Teraz jest wtorek, 15 października 2019, 09:13




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 10 ] 
 StopKlatka 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec

Dołączył: niedziela, 25 stycznia 2009, 00:39
Posty: 49
Post StopKlatka
Witam,
mam problem a mianowicie po dodaniu StopKlatki do projektu w Edius 5.5, podczas odtwarzania ta StopKlatka drga tz. mówiąc nieładnie trzepie się obraz , trwa ona ok. 5 sekund, dlaczego się tak dzieje?


czwartek, 1 grudnia 2011, 19:50
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 29 lipca 2004, 21:33
Posty: 932
Lokalizacja: Poznań
Post Re: StopKlatka
Deinterlace...

_________________
Intel Core2 QUAD Q9550, Gigabyte GA-EP45T-DS3R, Ram 8GB Corsair DDR3 1333MHz, Nvidia GForce 9800 GT, Windows 7 Pro 64bit, APP CS6.
_______________________
http://www.mmstudio.net.pl
http://www.facebook.com/produkcjafilmowa


czwartek, 1 grudnia 2011, 20:05
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 15 grudnia 2008, 18:08
Posty: 594
Lokalizacja: woj. Śląskie
Post Re: StopKlatka
Dokładnie....
A jeszcze dokładniej musisz zastosować filtr "Anti Flickier" i nic nie będzie drgało.

_________________
Canon C100 mk2, Canon 5D mk4, PANASONIC AG-AC90EJ,


czwartek, 1 grudnia 2011, 20:20
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 20 lutego 2006, 22:29
Posty: 672
Post Re: StopKlatka
Przechwyciłeś całą ramkę, czyli oba pola. W tym przypadku dobrze było by przechwycić górne albo dolne pole. Ten parametr można zmienić w ustawieniach programu.
Całą ramkę można przechwycić wtedy, kiedy oba pola są takie same czyli kamera na statywie rejestruje ten sam obszar.


czwartek, 1 grudnia 2011, 20:44
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: niedziela, 25 stycznia 2009, 00:39
Posty: 49
Post Re: StopKlatka
Wielkie dzięki, pomogło. Taka mała rzecz a jak cieszy!.
Super i o to chodzi żeby pomagać !


czwartek, 1 grudnia 2011, 21:42
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: sobota, 17 kwietnia 2010, 11:58
Posty: 563
Post Re: StopKlatka
panjacek napisał(a):
Całą ramkę można przechwycić wtedy, kiedy oba pola są takie same czyli kamera na statywie rejestruje ten sam obszar.

No tak, tylko po co wtedy stosować stopklatkę, jeśli już mamy statyczny kadr. :)


sobota, 3 grudnia 2011, 11:56
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 20 lutego 2006, 22:29
Posty: 672
Post Re: StopKlatka
Nooooooooo! Po takim pytaniu ręce opadają :oops:


sobota, 3 grudnia 2011, 19:51
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: sobota, 17 kwietnia 2010, 11:58
Posty: 563
Post Re: StopKlatka
Hehe, spokojnie Panie Jacek, to było luźne skojarzenie. ;)


sobota, 10 grudnia 2011, 13:08
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: sobota, 21 stycznia 2012, 14:24
Posty: 200
Post Re: StopKlatka
Nie mogę znaleźć DEINTERLACE w Ediusie 6.06


czwartek, 26 stycznia 2012, 11:38
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 20 lutego 2006, 22:29
Posty: 672
Post Re: StopKlatka
Zapisuje się dzieło z parametrem "progresive"


czwartek, 26 stycznia 2012, 17:28
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 10 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL