Teraz jest wtorek, 15 października 2019, 08:27




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 16 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
 "program edius przestał działać" 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: sobota, 21 stycznia 2012, 14:24
Posty: 200
Post "program edius przestał działać"
Około 1 rok pracuję na ediusie 6, aktualnie 6.06. Mam dość mocny komp AMD.Ciągle go modernizuję a mimo to od czasu do czasu jakby bez powodu pojawia się komunikat "program edius przestał działać". Aby móc dalej pracować, muszę go zrestartować.Ostatni mój pomysł to wymiana na Intela, ale nie wiem czy to pomoże. ....a może jest to wina ediusa?


środa, 14 marca 2012, 12:16
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7234
Lokalizacja: wawa
Post Re: "program edius przestał działać"
nie ma znaczenia czy intel czy amd, masz system zle postawiony, w edku raczej nie da sie nic zepsuc


środa, 14 marca 2012, 12:20
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: sobota, 21 stycznia 2012, 14:24
Posty: 200
Post Re: "program edius przestał działać"
Też brałem po uwagę system.Wszystko instalowałem od nowa... i bez zmian.
(Windows 7)


środa, 14 marca 2012, 12:30
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7234
Lokalizacja: wawa
Post Re: "program edius przestał działać"
chipset / updaty / qt / stery /dxy/ ? a moze jakis cudowny zestaw kodekow ? mam 4 kompy na amd i edek smiga bez klopotu , testuje od wersji 5.5 kazdy release, w wersji trial co prawda ale to chyba nie rzutuje


środa, 14 marca 2012, 12:59
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: sobota, 21 stycznia 2012, 14:24
Posty: 200
Post Re: "program edius przestał działać"
Może więcej o objawach. Otóż, rano włączam komputer uruchamiam Ediusa i okazuje się że mam czarny ekranik, obraz z timeline niewidoczny albo obraz jest ale nie odtwarza. Wielokrotne zamknięcie i otwarcie programu nic nie daje. przy opcji z czarnym ekranem w czasie zamykania programu pojawia się komunikat "program edius przestał działać".
Gdy zrestartuję komputer, wtedy wszystko wraca do normy, pracuję cały dzień i jest dobrze. Czasem rano uruchamiam i jest dobrze.
W związku z tym mam pytanie, czy ktoś miał podobny problem?


niedziela, 18 marca 2012, 13:33
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7234
Lokalizacja: wawa
Post Re: "program edius przestał działać"
A jak sie zachowuja zwykle playery po pierwszym uruchomieniu ? Normalnie wyswietlaja filmy ?


niedziela, 18 marca 2012, 14:02
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 31 maja 2010, 11:05
Posty: 1906
Lokalizacja: Opole
Post Re: "program edius przestał działać"
Może poczekaj aż wszystko z autostartu się poodpala. Coś mi świta że komuś kiedyś Skype robił konflikty...
Przeinstaluj Ediusa(czyszcząc ręcznie jego katalogi po odinstalowaniu), jak masz Skypa to zaktualizuj go do najnowszej wersji.
Nic więcej do głowy mi nie przychodzi, no może sprawdź czy DriverEasy pokazuje że masz wszystkie sterowniki w najnowszych wersjach.

_________________
Obrazek


niedziela, 18 marca 2012, 14:46
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 22 października 2006, 23:57
Posty: 537
Lokalizacja: Lisewiec koło Kolbud koło Gdańska :)
Post Re: "program edius przestał działać"
Hmm
Po aktualizacji biosa na najnowszy 3xxx (a może i już przed) miałem na Asus P8Z68 V-PRO dokładnie takie problemy jak tu opisano.
Sposobem - skutecznym jest zastosowanie się do rozwiązania które już tu opisano http://www.swiatobrazu.pl/forumwideo/viewtopic.php?f=15&t=35299

Powodzenia - u mnie teraz śmiga aż miło - czy jak dawniej.

_________________
Edius 8.xx, Sony VEGAS PRO 10.0 + DVD Architekt 6.0
GG: 467185
Skype: ArekWP
Odbitki na KODAK PROFESSIONAL w rozsądnych cenach http://www.fotogosia.pl - zapraszamy :)


środa, 21 marca 2012, 16:45
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: sobota, 21 stycznia 2012, 14:24
Posty: 200
Post Re: "program edius przestał działać"
"Cofnąłem się do wersji virtu 1.2.106.17995 i chyba problem narazie zniknął.
Mimo że edius dodany jest do listy od jakiegoś czasu działa bez problemu."

Dziwne?


czwartek, 22 marca 2012, 11:04
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 22 października 2006, 23:57
Posty: 537
Lokalizacja: Lisewiec koło Kolbud koło Gdańska :)
Post Re: "program edius przestał działać"
Dziwne czy nie to bez znaczenia - ważne czy skuteczne?

_________________
Edius 8.xx, Sony VEGAS PRO 10.0 + DVD Architekt 6.0
GG: 467185
Skype: ArekWP
Odbitki na KODAK PROFESSIONAL w rozsądnych cenach http://www.fotogosia.pl - zapraszamy :)


czwartek, 22 marca 2012, 12:03
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: sobota, 21 stycznia 2012, 14:24
Posty: 200
Post Re: "program edius przestał działać"
Późno na to wpadłem, ale nareszcie po problemie.
Płyta główna zawiera zintegrowaną kartę graficzną którą wyłączyłem.
Dzięki że staraliście się mi pomóc. Wesołych Świąt!!!


sobota, 7 kwietnia 2012, 09:28
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: środa, 19 sierpnia 2009, 09:53
Posty: 28
Post Re: "program edius przestał działać"
Odświeże wątek.(Może miał ktoś z was taki problem)?
Witam.Edius 6 po roku czasu zaczął się zawieszać szczególnie przy podłączeniu kamery przez wejscie 1394.Zrobiłem format dysku i jest to samo po załadowaniu aplikacji komputer się zawiesza, świeci się dioda od dysku. Inne aplikacje działają natomiast Edi wisi. Po formacie stare projekty się czasem uruchamiają ale rzadko. W ustawieniach projektu mam taki obrazek(nie wiem co się dzieje z ustawieniami projektu część ustawień nie działa):


Załączniki:
bez tytułu.JPG
bez tytułu.JPG [ 166.46 | Przeglądane 226 razy ]
wtorek, 5 czerwca 2012, 20:39
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: środa, 19 sierpnia 2009, 09:53
Posty: 28
Post Re: "program edius przestał działać"
peter770 napisał(a):
Odświeże wątek.(Może miał ktoś z was taki problem)?
Witam.Edius 6 po roku czasu zaczął się zawieszać szczególnie przy podłączeniu kamery przez wejscie 1394.Zrobiłem format dysku i jest to samo po załadowaniu aplikacji komputer się zawiesza, świeci się dioda od dysku. Inne aplikacje działają natomiast Edi wisi. Po formacie stare projekty się czasem uruchamiają ale rzadko. W ustawieniach projektu mam taki obrazek(nie wiem co się dzieje z ustawieniami projektu część ustawień nie działa):

[b]Po przeinstalowaniu Ediusa i odłączeniu napędu DVD wszystko działa.Okazało się, że miałem wadliwy napęd DVD??? niewiem co ON ma wspólnego z Ediusem ale program narazie działa.


wtorek, 5 czerwca 2012, 22:07
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: środa, 25 lutego 2009, 10:23
Posty: 39
Post Re: "program edius przestał działać"
http://zapodaj.net/9e220b937e55c.jpg.html

Witam. Pojawia mi się taki problem. Czasami to montowanie staje się nie możliwe bo co kilka minut wyskakuje ten błąd. Lucid wyłączone, quicktime aktualny. Monitor podpięty do karty zintegrowanej. System zainstalowany normalnie na dysku ssd. Materiał na zwykłym dysku twardym. Gdzie szukać problemu dalej ???

wersja edius 6.55, w poprzednich 6.54 itd to samo się działo.


niedziela, 22 września 2013, 14:43
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: sobota, 21 stycznia 2012, 14:24
Posty: 200
Post Re: "program edius przestał działać"
Odkryłem, że jeśli zaimportuję duże pliki do ediusa, to trzeba nieraz sporo poczekać aż się zapiszą.Wtedy dopiero wszystko idzie gładko.


poniedziałek, 23 września 2013, 11:47
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 16 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL