Teraz jest niedziela, 20 października 2019, 00:21




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 
 Jak kopiowac gotowy filtr na kilka plikow 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 18 maja 2005, 15:30
Posty: 466
Post Jak kopiowac gotowy filtr na kilka plikow
Witam, ostatnim czasie przesiadlem sie z cs5 na ediusa 6.05 i mam problem z powielaniem gotowych filtrow z pliku na plik. W cs5 po ustawieniu korekcji koloru wystarczylo zaznaczyc filtr nacisnac ctrl+c, i mozna go bylo kopiowac na dowolny inny plik z ustawionymi parametrami. Jak wykonac to w ediusie ?


piątek, 27 kwietnia 2012, 16:11
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: czwartek, 22 lipca 2010, 13:19
Posty: 162
Post Re: Jak kopiowac gotowy filtr na kilka plikow
Z tego co pamiętam przeciągasz dane ustawienie z pliku na który założyłeś i modyfikowałeś dany filtr czy inne ustawienia korekcji z zakładki infomation tego klipu na inny klip.

_________________
HP DV7 i7, 8GBram, 240SSD, 1TB, Edius, PANSONIC HMC151 i wiele wiele drobiazgów...


piątek, 27 kwietnia 2012, 17:02
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 20 marca 2011, 15:48
Posty: 223
Post Re: Jak kopiowac gotowy filtr na kilka plikow
slawekHD napisał(a):
Z tego co pamiętam przeciągasz dane ustawienie z pliku na który założyłeś i modyfikowałeś dany filtr czy inne ustawienia korekcji z zakładki infomation tego klipu na inny klip.

Dokładnie tak samo możesz zaznaczając wcześniej kilka klipów naraz nałożyć filter.Przeciągając mychą z okna info. stworzony filtr lub grupę filtrów na folder z filtrami zakładasz sobie własny do ew.wykorzystania w przyszłości.


piątek, 27 kwietnia 2012, 19:04
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 18 maja 2005, 15:30
Posty: 466
Post Re: Jak kopiowac gotowy filtr na kilka plikow
dzieki sproboje ;)


sobota, 28 kwietnia 2012, 12:44
Zobacz profil
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 22 maja 2003, 04:24
Posty: 3416
Lokalizacja: zachodniopomorskie
Post Re: Jak kopiowac gotowy filtr na kilka plikow
Warto dodać, że można samemu utworzyć własne filtry, jak gdyby katalogi złożone z kilku podfiltrów i analogicznie przeciągając taki multifilter na dowolny klip zastosujemy na nim wszystkie składowe jakie on (ten katalog) wewnątrz zawiera, odpowiednio zdefiniowane w wartościach itp.
To bardzo wygodna metoda pracy.

_________________
Film jest jak seks: gdy nie ma uczucia, nawet technika nie pomoże
Pytania na pw. - tylko osobiste nie związane z forum!


poniedziałek, 30 kwietnia 2012, 17:50
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7234
Lokalizacja: wawa
Post Re: Jak kopiowac gotowy filtr na kilka plikow
nie ma ctrl+c/v ? albo odpowiednika ? a moze mozna zbindowac klawiature ?


poniedziałek, 30 kwietnia 2012, 20:20
Zobacz profil
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 22 maja 2003, 04:24
Posty: 3416
Lokalizacja: zachodniopomorskie
Post Re: Jak kopiowac gotowy filtr na kilka plikow
Myślę, że kolega adi0 czytając ze zrozumieniem - takich pytań nie zada.

_________________
Film jest jak seks: gdy nie ma uczucia, nawet technika nie pomoże
Pytania na pw. - tylko osobiste nie związane z forum!


wtorek, 1 maja 2012, 21:27
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL