogos kto ma slaby konfig , natomiast majac przyzwoita maszyne do liczenia to zal uzywac softu ktory korzysta z 15% mocy, nie pomoga LV, isyncki itp, to jest na otarcie lez


czwartek, 1 grudnia 2011, 23:26
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Re: Edius 6.06
Degenerado napisał(a):
powiem tak, co by nie poprawili, dopoki nie zrobia wersji 64-bit z nowym silnikiem liczacym to ten program jest zabaweczka przy premierze czy teraz juz avidzie, oprogramowanie musi nadazac za sprzetem, edek jest szybki dla kogos kto ma slaby konfig , natomiast majac przyzwoita maszyne do liczenia to zal uzywac softu ktory korzysta z 15% mocy, nie pomoga LV, isyncki itp, to jest na otarcie lez


Zmarnowałem kilka sekund na czytanie takich bzdur i rok
na "pracy" w tffffuuu premierce .Pozbyłem się badziewia razem z kartą!

Nie zanam bardziej stabilnego i szybkiego softu do klejenia od EDIUSA kropka w temacie.


piątek, 2 grudnia 2011, 00:02
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7234
Lokalizacja: wawa
Post Re: Edius 6.06
ja generalnie uzywam softu do montazu video nie do "klejenia" wiec moze tobie edek wystarczy a jesli przerasta cie konfigurowanie systemu, kompa, softu to juz twoj problem

rownie idiotycznego argumentu nie czytalem jeszcze ale coz.... life

przy 12 rdzeniach 3ghz edius w wersji 5.5-6.x jest 10x (dla tych co nie abla slownie - dziesiec razy) wolniejszy od premierea 5.x, zaangazowanie rdzeni w rendering nie zmienia sie od wersji 4.6 kompletnie, czyli engine glowny nie jest modyfikowany, poprawiaja layout, funkcje... do "klejenia" super

gdzie integracja z dobrym authoringiem, gdzie soft do dzwieku, kompozycji, 10 lat za konkurencja, takze klej chlopczyku dalej, powodzenia


piątek, 2 grudnia 2011, 00:18
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 31 maja 2010, 11:05
Posty: 1906
Lokalizacja: Opole
Post Re: Edius 6.06
hehe nie karmić trola. Post miał wywołać sprzeczkę, nic więcej. Na tym forum jest mnóstwo śmietnikowych tematów. Kogo obchodzi który edytor jest lepszy, trzeba pracować wygodnie na tym co się lubi. I kto niby ma ustalać zasady "lepszości"?...
Wystarczy.

_________________
Obrazek


piątek, 2 grudnia 2011, 00:51
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Re: Edius 6.06
Degenerado napisał(a):
ja generalnie uzywam softu do montazu video nie do "klejenia" wiec moze tobie edek wystarczy a jesli przerasta cie konfigurowanie systemu, kompa, softu to juz twoj problem

rownie idiotycznego argumentu nie czytalem jeszcze ale coz.... life

przy 12 rdzeniach 3ghz edius w wersji 5.5-6.x jest 10x (dla tych co nie abla slownie - dziesiec razy) wolniejszy od premierea 5.x, zaangazowanie rdzeni w rendering nie zmienia sie od wersji 4.6 kompletnie, czyli engine glowny nie jest modyfikowany, poprawiaja layout, funkcje... do "klejenia" super

gdzie integracja z dobrym authoringiem, gdzie soft do dzwieku, kompozycji, 10 lat za konkurencja, takze klej chlopczyku dalej, powodzenia


Nie jestem sponsorowany żadną firmą i nie promuje żadnego softu.
Siedzę w Canopusie od wersji 3 i płace za każdą aktualizację bo wiem ,że warto .
Nie jestem lewakiem ani socjalistą tylko zdrowo mylącym prawicowcem i jakoś przy renderingu do SD - mpeg2 wszystkie rdzenie mam na 100
1 godzina z Lustrzanki lub XF100 / 300 20minut w najepszej 2przebiegowej jakości.
Do HD używam FIRECODER 20 minut a procesor odpoczywa.
Masz żle postawiony system jeśli liczy bez pełnej mocy procesorów-raz tak miałem.
W rzeczypospolitej ludzie otrząśnijcie się onaniści sprzętowi...
Na grzebieniu wykorzystując rozum zacznę prędzej latać z punktu A do B
zanim niejeden pyszny wykorzysta rakietowego potwora.


piątek, 2 grudnia 2011, 00:54
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7234
Lokalizacja: wawa
Post Re: Edius 6.06
robertnik napisał(a):
hehe nie karmić trola. Post miał wywołać sprzeczkę, nic więcej. Na tym forum jest mnóstwo śmietnikowych tematów. Kogo obchodzi który edytor jest lepszy, trzeba pracować wygodnie na tym co się lubi. I kto niby ma ustalać zasady "lepszości"?...
Wystarczy.


widzisz robertnik , pomimo wielu klotni gdzie nie miales racji i musiales sie wycofywac niczego sie nie nauczyles, post nie mial wywolac zadnej klotni, ja po prostu instalujac ciagle kompy do video widze jaki soft i w czym niedomaga i jesliby koles napisal ze on jest zadowolony bo mu edius wystarcza , jest stabilny a z premierem mial klopoty to ok, ale jesli wali mi ze gadam bzdury to sorry jedyneczke z przodu trzeba wymazac

do pana powyzej
nie wiem ile masz rdzeni ale jak znam zycie to 4 w najlepszym razie lamana na 8 watkow, bo jakbys mial 8 albo 12 czy 24 rdzenie to bys bzdur nie wypisywal, firecoder liczy ci 20 minut ? swietnie tylko ja mowie o predkosciach eksportu godziny materialu od 3 do 8 minut
takze lataj na grzebieniu czy co tam robisz po nocach a odnosnie mojego konfigurowania kompow to mozesz tez na forum poczytac


piątek, 2 grudnia 2011, 01:21
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 31 maja 2010, 11:05
Posty: 1906
Lokalizacja: Opole
Post Re: Edius 6.06
Dobrze pracuje Ci się na Premiere, to dobry edytor i na prawdę cieszę się Twoim szczęściem, bo w całej tej zabawie chodzi o zadowolenie i komfort osobisty.
Jednak co to ma wspólnego z tytułowym Ediusem 6.06, którego premiera się przesunęła?
Wyjdzie to uwierz mi sami jego użytkownicy będą pisać o błędach, jedyny soft bez nich jaki znam to Hello World.
Wyjdzie to się zobaczy co "toto będzie", a teraz to se z fusów co najwyżej można powróżyć.

_________________
Obrazek


piątek, 2 grudnia 2011, 01:49
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7234
Lokalizacja: wawa
Post Re: Edius 6.06
jakbys staral sie przeczytac a moze i zrozumiec to bys nie pytal co ma edius z kolejnym patchem do innego softu... nic i to jest wlasnie mankament ze wychodza patche ktore robia drobne poprawki (z tego co czytam pretensje userow w innym temacie to zamiany w wielu momentach montazu ida w zlym kierunku) a nie zmieniony jest caly engine ktory ma juz pare-moze i nascie lat

nie zauwazyles ze pojawily sie systemy 64-bitowe , procesory 12 i 16 rdzeniowe, ktore mozna kupic za normalne pieniadze,duze ilosci ramu w kompach, cuda, stream, a programisci od edka ida po najmniejszej linii oporu i masz kolejny patch ktory wniesie kosmetyczne poprawki ale za to przestana dzialac wszystkie pluginy i cala zabawa od nowa
cena do mozliwosc nieadekwatna, brak softu do authoringu, kompozycji , do obrobki dzwieku, procoder jest swietny.... pod warunkiem ze nie masz szybkiego kompa i sie nagle okazuje ze darmowy media coder liczy kilka razy szybciej

ja chce ediusa 7 x64 ze zintegrowanym w zestawie procoderem (ktory ma dzialac, wywolany z programu na wszystkich rdzeniach), chce zeby pluginy 64-bitowe dzilaly (i zeby byly) i to bedzie milowy krok a nie kolejna latka do ktorej za chwile wyjdzie patch a potem do niego lata
widzac kolejne updaty do wersji 6.0 i czytajac to co piszecie w temacie o ediusie widze ze to jedna wielka kupa i nie musialem o tym pisac gdyby mi w pierwszym poscie nie zarzucono bzdur bo napisalem co mi sie nie podoba

p.s. generalnie to to samo mowicie tylko w innym temacie i rozlozone na 10-tki postow, ciekawe co was tak boli jak sie to wytknie na raz w jednym momencie


piątek, 2 grudnia 2011, 02:04
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 66 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL