Teraz jest czwartek, 17 października 2019, 07:37




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 20 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
 Edius 6.07 do zassania 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 22 października 2006, 23:57
Posty: 537
Lokalizacja: Lisewiec koło Kolbud koło Gdańska :)
Post Edius 6.07 do zassania
jak w temacie
Released: 2012-04-04

_________________
Edius 8.xx, Sony VEGAS PRO 10.0 + DVD Architekt 6.0
GG: 467185
Skype: ArekWP
Odbitki na KODAK PROFESSIONAL w rozsądnych cenach http://www.fotogosia.pl - zapraszamy :)


środa, 4 kwietnia 2012, 21:34
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 18 stycznia 2010, 17:01
Posty: 1515
Post Re: Edius 6.07 do zassania
i co tam nowego? czy tylko kolejne poprawki?

_________________
Sony NEX-VG10 nex5N nex5r Athlon 5600+ 8 gb RAM gtx-460 Adobe CS-5 kuferek do lampy


środa, 4 kwietnia 2012, 23:04
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 22 października 2006, 23:57
Posty: 537
Lokalizacja: Lisewiec koło Kolbud koło Gdańska :)
Post Re: Edius 6.07 do zassania
Same poprawki:

Issues fixed in this version (from v6.06)

Fixed issue with sequences disappearing in Bin when consolidating the timeline using "Remove unused clips in Timeline".
Fixed issue with switching other applications to EDIUS being slow when a lot of QuickTitler clips are placed in Bin.
Fixed issue with QuickTime 7.7 when exporting files for iPhone and iPod the exported files did not include audio.
Fixed issue with clips being recognized as offline clips when a HDD was formatted and then replaced with same clips.
Fixed issue with EDIUS crashing when applying emboss to a title clip.
Fixed issue with tearing noise appearing when adding transitions to clips with alpha.
Fixed issue with importing MXF clips made in Omneon servers.
Fixed issue with HiRes clip with corresponding P2 proxy not being transferred from Bin.
Fixed issue with EDIUS crashes when adding mask filters before the layouter in a 10bit project.
Fixed issue with blending frame being output in a frame base (progressive) project with progressive clips and applying slow motion.

_________________
Edius 8.xx, Sony VEGAS PRO 10.0 + DVD Architekt 6.0
GG: 467185
Skype: ArekWP
Odbitki na KODAK PROFESSIONAL w rozsądnych cenach http://www.fotogosia.pl - zapraszamy :)


czwartek, 5 kwietnia 2012, 07:01
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: czwartek, 12 stycznia 2012, 16:47
Posty: 55
Post Re: Edius 6.07 do zassania
Imo. Nie radze instalować tego update 6.07 wyskakuje pełno błędów m.in. 'Failed to create emptyy document', 'Runtime Error! QuckTitler.exe', nie widzi również USB Key'a.

...


piątek, 6 kwietnia 2012, 13:04
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 15 grudnia 2008, 18:08
Posty: 594
Lokalizacja: woj. Śląskie
Post Re: Edius 6.07 do zassania
U mnie wszystko ok śmiga aż miło. Instalacja przeszła bezproblemowo.

_________________
Canon C100 mk2, Canon 5D mk4, PANASONIC AG-AC90EJ,


piątek, 6 kwietnia 2012, 17:28
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: czwartek, 8 marca 2007, 22:24
Posty: 19
Lokalizacja: Węgrów
Post Re: Edius 6.07 do zassania
U mnie też wszystko OK, aż miło


piątek, 6 kwietnia 2012, 21:08
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: czwartek, 29 września 2011, 12:05
Posty: 4
Post Re: Edius 6.07 do zassania
wojciechtv wyłącz antywirusa i będzie wszystko ok, niektóre antywirusy nie przepuszczają edka 6.07 poczytaj -http://cdn1.grassvalley.com/unsecure/DL/EDIUS_6.x/documentation/EDIUS_6.07_Release_Notes_Apr_2012.pdf
ja mam avasta i przed każdym uruchomieniem edka muszę wyłączać monitorowanie zachowań. Czego wcześniej nie musiałem robić v6.0-v6.06 a po za tym wszystko śmiga normalnie:)


sobota, 7 kwietnia 2012, 01:20
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: czwartek, 29 września 2011, 12:05
Posty: 4
Post Re: Edius 6.07 do zassania
Jak się załaduje z powrotem włączam monitorowanie:)


sobota, 7 kwietnia 2012, 01:25
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 22 października 2006, 23:57
Posty: 537
Lokalizacja: Lisewiec koło Kolbud koło Gdańska :)
Post Re: Edius 6.07 do zassania
Symantec 360 5.0
MacAfee 8.5 Corporate

Zero problemów z odpalaniem Edka
____________________________________
Jeżeli po instalacji 6.07 znika sprzętowe kodowanie video to należy zainstalować najnowsze sterowniki do grafiki intela :)

_________________
Edius 8.xx, Sony VEGAS PRO 10.0 + DVD Architekt 6.0
GG: 467185
Skype: ArekWP
Odbitki na KODAK PROFESSIONAL w rozsądnych cenach http://www.fotogosia.pl - zapraszamy :)


sobota, 7 kwietnia 2012, 11:07
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: czwartek, 12 stycznia 2012, 16:47
Posty: 55
Post Re: Edius 6.07 do zassania
Niestety wyłączenie Antywirusa nic nie dało - właśnie robie reinstal Ediusa :-x


środa, 11 kwietnia 2012, 15:54
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: czwartek, 12 stycznia 2012, 16:47
Posty: 55
Post Re: Edius 6.07 do zassania
Tak dla wszystkich, mam oryginalnego Ediusa 6 z HDSPARKIEM, Windows 7 oryginalny. Sprzęt bardzo dobry, takze nie wiem już o co chodzi-_- Pochwale się błędami, które mi wyskakują przy odpalaniu Ediusa.

http://pokazywarka.pl/cqe1rx/


środa, 11 kwietnia 2012, 16:39
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: środa, 9 lutego 2011, 22:28
Posty: 136
Lokalizacja: Kraków
Post Re: Edius 6.07 do zassania
wojciechtv napisał(a):
Tak dla wszystkich, mam oryginalnego Ediusa 6 z HDSPARKIEM, Windows 7 oryginalny. Sprzęt bardzo dobry, takze nie wiem już o co chodzi-_- Pochwale się błędami, które mi wyskakują przy odpalaniu Ediusa.

http://pokazywarka.pl/cqe1rx/


Trzeci komunikat dotyczy braku klucza USB, jeżeli nie posiadasz klucza to masz 24 dni na korzystanie z Edka.

Instalację windowsa przeprowadzałeś z Kluczem USB Ediusa ? mam edka 5 ale klucz zawsze podłączam po instalacji windowsa 7.


sobota, 14 kwietnia 2012, 19:03
Zobacz profil
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 22 maja 2003, 04:24
Posty: 3416
Lokalizacja: zachodniopomorskie
Post Re: Edius 6.07 do zassania
Głupoty piszesz.
Od kiedy to instalacja Windows wymaga klucza USB będącego częścią dodatkowej aplikacji?
Zanim kolega wojciechtv przedstawił screeny napisał też wyraźnie, że ma oryginalnego Ediusa, więc kluczyk USB z pewnością posiada.
Na temat zawartego w instalatorze trojana głośno zrobiło się w necie, być może problematyka instalacji polega na tym, że często programy antywirusowe usuwają plik rozpoznany jako trojan, wybrakowany instalator nie może skończyć "załadunku".
Zobaczcie: http://www.youtube.com/watch?v=a4aypw7ysfw

_________________
Film jest jak seks: gdy nie ma uczucia, nawet technika nie pomoże
Pytania na pw. - tylko osobiste nie związane z forum!


niedziela, 15 kwietnia 2012, 06:20
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 20 lutego 2006, 22:29
Posty: 672
Post Re: Edius 6.07 do zassania
Podczas instalacji Ediusa może się zdarzyć, że nie zainstaluje się, bądź ulegnie uszkodzeniu programik odpowiedzialny za obsługę klucza USB. Wtedy należy go zainstalować ręcznie. Znajduje się on na płycie instalacyjnej Ediusa w katalogu HASP. Trzeba kliknąć na plik Install_v5.2 lub nowszy.
Być może nie ma to nic wspólnego z tematem, jednak warto to wiedzieć.

Darek wspomina, że do postawienia Windowsa nie jest potrzebny klucz USB. Ja kiedyś przez nieuwagę postawiłem Windowsa nie wyjmując z portu Ediusowego klucz USB. Na szczęście nic się nie stało :oops:


niedziela, 15 kwietnia 2012, 10:01
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: środa, 9 lutego 2011, 22:28
Posty: 136
Lokalizacja: Kraków
Post Re: Edius 6.07 do zassania
Montażysta Darek A. napisał(a):
Głupoty piszesz.
Od kiedy to instalacja Windows wymaga klucza USB będącego częścią dodatkowej aplikacji?



Nie chodziło o wymaganie klucza Usb przez w7, a raczej o usunięcie podczas instalacji, rozmawiałem kiedyś z jakimś przedstawicielem z firmy Beiks, że może się tak zdarzyć przy instalce windowsa można stracić zawartość klucza, a wgranie kosztowało wówczas 500pln, więc nie o takie głupoty mi chodziło.


niedziela, 15 kwietnia 2012, 11:05
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 20 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL