Teraz jest poniedziałek, 21 października 2019, 00:14




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 16 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
 Jak poprawnie wykonac update ediusa 6.07 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 18 maja 2005, 15:30
Posty: 466
Post Jak poprawnie wykonac update ediusa 6.07
Witam wszystkich, mam pewien problem z wykonaniem update z wersji 6.05 do wersji 6.07. Instaluje dodatek a nastepnie przy odpaleniu ediusa wyskakuje mi komunikat "this version has already expired" czy ktos moze mi wyjasnic krok po kroku jak wykonac poprawnie update ? Dzieki za pomoc


poniedziałek, 4 czerwca 2012, 18:57
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 23 marca 2003, 20:25
Posty: 1600
Lokalizacja: Tarnów
Post Re: Jak poprawnie wykonac update ediusa 6.07
Sprawdź czy masz zainstalowane sterowniki do klucza ( dongla ) USB.
Znajdziesz je w katalogu Drivers/HASP.
Jeśli to nie pomoże to najlepiej przeinstalować Ediusa :mrgreen:

---------------------------------------
http://www.facebook.com/bsmultimedia
http://www.youtube.com/user/SpalaBoguslaw/videos
http://www.vimeo.com/user534596

i7 3930k @ 4.5GHz/ Asus P9X79 Deluxe/ 64GB DDR3 Corsair / nVidia GTX 680 2GB / BD-R Plextor / RevoDrive3 120GB / Areca Raid 512MB cache - 4 TB HDD SATA III / Win 7 PRO 64bit / Enermax 1250 W / Adobe CS6 Production Premium / Edius 6.07 / Sony NEX-FS100 / Canon 5D Mark II i kilka szkieł ...

_________________
FACEBOOK
BSMultimedia


poniedziałek, 4 czerwca 2012, 21:46
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 18 maja 2005, 15:30
Posty: 466
Post Re: Jak poprawnie wykonac update ediusa 6.07
jestem zielony:
ad1. jak sprawdzic czy sa zainstalowane ? dotychczas edius dzialal bez problemu, klucz byl zainstalowany, teraz jak zainstalowalem poprawke tez klucz byl przeniesiony na dysk.
ad2. ktory hasp z katalogu zainstalowac 5.22 czy 5.86 ?
ad3. przeinstalowac, to znaczy odinstalowac obecna wersje, na 6.05 a nastepnie update i klucz ?


poniedziałek, 4 czerwca 2012, 22:08
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 23 marca 2003, 20:25
Posty: 1600
Lokalizacja: Tarnów
Post Re: Jak poprawnie wykonac update ediusa 6.07
"klucz był przeniesiony na dysk"...
I tu chyba jest "pies pogrzebany. Do zainstalowania update'u kluczyk musi być fizycznie włożony do portu USB ! ( nie wystarczy mieć go zgranego na HD komputera ! )

---------------------------------------
http://www.facebook.com/bsmultimedia
http://www.youtube.com/user/SpalaBoguslaw/videos
http://www.vimeo.com/user534596

i7 3930k @ 4.5GHz/ Asus P9X79 Deluxe/ 64GB DDR3 Corsair / nVidia GTX 680 2GB / BD-R Plextor / RevoDrive3 120GB / Areca Raid 512MB cache - 4 TB HDD SATA III / Win 7 PRO 64bit / Enermax 1250 W / Adobe CS6 Production Premium / Edius 6.07 / Sony NEX-FS100 / Canon 5D Mark II i kilka szkieł ...

_________________
FACEBOOK
BSMultimedia


poniedziałek, 4 czerwca 2012, 22:13
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 18 maja 2005, 15:30
Posty: 466
Post Re: Jak poprawnie wykonac update ediusa 6.07
Bogusław Spala napisał(a):
"klucz był przeniesiony na dysk"...
I tu chyba jest "pies pogrzebany. Do zainstalowania update'u kluczyk musi być fizycznie włożony do portu USB ! ( nie wystarczy mieć go zgranego na HD komputera ! )

---------------------------------------
http://www.facebook.com/bsmultimedia
http://www.youtube.com/user/SpalaBoguslaw/videos
http://www.vimeo.com/user534596

i7 3930k @ 4.5GHz/ Asus P9X79 Deluxe/ 64GB DDR3 Corsair / nVidia GTX 680 2GB / BD-R Plextor / RevoDrive3 120GB / Areca Raid 512MB cache - 4 TB HDD SATA III / Win 7 PRO 64bit / Enermax 1250 W / Adobe CS6 Production Premium / Edius 6.07 / Sony NEX-FS100 / Canon 5D Mark II i kilka szkieł ...

klucz rowniez jest wlozony... caly czas go mam wpiety...


poniedziałek, 4 czerwca 2012, 23:03
Zobacz profil
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 22 maja 2003, 04:24
Posty: 3416
Lokalizacja: zachodniopomorskie
Post Re: Jak poprawnie wykonac update ediusa 6.07
Kolejność instalacji i aktualizacji Ediusa jest następująca:
instalujemy najwyższą, ale pełną wersję programu, dopiero na nią aktualizacje podnoszące wersję do docelowej.
Instalator pełny nie wejdzie na zainstalowany w systemie program o niższej wersji, trzeba go wcześniej odinstalować, nakładać można wyłącznie aktualizacje.
Najwyższym jest 6.06 na niego update 6.07 i na to 6.08.
Dla systemu Windows XP jest to finalna wersja programu, wyższe dedykowane są już kolejnym okienkom.

_________________
Film jest jak seks: gdy nie ma uczucia, nawet technika nie pomoże
Pytania na pw. - tylko osobiste nie związane z forum!


wtorek, 5 czerwca 2012, 00:37
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 22 października 2006, 23:57
Posty: 537
Lokalizacja: Lisewiec koło Kolbud koło Gdańska :)
Post Re: Jak poprawnie wykonac update ediusa 6.07
Hmm - nie wiem o czym piszecie
- zainstalowałem 6.00 z kluczem
- przeniosłem licencje na dysk,
- zrobiłem obraz dysku
- przeniosłem klucz na klucz
- odtworzyłem obraz dysku z licencją
- zainstalowałem 6.07 - tu musiał być klucz w porcie

przy odpaleniu edka żadnych problemów nie było

_________________
Edius 8.xx, Sony VEGAS PRO 10.0 + DVD Architekt 6.0
GG: 467185
Skype: ArekWP
Odbitki na KODAK PROFESSIONAL w rozsądnych cenach http://www.fotogosia.pl - zapraszamy :)


wtorek, 5 czerwca 2012, 07:14
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 18 maja 2005, 15:30
Posty: 466
Post Re: Jak poprawnie wykonac update ediusa 6.07
Montażysta Darek A. napisał(a):
Kolejność instalacji i aktualizacji Ediusa jest następująca:
6.01
na niego
6.06
na niego
6.07
Choć były pomiędzy nimi kolejne wersje, jednak jest to jedyna najszybsza metoda, aby mieć wersję 6.07.

czyli wyglada to tak ze musze sciagnasc i instalowac 6.05->update6.06 -> update6.07, tak ?
arekwp napisał(a):
Hmm - nie wiem o czym piszecie
- zainstalowałem 6.00 z kluczem
- przeniosłem licencje na dysk,
- zrobiłem obraz dysku
- przeniosłem klucz na klucz
- odtworzyłem obraz dysku z licencją
- zainstalowałem 6.07 - tu musiał być klucz w porcie

przy odpaleniu edka żadnych problemów nie było
niewyjsniles dlaczego robisz obraz dysku, przenosis licencje z klucza na klucz... moze troszke jasniej bo juz zakrecilem sie od tych manewrow...


wtorek, 5 czerwca 2012, 10:30
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 22 października 2006, 23:57
Posty: 537
Lokalizacja: Lisewiec koło Kolbud koło Gdańska :)
Post Re: Jak poprawnie wykonac update ediusa 6.07
Obraz dysku robię aby mieć licencję zarówno na dysku jak i na kluczu.
Chyba nie zauważyłeś, że obraz systemu jest odtwarzany po przeniesieniu licencji na klucz.

Do instalacji update'a musisz mieć aktywny klucz - ot cała tajemnica. Sama licencja na dysku niewiele daje.

_________________
Edius 8.xx, Sony VEGAS PRO 10.0 + DVD Architekt 6.0
GG: 467185
Skype: ArekWP
Odbitki na KODAK PROFESSIONAL w rozsądnych cenach http://www.fotogosia.pl - zapraszamy :)


wtorek, 5 czerwca 2012, 11:04
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 23 marca 2003, 20:25
Posty: 1600
Lokalizacja: Tarnów
Post Re: Jak poprawnie wykonac update ediusa 6.07
Aktualnie w sprzedaży jest Edius 6.06 na płycie DVD ( relase 7 )
Dogrywasz tylko update do 6.07 :mrgreen:


---------------------------------------
http://www.facebook.com/bsmultimedia
http://www.youtube.com/user/SpalaBoguslaw/videos
http://www.vimeo.com/user534596

i7 3930k @ 4.5GHz/ Asus P9X79 Deluxe/ 64GB DDR3 Corsair / nVidia GTX 680 2GB / BD-R Plextor / RevoDrive3 120GB / Areca Raid 512MB cache - 4 TB HDD SATA III / Win 7 PRO 64bit / Enermax 1250 W / Adobe CS6 Production Premium / Edius 6.07 / Sony NEX-FS100 / Canon 5D Mark II i kilka szkieł ...

_________________
FACEBOOK
BSMultimedia


wtorek, 5 czerwca 2012, 16:08
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 18 maja 2005, 15:30
Posty: 466
Post Re: Jak poprawnie wykonac update ediusa 6.07
Montażysta Darek A. napisał(a):
Kupując Ediusa po raz pierwszy w wersji 6.07 na krążku otrzymujemy pełną wersję 6.01 update do 6.06, oraz update do 6.07.
Najwyraźniej jest to jakaś niezbędna kolejność - tak myślę...

jak sprawdzam info ver. to jest 6.05
Bogusław Spala napisał(a):
Aktualnie w sprzedaży jest Edius 6.06 na płycie DVD ( relase 7 )
Dogrywasz tylko update do 6.07 :mrgreen:


---------------------------------------
http://www.facebook.com/bsmultimedia
http://www.youtube.com/user/SpalaBoguslaw/videos
http://www.vimeo.com/user534596

i7 3930k @ 4.5GHz/ Asus P9X79 Deluxe/ 64GB DDR3 Corsair / nVidia GTX 680 2GB / BD-R Plextor / RevoDrive3 120GB / Areca Raid 512MB cache - 4 TB HDD SATA III / Win 7 PRO 64bit / Enermax 1250 W / Adobe CS6 Production Premium / Edius 6.07 / Sony NEX-FS100 / Canon 5D Mark II i kilka szkieł ...

u Pana, Panie Bogusławie był kupowany


wtorek, 5 czerwca 2012, 23:11
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 23 marca 2003, 20:25
Posty: 1600
Lokalizacja: Tarnów
Post Re: Jak poprawnie wykonac update ediusa 6.07
Różne wersje Ediusa były i są na dostarczanych przez producenta nośnikach.
Trafiają się 6.0, 6.5 a ostatnio 6.6 ...
Ale to nie ma najmniejszego znaczenia. Na stronie GrassValley jest "instrukcja":

"Instructions:

Make sure EDIUS v6.00 is installed, and that your security dongle is inserted.

Download EDIUS6UPD_v607.zip to your local harddisk drive
Extract the EDIUS6UPD_v607.zip file into a specific folder (e.g. C:\DLFiles)
Update EDIUS 6 by running the file SetupManagerForEDIUS.exe from the folder that you unpacked the package to."

Proste, prawda ?

_________________
FACEBOOK
BSMultimedia


środa, 6 czerwca 2012, 07:58
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 18 maja 2005, 15:30
Posty: 466
Post Re: Jak poprawnie wykonac update ediusa 6.07
zgadza się Panie Bogusławie, i wydawało mi się że tak zrobiłem ;) Czytałem tą instrukcje... Narazie ma troszke opóźnienia z pracą ale jak wyjde na prostą to nie zamierzam tak łatwo się poddać z tym update...


środa, 6 czerwca 2012, 10:05
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 22 października 2006, 23:57
Posty: 537
Lokalizacja: Lisewiec koło Kolbud koło Gdańska :)
Post Re: Jak poprawnie wykonac update ediusa 6.07
I dlatego mam obrazy systemu - jak muszę na szybko do czegoś wrócić to odtwarzam system z danymi aplikacjami w postaci czystych instalacji - najwyżej się poprawki windows'a dociągną
czas zrobienia obrazu dysku (system 42 GB) - około 30 minut
czas odtworzenia systemu z obrazu - około 7-8 minut

Czas postawienia systemu, zainstalowania całego softu, konfiguracji środowiska - no nie wiem jakieś 8-16 godzin - zależy kto czego ile ma.

_________________
Edius 8.xx, Sony VEGAS PRO 10.0 + DVD Architekt 6.0
GG: 467185
Skype: ArekWP
Odbitki na KODAK PROFESSIONAL w rozsądnych cenach http://www.fotogosia.pl - zapraszamy :)


środa, 6 czerwca 2012, 21:11
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 18 maja 2005, 15:30
Posty: 466
Post Re: Jak poprawnie wykonac update ediusa 6.07
arekwp napisał(a):
I dlatego mam obrazy systemu - jak muszę na szybko do czegoś wrócić to odtwarzam system z danymi aplikacjami w postaci czystych instalacji - najwyżej się poprawki windows'a dociągną
czas zrobienia obrazu dysku (system 42 GB) - około 30 minut
czas odtworzenia systemu z obrazu - około 7-8 minut

Czas postawienia systemu, zainstalowania całego softu, konfiguracji środowiska - no nie wiem jakieś 8-16 godzin - zależy kto czego ile ma.

zgadzam sie ze stawianie systemu jest szybsze z obrazu dysku ale nie przesadzaj ze zajmuje Ci to 8-16 godzin ;)


piątek, 15 czerwca 2012, 09:31
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 16 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL